Lazno sljastavilo na fejsbuku

Potpuno su različiti motivi ljudi na društvenim mrežama kao i cilj i ciljna grupa. Nekome je to poslati poruku svima od 500 "prijatelja" a nekome jednom od tih 500. a ostali su ili kolateral ili saucesnici. Poznajem zenu koja je lika ubedila da je on otac njenog deteta. Cista manipulacija na delu.

Teško se afirmisati u realu,na Fejsu je to privid,ali i to je bar nešto...
Nemam profil na Fejsu ,a i ne bih stigao ,radije odem na forum,to mi zgodnije za razmenu mišljenja...
Inače u realu često upoznajem nove ljude,a i prijatelja toliko da ne stižem da se vidim sa svima...
No ,te mreže imaju svoje draži za mlađe svakako! Fotografiji su selfi i vidim po keju curice kad poziraju...;)

Sve cesce cujem kako su ljudi koji postavljaju slike sa putovanja ili slike dece u stvari nesrecni i da zive od lajkova, ali sta ako su oni zapravo srecni i zaista uzivaju u zivotu i zele to sa svima da podele? A ovi koji to negativno komentarisu su oni koji su nesrecni i zavidni? Sto bi bio nesrecan neko ko putuje par puta godisnje, pa makar imao 200 evra platu, opet ide negde. A mozda i jesu neki kompleksasi koji zive malo bolje od vecine pa zele da pokazu svima kako imaju. Ali mi to nista ne mozemo da znamo dok ne upoznamo osobu, ovako mozemo samo da nagadjamo.

Израз "поделити" је један од оних на које ми дође да се изригам. Ваљда да покажу, прикажу.

Gledam tako neke FB profile i cudim se onima sto pokusavaju preko fotografija da prikazu laznu sliku o sebi.Npr. komsinica jedna,nakacila same neke slike sa letovanja,zimovanja,putovanja,provoda u diskotekama,sajmovima i ludilima raznoraznim.A kad je sretnem na ulici,to je obicna devojka prosecno odevena sa prosecnom platom od 200e koja uglavnom izadje par puta u mesecu,do kafica i to je to.A kad se pogleda u FB profil,pomislio bi neko - pa ta samo putuje i izlazi.Primetio sam to kod 80% ljudi.
Cemu taj lazni prikaz sebe,na drustvenim mrezama?

Dal je to samo lazno sljastavilo ili se samo tesimo da je lazno jer ne zelimo da prihvatimo cinjenicu da jedna obicna balavica iz komsiluka zivi daleko bolji zivot nego recimo ja ili ti? Ako si video slike sa letovanja znaci bila je na letovanju, ako si video slike sa zimovanja znaci bila je na zimovanju, po diskotekama, sajmovima i ostalom. Sta je tu lazno? Osim ako nije fotosopirala slike sto je, priznaces, malo verovatno. Ne znam kakvu ocekujes da je sretnes na ulici pa ti je toliko drugacija? Jel u Spajdermenov kostim?
Pa normalno da ce biti drugacije obucena nego na plazi, diskoteci ili slicno tome, pobogu. Pa nije Jelena Karleusa. Jesi ocekivao da vidis i obezbedjenje sa njom.
Ljudi se samo tese da je sve to lazno jer ne mogu da prihvate cinjenicu da tamo neko negde duplo mladji, bez posla, i zanimanja u zivotu ima kud i kamo bolji i ispunjeniji zivot od njih. Mani se spijuniranja fejsbuk profila nafuranih klinki, moj ti je savet.

Potpuno su različiti motivi ljudi na društvenim mrežama kao i cilj i ciljna grupa. Nekome je to poslati poruku svima od 500 "prijatelja" a nekome jednom od tih 500. a ostali su ili kolateral ili saucesnici. Poznajem zenu koja je lika ubedila da je on otac njenog deteta. Cista manipulacija na delu.
Ako je neko toliko glup, onda mu nema pomoci ni u rl, ni na mrezama,nije mu kriv fb

Dal je to samo lazno sljastavilo ili se samo tesimo da je lazno jer ne zelimo da prihvatimo cinjenicu da jedna obicna balavica iz komsiluka zivi daleko bolji zivot nego recimo ja ili ti? Ako si video slike sa letovanja znaci bila je na letovanju, ako si video slike sa zimovanja znaci bila je na zimovanju, po diskotekama, sajmovima i ostalom. Sta je tu lazno? Osim ako nije fotosopirala slike sto je, priznaces, malo verovatno. Ne znam kakvu ocekujes da je sretnes na ulici pa ti je toliko drugacija? Jel u Spajdermenov kostim?
Pa normalno da ce biti drugacije obucena nego na plazi, diskoteci ili slicno tome, pobogu. Pa nije Jelena Karleusa. Jesi ocekivao da vidis i obezbedjenje sa njom.
Ljudi se samo tese da je sve to lazno jer ne mogu da prihvate cinjenicu da tamo neko negde duplo mladji, bez posla, i zanimanja u zivotu ima kud i kamo bolji i ispunjeniji zivot od njih. Mani se spijuniranja fejsbuk profila nafuranih klinki, moj ti je savet.

