Lazni prijatelj je kao senka...Prati nas samo dok Sunce sija.

Ovo je priča o prijateljstvu.
Bili otac i sin.
Bilo neko slavlje. Sin pozvao 30 prijatelja a otac samo jednoga.
Sin počeo da prigovara ocu:"Kakav si ti to čovek kad imaš samo jednog prijatelja, vidi koliko ih ja imam."
Otac nije ništa rekao, uzeo nož, otišao do tora, uhvatio ovna i zaklao ga, zamazao sa krvlju po rukama i prsima i vratio se u kuću.
"Ljudi, ja sam upravo uhvatio lopova u toru kako mi krade ovce i ubo sam ga nožem. Eno ga leži mrtav, hajde da mi pognete da ga zakopamo dok nisu došli žandari." Sin ustaje da pomogne ocu i poziva svoje prijatelje, međutim svi se izvinjavaju, jedam mora kući, drugi žuri za poslom, trećem pripala muka...i uskoro se svi raziđoše. Ostao je samo očev stari prijatelj. On je ustao i rekao:"Sačekajte samo da obujem opanke, eto me!"
Ko razume...shvatiće. :bye:

Bili otac i sin.
Sin počeo da prigovara ocu:"Kakav si ti to čovek kad imaš samo jednog prijatelja, vidi koliko ih ja imam."
Otac nije ništa rekao, uzeo nož, otišao do tora, uhvatio ovna i zaklao ga, zamazao sa krvlju po rukama i prsima i vratio se u kuću.
"Ljudi, ja sam upravo uhvatio lopova u toru kako mi krade ovce i ubo sam ga nožem. Eno ga leži mrtav, hajde da mi pognete da ga zakopamo dok nisu došli žandari." Sin ustaje da pomogne ocu i poziva svoje prijatelje, međutim svi se izvinjavaju, jedam mora kući, drugi žuri za poslom, trećem pripala muka...i uskoro se svi raziđoše. Ostao je samo očev stari prijatelj. On je ustao i rekao:"Sačekajte samo da obujem opanke, eto me!"

za ovo reputacija ;) svaka cast, stavio sam na fejs..veoma poucno.

Bili otac i sin.

Odlična priča,svaka čast !

Bili otac i sin.

Svaka čast na priči, imam dosta u kompu priča na taj fazon, ali ovo nisam imala, odmah u komp, i repka! :) Što volim takve priče...

Vidiš ćale je zvao samo jednog prijatelja, ali pravog. A sin trideset prijatelja, i oni su šatro pravi. i kad je rekao da zakopaju lopova niko nije teo da mu pomogne, nijedan od tih trideset prijatelja, ali ovaj jedan što ga pozvao jeste hteo, a to je jedini pravi prijatelj.

Postoje prava prijateljstva, ali su jako retka.

:hahaha: :rotf:
Sto volim belu boju, uh... :rumenko:

lazna prijateljstva. nesto najgore...ali, nazalost ovakvih "prijatelja" je sve vise.. naravno, uvek ima i ono malo pravih prijatelja za ceo zivot.. ali lazni su uvek problem.. ja takve smo oteram u qracc.. kako ih vi primetite , kako skontate da su to ti lazni? imate li takve prijatelje?
....ili ste vi sami jedan od njih..........? ?

Prijateljstvo se bazira na interesu...koji ja mogu da izvucem iz tebe i ti iz mene...
sto je nas interes veci to je nase prijateljstvo vece(interes naravno kao apstraktan pojam)...shvatices da nema ni pravih ni laznih prijatelja vec samo interesa koji vezuje ljude za tebe....Sto ljudi imaju veci interes u tebi to ce ti ostati verniji....zato ne gaji zablude...

lazna prijateljstva. nesto najgore...ali, nazalost ovakvih "prijatelja" je sve vise.. naravno, uvek ima i ono malo pravih prijatelja za ceo zivot.. ali lazni su uvek problem.. ja takve smo oteram u qracc.. kako ih vi primetite , kako skontate da su to ti lazni? imate li takve prijatelje?
....ili ste vi sami jedan od njih..........? ?

Na zalost moju veeeliku druzila sam se sa jednom kuckom:dash::dash::dash: pa mozda 7,8 godina koja mi je zarila noz u ledja u trenutku kada mi je bila najvise potrebna! Iznamestala me je zesce, svih tih godina lagala,svoje greske prekrila je tako sto me je ponizila. Medjutim kako sam cula ne ide joj bas dobro u zivotu ,a verujem da ce joj biti jos gore!:evil:

Na zalost moju veeeliku druzila sam se sa jednom kuckom:dash::dash::dash: pa mozda 7,8 godina koja mi je zarila noz u ledja u trenutku kada mi je bila najvise potrebna! Iznamestala me je zesce, svih tih godina lagala,svoje greske prekrila je tako sto me je ponizila. Medjutim kako sam cula ne ide joj bas dobro u zivotu ,a verujem da ce joj biti jos gore!:evil:

sve se vraca, sve se placa :)

Bas sam ovo danas rekao jednom drugu " Najvise se vole oni ljudi koji imaju iste vrline a najvise se mrze
oni koji imaju iste mane."

ne moze meni pravi prijatelj da bude neko koga sam juce upoznala
imam par pravih prijatelja, to su oni koje uglavnom znam ceo zivot ili bas odavno :)
a novi ljudi koje upoznajem, mozemo da budemo drugari, al mora da prodje doooosta vremena da bih ja verovala tom nekom :P

Ako pravo prijateljstvo postoji onda naravno da moze.
Prijatelj nije neko koga ti prihvatis kao pravog prijatelja vec onaj ko ce ti biti pravi prijatelj bez da ga ti tako oslovis...

Imam jednu drugaricu koja ce izgleda ceo zivot da zivi u zabludama, njoj je pravi prijatelj onaj sa kime provede najvise vremena, provedem dva dana sa njom - najbolji prijatelji.
Dva dana se ne vidimo - nasla drugog pravog prijatelja.

To ti je kad neko veruje u nesto, a ne ni da l' to isto postoji ni kako to izgleda... :ljutko:

Ako pravo prijateljstvo postoji onda naravno da moze.
Prijatelj nije neko koga ti prihvatis kao pravog prijatelja vec onaj ko ce ti biti pravi prijatelj bez da ga ti tako oslovis...

pa i nije bas.. npr drugarica koju sam skoro upoznala, super se druzimo, sve pricamo jedna drugoj, bas smo se ono zgotivile..al otkud ja znam da ona nece da me iz*ebe danas-sutra? jednostavno, ne znam je dovoljno dobro

Imam jednu drugaricu koja ce izgleda ceo zivot da zivi u zabludama, njoj je pravi prijatelj onaj sa kime provede najvise vremena, provedem dva dana sa njom - najbolji prijatelji.
Dva dana se ne vidimo - nasla drugog pravog prijatelja.

pa i to su gluposti
ja ove glupace iz skole vidjam svaki dan, a s najboljom ortakinjom 2x nedeljno, al znam da s ovima necu biti bliska kao sa njom ni 24/7 da ih gledam..:roll:

To ti je kad neko veruje u nesto, a ne ni da l' to isto postoji ni kako to izgleda... :ljutko:

naravno da postoji.

Back