Lazanski ambasador u Rusiji!

Другарчићи, једна опаска.

Русофил - прави или лажни, ко би се таквим небитностима бавио? - се не шаље као амбасадор у Русију. Англофил се не шаље у УК. Синофил се не шаље у Кину. То су нека општа правила за које изгледа знају сви осим Срба.

Амбасадор са сувише афинитета према земљи-домаћину се сматра веома промашеним потезом, а будућа дипломатска каријера му често није сјајна. Ту врсту дипломатске грешке Енглези зову "going native", и добар је разлог за опозив. Амбасадор - ово наравно важи пре свега за праве земље - своје симпатије резервише за сопствену земљу и њене интересе, док земљу домаћина посматра што је реалније могуће, аналитички, објективно, и неемотивно.

Dobro, da li ti stvarno misliš da Srbija takvu osobu (ako postoji) može da pošalje u Rusiju? :per:

На место амбасадора у земљи која је један од четири стуба спољне политике Србије постављамо човека без искуства у дипломатији и са отвореним симпатијама према и сумњивим везама са тамошњим режимом.

Српска посла. Зато и јесмо бедна држава. Са друге стране, мање Лазанског на телевизији и у медијима је свакако пожељна ствар.

Jesi li takav tekst pisao ,i kad su dosovci postavljali zesci olos po svetu ,sramoteci Srbiju?

lazanski je zanimljiv lik,,obozavam ga gledati pogotovo sa jelenom milic,,,,izludi je skroz hahahah..
samo previse je rusiju hvalio,,a procitao sam mnoga dokumenta,,,i dosao sam do ovog zakljucka,,,
za razbijanje jugoslavije,,krivi smo mi srbi zbog ruskug uticaja..A NE NA NACIN KOJI SU NAS PREDTSTAVILI DA SMO NEKI LJUDOZDERI KOJI HOCE VELIKU SRBIJU.

ko god malo bolje razmisli videce da sam u pravu,,evo i zasto..
u jugoslaviji pola stanovnistva su bili pravoslavci ostala polovina katolici i muslimani okrenuti turskoj koja je u natou.
ameri su to znali,,i verovatno su zeleli jugoslaviju u nato,u,,,zato su na samom pocetku i podrzavali opstanak jugoslavije.,,a jugoslavija bi tad bila jedina istocna zemlja u natou,

a i rusi su isto znali,da pola stanovnistva jugoslavije cine pravoslavci i muslimani okrenuti turskoj koja je u natou..srbi da su tad hteli uci u nato siguran sam hiljadu posto da bi se jugoslavija sacuvala.
kad uzmemo primer da je hrvatsku medju prvim priznala upravo rusija,,da je porodica slobodana milosevica sada u moskvi,a milosevic je u ime srba odluciovo na koju cemo stranu,
ja sam siguran posle svega sto sam procitao,u to,da su srbi zeleli u nato devedesetih jugoslavija bi opstala,,

da neko neko slucajno ne pomisli da sam za nato,,reci cu i ovo,,posle bombi na nas,,svako ko ima ne samo nacionalnog vec i ljudskog dostojanstva nece ne pomisliti da srbi udju u nato,,ne to.. posle svega nikaddd,daleko im lepa kuca,,ali realno niie onako kako smo mislili,,i rusi nam jesu najveci prijatelji trenutno,ali kad se nasi interesi ukose sa njiihovim tad nema ni ljubavi ni prijatelstva,

Да помогнем, онај што држи каубојске чизме на столу, па онај што нису могли да га отрезне у Никозији...
To je tačno , Basara je tu u rangu sa Lazanskim po količini maligana , al čak ni on na 2,5 promila mučenice nije tvrdio kako će Gadafi svaki čas konačno očistiti Bengazi i Libiju od pobunjenika i da će Gruevski ostati na vlasti , zato kažemo da nema većeg bolida od Lažanskog .
A i Moskva je ipak kud i kamo važnija od Nikozije , ili Meksika gde su Vesnu Tekilu slali da se uda za piletinu , jedino što ni onaj gastos iz Pandurice iznad Pljevalja koji je sada u Moskvi isto nema veze sa diplomatijom ,pa ne moš biti velika šteta , al opet bar nije cirkuzant ko ocvali purger Lažanski .

Stvarno sam shokiran kako to da vlast Srbije umjestro Lazanskog ne izabere nekog od ovdje nazocnih *******a koji su ocito i vojni i diplomatski i ekonomski i svaki drugi strucnjaci.
Necemo sad o tome sto Lazanski u 2 minute svog zivota ima vise iskustva nego sva ova napacena *******ija zajedno za cijeli zivot! Ali je stvarno neshvatljivo ako srpska vlast za ambasadora izabere jednog Lazanskog, umjesto nekog napacenog ali nadasve i dojaja strucnog baustelskog *******a. :D

Nema imena ,pitao sam te sto tada nisi trazio zamerke ondasnjim ambasadorima,ili su bili toliko dobri u svom poslu da su zasenili i strane diplomate,sto ce biti tesko!?
A,sta konkretno zameras Lazanskom? Aj da cujem izlaganje zivo me zanima?

Ја те за имена питам да видим знаш ли о коме говориш или лупаш напамет научене фразе. Испада да је ово друго јер ни једно ниси навео. Не желим да браним ДОС, напротив, мислим да су они и омогућили Вучића али то је друга тема.