Jeste, oni su zaista bili na svim tim lokacijama ali gledajuci sve te slike stice se celokupan utisak da sve sto ljudi sa fejsbuka rade jeste putuju, provode se, najlepsi su, najuspesniji, puni para itd.
Mislim da tako ipak stvaraju jednu veoma iskrivljenu sliku svog zivota.

Jeste, oni su zaista bili na svim tim lokacijama ali gledajuci sve te slike stice se celokupan utisak da sve sto ljudi sa fejsbuka rade jeste putuju, provode se, najlepsi su, najuspesniji, puni para itd.
a sta bi bilo realno? meni su debilniji ovi sto objavljuju svaku kafu koju su popili i svaki rucak koji su pojeli, neki cak i iz toaleta,a to je kompletnija slika.

a i zasto bi nekome smetalo necije foliranje?
ako to nekome znaci. sta me briga

btw kome su ljudi sa fb duzni da prikazuju bilo sta? prema kome imaju obavezu? prema nekome skonom kompleskima pa da ga ne potresu? O koga su se ogresili tim svojim objavama?

a sta bi bilo realno? meni su debilniji ovi sto objavljuju svaku kafu koju su popili i svaki rucak koji su pojeli, neki cak i iz toaleta,a to je kompletnija slika.

btw kome su ljudi sa fb duzni da prikazuju bilo sta? prema kome imaju obavezu? prema nekome skonom kompleskima pa da ga ne potresu? O koga su se ogresili tim svojim objavama?

nasminkano- nenasminkano
ta komparacija
koga se gleda u ogledalo nasminkan? sebe
kome se prikazuje nasminkanog sebe? drugima

Tebi sam vec pisao o tome ali si ocigledno cvrsto resila da neces da menjas misljenje, ceo koncept fejsbuka negativno utice na samopouzdanje narocito mladih ljudi...
Ne kazem da su se oni ogresili o bilo koga samo mislim da je to narcisoidno i nezdravo

meni je jos nezdravije ne nauciti na vreme decu da ce uvek birti boljih od njih, a za odrasle koje to pogadja nemam reci, to ce nezrelo ostati dozivotno

sto se tice mladih ljudi komuniciram sa mnogima i privatno i profesionalno i nema problema, objavljuju situacije iz svog zivota, lajkuju tudje, nema nikakvih problema

ono sto jeste nezdravo je imati na listi prijatelja nekoga koga smatras folirantom i cije te objave pogadjaju, a imas izbor da tako ne bude
mozes i da ne budes uopste n fb ako ti smeta

naravno, krivi su drugi :roll:

meni je jos nezdravije ne nauciti na vreme decu da ce uvek birti boljih od njih, a za odrasle koje to pogadja nemam reci, to ce nezrelo ostati dozivotno
naravno, krivi su drugi :roll:

Stvari uopste nisu tako jednostavne kao sto volis da ih predstavis.
Vec sam pisao da se fejsbukom stvara lazna slika uspeha, a nesigurnosti ce u coveku postojati oduvek htela ti to da priznas ili ne, fejsbuk te nesigurnosti samo produbljuje

sto se tice mladih ljudi komuniciram sa mnogima i privatno i profesionalno i nema problema, objavljuju situacije iz svog zivota, lajkuju tudje, nema nikakvih problema

Jeste svaki mlad covek ce bas tebi da se otvori i da ti kaze tacno sta mu je na dusi

ono sto jeste nezdravo je imati na listi prijatelja nekoga koga smatras folirantom i cije te objave pogadjaju, a imas izbor da tako ne bude
mozes i da ne budes uopste n fb ako ti smeta

Ovo za listu prijatelja se slazem, ali opet mozes videti slike i drugih ljudi koji ti nisu na listi iz ciste radoznalosti, drustvene mreze mogu da i te kako izazovu zavisnost...

Poslednja izmena:

Sve je to tacno ali uzmi u obzir da je normalno da se svako hvali nekim... lepim stvarina, da upotrebim taj izraz. Da to lose utice na onaj, verovatno mladji deo populacije koji sebi ne moze sve to da priusti i to je tacno. Ali sad je takvo vreme, ni ja ne volim sto je tako ali ne mogu da poreknem cinjenice. Na mom fb profilu mozes samo da vidis cestitke mojih prijatelja za rodjendan iz godine u godinu i to je sve. Neko se hvali slikama sa letovanja, neko iz izlazaka, neko slikama dece, neko novim autom, neko sa zimovanja, neko sa devojkama... ja nista od toga sebi ne mogu da priustim ali ne mogu protiv cinjenice da drugi i te kako mogu. Sad, ja nisam u tim godinama kada me to nesto posebno dotice tako da mi je svejedno ali tacno je da ima mladih koji ce se osecati svakako ugrozeno.
Samo sto to nije nikakva iskrivljena slika vec vrlo, vrlo realna.

Back