Da li je naš narod gladan?

Kad se već pozivate na Euklida, evo vam, lepo stoji da tačka ne može biti definisana u smislu prethodno definisanih objekata.

Dalje stoji da geometrijska tačka nema nikakvu dimenzionalnu karakteristiku.

Dakle čista apstrakcija 😊😊😊

1000033178.jpg

Mislis da nema ljudi sem na margini drustva koji su gladni?
Често нема довољно хране и онда се једе нешто слатко да не падне шећер,пије се по мало воде ради хидратације.
Многи пишу нетачне изјаве,циљ им је да се надмудрују (нису мудри) и арогантно умишљају како су изнад других (иако нису ) уместо да погледају у којој средини ничега се многи налазе.

Htedoh ja da pomenem malopre materijalnu tacku, ali ne. :lol:
Evo, ti jesi, umesto mene, ok :lol:

@Frederick_
I to je apstrakcija :)

Jer, jos jednom da ponovim: mi zivimo u trodimenzionalnom svemiru, i sve ima trecu dimenziju (necemo da ulazimo u vreme i ostale potencijalne dimenzije, radi jednostavnosti, zadrzimo se na ove prve tri).
Cak i duž koju nacrtas na papiru ima jos dve dimenzije: neku minimalnu sirinu i minimalnu debljinu mastila.

Sve sto je jednodimenzionalno i dvodimenzionalno je apstrakcija jer ne postoji.

Ali to ne umanjuje vrednost toga. Mi, Ajtijevci, najbolje znamo vrednost apstrakcije.

Medjutim, lepo je znati da je nesto sto koristimo ipak apstrakcija, da ne postoji u real life-u :)

Nadam se da sam bio jasan.

Ko hoce jos filozofije na temu apstrakcije, morace u kafanu, jer ne mogu vise na suvo :D

Mir i ljubav ❤️⛽

I to je apstrakcija :)

Jer, jos jednom da ponovim: mi zivimo u trodimenzionalnom svemiru, i sve ima trecu dimenziju (necemo da ulazimo u vreme i ostale potencijalne dimenzije, radi jednostavnosti, zadrzimo se na ove prve tri).
Cak i duž koju nacrtas na papiru ima jos dve dimenzije: neku minimalnu sirinu i minimalnu debljinu mastila.

Sve sto je jednodimenzionalno i dvodimenzionalno je apstrakcija jer ne postoji.

Ali to ne umanjuje vrednost toga. Mi, Ajtijevci, najbolje znamo vrednost apstrakcije.

Medjutim, lepo je znati da je nesto sto koristimo ipak apstrakcija, da ne postoji u real life-u :)

Nadam se da sam bio jasan.

Ko hoce jos filozofije na temu apstrakcije, morace u kafanu, jer ne mogu vise na suvo :D

Mir i ljubav ❤️⛽
Pice u cast idealne materijalne tacke koja jeste apstaktna a Euklid joj podari masu :lol:
Jos samo Sizif da ovo sve poveze sa grckim bogovima i da zapevamo ::rotf:

Moja mama živi sa 17 000 dinara nasleđene poljoprivredne penzije. Da joj ne pomažem finansijski sigurno bi živela na hlebu i vodi.
I nije jedina. Samo "slepi" ljudi ne vide kako ljudi zive.
Neki imaju za racune a vec za hranu nikako a gde su lekovi i sve ostalo...
Neko mi je jednom rekao..."kada se vozis kolima ne vidis one u autobusu"
Dobrovoljno slepilo, kolektivni nedostatak empatije.

Back