Lažna proročanstva !!!

Ja bih dodao na prethodni gore post jer Hristos nije došao za svet već samo za jevreje zato nije ga bilo briga ni zakoga drugog, tek posthumno pošto su ga jevreji odbacili:"svojima dođem i svoji me ne primiše zato idem neznabošcima". Tada je izabran Savle kasnije prekršten u Paju da propoveda evanđelje za sve....

Samo ima problem što Paja Pavle nije postojao kao ni Isus takava kakav se opisuje u evandjelju ...Nešto drugo ili netko drugi ima veze s time što nije utvrđeno s 100% sigurnosti tko što i kako jer su sistematski tragove uništavali ,nisu sve neki su ostali ali....

To je obimno istraživanje

Biblija je lazno proracanstvo jer svi znamo da je istu menjao kralj Dzejms, tacnije naredio to sedmorici ljudi od kojih petorica, verovali ili ne, nisu znali hebrejski?!

Ako je potreban link kao dokaz da je biblija menjana vise puta kroz istoriju i dogradjivana, sto je samo po sebi dokaz da je laz i da nije to sto je bila, postavicu.

Za mene je merodavno samo jedno. Ako je Hrist vaskrsao zašto je to uradio tajno. "Kao razbojnik iz busije!" Zašto se stideo svog vaskrsa ako je to bilo izuzetno delo? Možda zato što vaskrsa nije ni bilo već; "Učenici njegovi ukraše telo njegovo iz groba i ta priča osta do danas!".

Za mene je merodavno samo jedno. Ako je Hrist vaskrsao zašto je to uradio tajno. "Kao razbojnik iz busije!" Zašto se stideo svog vaskrsa ako je to bilo izuzetno delo? Možda zato što vaskrsa nije ni bilo već; "Učenici njegovi ukraše telo njegovo iz groba i ta priča osta do danas!".

Uskrs tjelom je isceniran upravo na način kako si rekla i ima dokaza.Da bi poznati Rabin iz Jeruzalema izašao živ iscenirali su smrt i odnijeli ga u sanduku njegova dva učenika Lazar i Isus i sve uz dogovor s Rimljanima
Poslije je Rabi u Galileji otvorio školu uz blagoslov Vespazijana vjerojatno u modificiranom nauku jer je bilo zabranjeno Toru propovjedati. Imao je oko 20 000 učenika u školama.

Ovo sve je dokazano ima u Židovskim predajama samo što Rabi nije bio Isus nego njegov učitelj Ivan a Ivanovi učenici su bila Rabi Isus i Rabi Lazar.

Ako pratimo poslanice i djela koji su najstariji spisi od sviju onda se da jasno zaključiti da
Pavao prvi uvodi uskrsnuće tjela kao pojam a svi drugi se protive tome.
To su činjenice jer evanđelja nisu u ono doba postojala tek su naknadno napisane od ko zna koga pod imenima Marko,Matej,Luka,Ivan.
A ja upravo to i govorim kako tamo stoji jer evanđelja su naknadno napisana.
Ivanovo je negdje oko 120 godine,znači oko 70 godina nakon Pavlovih zapisa.
Je li ti to što znači?
Da znaš o tome ne bi mi citirao to što si citirao koje kasni 70 godina za stvarnošću.

Postavljaču teme još jedno pitanje.

Dal to znači da ti veruješ samo u stari zavet a ne i u novi zato što je navodno krivotvoren?

Zapravo nisu svi drugi, nego konkretno Kananiti. Ovde se radi o pokušaju pravljenja što veće distinkcije između Jevreja i Kananita, jer su Jevreji veoma dobro znali nešto što su pokušavali da sakriju skoro tri hiljade godine, a što mi tek danas otkrivamo, a to je da su Jevreji i Kananiti jedan narod. Razlika je samo u tome što su Kananiti ostali pri jednom društvenom uređenju i starom panteonu, dok su Jevreji uveli Jahua, tj. Jehovu kao vrhovnog boga, te druga lokalna božanstva, opet radi distinkcije od Kananita.
Znaš kada dođu zatucani Srbin i zatucani Crnogorac, pa počnu da se prepucavaju, a skoro da je reč o istom narodu (iz meni nepoznatih razloga je politički nekorektno tvrditi da su Srbi i Crnogorci jedan narod :dontunderstand:).
U navedenom citatu je reč o istom principu.

Ima logike u tome jer su očito htjeli da odvoje se od svega da stvore jednu ajmo reći navodno čistu grupaciju koja je navodno odabrana od boga koja se razlikuje od tih drugih plemena s kojima imaju dodirne točke.Slično je i s Egiptom bilo ...

Back