Lefkada - beli biser u Jonskom plavetnilu - opšta tema

Bili :heart: i ja cini mi se 2011. ... pisao ali ponovicu jer je jedan od lepsih destinacija u grckoj (citaj nema previse nas iz Srbije :lol: )

Ako dobro pamtim Lefkada je u krug putevima oko 90km. Skuterom od 50cc smo je obisli okolo naokolo za 10 dana nekih 7 puta.

Egremni, Porto Kaciki, Milos i ostale popularne place necu da spominjem.
Dve male slatke tajne ukoliko neko vec nije otkrio su kada se iz nidrija krene ka Lefkasu na nekih 8-10km tu sa desne strane je K-beach club, jedno odlicno mesto sa odlicnim mestima na plazi (suncobrani trcani promera 3m) teren za odbojku , stoni tenis, i mokri cvor :mrgreen: savrsen.

Posto sam vrlo lenj da naucim lepo da pinujem ili posaljem gps koordinate izvolite pogledati

https://www.google.com/maps/place/E...a12d679575e6a8b!8m2!3d38.6205719!4d20.6563131

to sto vidite je cela plaza ! kao neki djevrek od 50ak metara jedan lokal sa tihom muzikom.
PAZNJA : sa glavnog puta kada se krene ka plazi je vrloooo strm put, lep asfalt ali strm recimo kao Marka Oreskovica ili Valjevska u Beogradu.

Da ne tupim ... preporuka da se vidi jer je izmisljeno za aktivno-pasivni odmor.

Ako Dalton giros jos postoji u Lefkasu pozdravite ih od mene :D

Bili :heart: i ja cini mi se 2011. ... pisao ali ponovicu jer je jedan od lepsih destinacija u grckoj (citaj nema previse nas iz Srbije :lol: )

Ako dobro pamtim Lefkada je u krug putevima oko 90km. Skuterom od 50cc smo je obisli okolo naokolo za 10 dana nekih 7 puta.

Egremni, Porto Kaciki, Milos i ostale popularne place necu da spominjem.
Dve male slatke tajne ukoliko neko vec nije otkrio su kada se iz nidrija krene ka Lefkasu na nekih 8-10km tu sa desne strane je K-beach club, jedno odlicno mesto sa odlicnim mestima na plazi (suncobrani trcani promera 3m) teren za odbojku , stoni tenis, i mokri cvor :mrgreen: savrsen.

Posto sam vrlo lenj da naucim lepo da pinujem ili posaljem gps koordinate izvolite pogledati

https://www.google.com/maps/place/Evgiros+310+82,+Грчка/@38.610586,20.6561117,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipNEpQW9yiUu7nxSuyt9jEWHkhthzblRscK_bB_3!2e10!3e12!6shttps://lh5.googleusercontent.com/p/AF1QipNEpQW9yiUu7nxSuyt9jEWHkhthzblRscK_bB_3=w203-h152-k-no!7i4160!8i3120!4m5!3m4!1s0x135db773a40883c9:0x4a12d679575e6a8b!8m2!3d38.6205719!4d20.6563131

to sto vidite je cela plaza ! kao neki djevrek od 50ak metara jedan lokal sa tihom muzikom.
PAZNJA : sa glavnog puta kada se krene ka plazi je vrloooo strm put, lep asfalt ali strm recimo kao Marka Oreskovica ili Valjevska u Beogradu.

Da ne tupim ... preporuka da se vidi jer je izmisljeno za aktivno-pasivni odmor.

Ako Dalton giros jos postoji u Lefkasu pozdravite ih od mene :D
Dalton...izvikan ali ....meeh
Sotiris u Nidriju je bio "majka" za giros :mrgreen:
Onaj u Vasilikiju kod luke je isto bio dobar.

U Vasilikiju na mapi sam spazila Mega Gyros Grill House, nalazi se kod luke. Ima stolove uz vodu, simpatično izgleda :D

HVf6swi.jpg

lFVOSOt.jpg

Ako odem biće mojih fotki :D

Poslednja izmena:
Slabo se secam girosa :D ali je ambijent vise nego zanimljiv.
Ali bio sam i mladji pa je bilo samo pitanje "are beer cold enought" :mrgreen:

i najjaci trip sretnem komsu , pankera, sa gitarom izmedju nekih apartmana neki parkic kad opa ....mala juga
ekipa i Hr, bosanci, makedonci i mi ...koje vece uz

1622189790929.png

Jedno od najjacih letovanja (citaj a posle tog letovanja su se i vencali) ... :heart:

Lepo :D

Idem prvi put pa sad čitam i istražujem. Volim da se pripremim kad idem prvi put.

vidi ... citaj ...smisli...najbolji savet koji mogu da ti dam je da :

- skuter 50cc iznajmi odmah na dana koliko ostajes
- obaraj cenu kazi yioim mi rekao da se cenjkam kao na Zelenjaku :mrgreen: setice se oni mene
- ranac, kaciga, voda, sunce, borovi, giros, miris NEVEROVATNI MIRIS mora u nozdrvama i samo zuji na skuteru
jer pre ces naci praking neko sa kolim bilo gde tj na svim onim lepim plazama

UZIVAAAAAAAAJ jer znam da ce te posluziti vreme :D

🍺

vidi ... citaj ...smisli...najbolji savet koji mogu da ti dam je da :

- skuter 50cc iznajmi odmah na dana koliko ostajes
- obaraj cenu kazi yioim mi rekao da se cenjkam kao na Zelenjaku :mrgreen: setice se oni mene
- ranac, kaciga, voda, sunce, borovi, giros, miris NEVEROVATNI MIRIS mora u nozdrvama i samo zuji na skuteru
jer pre ces naci praking neko sa kolim bilo gde tj na svim onim lepim plazama

UZIVAAAAAAAAJ jer znam da ce te posluziti vreme :D

🍺
Tačno za parking ali nije malo ostrvo i ima uspona i serpentina i nizbrdica kombinovanih...nije za neiskusne rekao bih.

Ovo Agiofili? :eek:

Nestvarno je ovako prazno ali prelepo na neki način :ok:
Nije Agiofili. To je uvalica ispod mog smeštaja a nalazi se na samom početku puta ka Agiofili.
To je prazno samo rano ujutru, htela sam da imam fotku bez turista.
Na Porto Kaciki sam bila u 8:30, samo još jedan par je bio :lol:

Bilo je super! Temperatura max 30C dok je u Srbiji gorelo. Naših turista jako malo, najviše rumuna.
Što se tiče mera vezanih za kovid, niko te ništa ne pita. Ja sam nosila masku samo u zatvorenom prostoru (pekara, prodavnica...) a bilo je onih koji nisu i nisu bili izbačeni ili upozoreni.
E sad, što se tiče cena, ne mogu da poredim jer sam prvi put tamo. U odnosu na 2019. kad sam bila na Tasosu, ove godine sam u proseku trošila više a ništa više nisam jela ili pila.

Lefkada je prelepa i zaista je treba obići. Zbog ne planiranih problema nisam obišla sve što sam htela zato sledi popravni sledeće leto :D
Imali smo čak i zemljotres :lol:

Back