Лазанском ништа не замерам. То за кога он ради и шта прича није важно док је новинар и пискара по Србији. Када такав човек постане или буде предложен за амбасадора, ту настаје проблем. Први и мањи проблем је нестручност али ајде, то се и да превазићи. Други проблем је пристрасност и ту Лазански пада на тесту. У дипломатији важи правило да се на дипломатско - конзуларне функције не постављају људи који су привржени земљи пријема. Амбасадор у Москви треба да буде добар познавалац руске политике, књижевности, историје, уметности, културе уопште. Да говори руски језик. Али он не би смео да буде новинар задужен за препричавање званичних саопштења Кремља. Такви људи су пропагандисти, лобисти. Пристрасни су и не могу бити амбасадори.

Šta kaže Lazanski , za koliko tačno sati pobednička Gadafijeva vojska gazi rebelse u opkoljenom Bengaziju kao buba švabe ?

Gadafijeva vojska je stigla u Bengazi posle tri ili četiri nedelje rata - kad su stigli u predrađa grada, NATO je počeo da ih bombarduje, morali su da se povuku. Veoma su se dobro borili još 7 meseci - primenjivali su taktiku skrivanja i maskiranja, slično kao Vojska Jugoslavije 1999, a i likvidirali su ne manje od deset hiljada pobunjenika za tih 8 meseci. Naročito su se dobro borili u malenom gradu Marsa el Brega - u tom gradu u sred pustinje su jedno 6 meseci odolevali neprijateljskim napadima, dok su im oko glava kružili NATO avioni.

Пожељно је да буде дипломата или близак том позиву па да може лако да попуни рупе у знању. То што код нас може и овако и онако је друга ствар. Али најпожељније је да буде непристрасан. Лазански је танак по оба основа.
Pre bi ja rekao da je on realan, nego pristrasan.

Jeste se doduše malo okliznuo za ono sa helikopterom, al to nema veze sa Rusijom.

A i kod nas se drugačije ne može, pa čak ni u EU. I EU ima taj princip da svi za jednom budalom moraju da se vode. Pa u bunar- u bunar[emoji57]

bakonja ostavi emocije po strani,emocijama nema mesta u politici. U drzave G8 ( sa Rusijom ) i Kinu ne saljes teletabise,cak ni u one iz G20.Koga ces poslati u Bugarsku Albaniju Etiopiu nije bitno.Mogli su gospodina iz "zirija" da sutnu ne neko egzoticno mesto sa spsika,tek da nabaci boju
http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/...avnistva/diplomatske-misije/ambasade?lang=lat

U interesima "velikih sila" nema "emocija" , osim "emocija prema sto vecem profitu" i kako se videlo u poslednjih 100 - tinjak godina po mogucnoscu "korporacijskom" .
Nisu se ni u prethodnim vekovima "gadili na bogatstva lake prirode" ...

:think:

Naravno da ima jos "opcija" :

"Savetovala je Dačićevu vladu, a sada je zamenila unuka ustaše: Ko je Marija Pejčinović Burić, nova ministarka spoljnih poslova Hrvatske?

http://cdn.tf.rs/2017/06/13/Marija-Pejcinovic-Buric--620x350.jpg
Marija-Pejcinovic-Buric--620x350.jpg

Marija Pejčinović Burić je od 2013. godine kao vođa projekta PLAC savetovala Kancelariju za evropske integracije Vlade Srbije u vreme kada je premijer Srbije bio Ivica Dačić
...

Sa :
http://www.telegraf.rs/vesti/282872...ric-nova-ministarka-spoljnih-poslova-hrvatske
:)

Ili "nesto" slicno , jer je nesumnjivo da ima "neko pametan ko o svemu misli" u Nemanjinoj , Andricevom vencu , Dedinju , Londonu , cak , zasto ne ...

На место амбасадора у земљи која је један од четири стуба спољне политике Србије постављамо човека без искуства у дипломатији и са отвореним симпатијама према и сумњивим везама са тамошњим режимом.

Српска посла. Зато и јесмо бедна држава. Са друге стране, мање Лазанског на телевизији и у медијима је свакако пожељна ствар.

nemas ti pojma. lazanski ima podatke da smo sruslili 100 aviona NATO (AL U K..URCU)

U interesima "velikih sila" nema "emocija" , osim "emocija prema sto vecem profitu" i kako se videlo u poslednjih 100 - tinjak godina po mogucnoscu "korporacijskom" .
Nisu se ni u prethodnim vekovima "gadili na bogatstva lake prirode" ...

Nisu i nece,prihvatite to.Znas li pripovetku o skorpiji i zabi ,ako znas onda to je jasno zasto ce Oni uvek biti takvi kakvi su? Oni su veliki i mocni bas zato sto su takvi.Nas preje8ase maleni Slovenci i dva puta nam zavukose Hrvati samo zato sto smo takvi kakvi smo. Smejali smo se Slovencima kada su pretili secesijom,pocrkace od gladi bez nase zitnice i voca.Smejali smo se Crnogorcima,ismevamo Siptare a svi rade posao i ostvaruju ciljeve.Jedino smo mi pametni cestiti i posteni pa nas ne naguzi samo onaj ko nece . Ne voli nas uciteljica pa nam daje keceve mrsave dvojke na zivotnim ispitima.
Vucic zavrsava auto-put Siptarima,jedini nacin da Kosovo izadje u svet je saobracajna veza preko Srbije.Preko C.Gore i Makedonije do Evrope im je ekonomski neisplativo. Srbija je ta koja im daje prolaz svet.Taj isti Vucic kupuje ovde teletabise slanjem proruski nastrojenog Lazanskog u Moskvu,dok istovremeno gradi saobracajnu vezu izmedju NATO clanica Albanije i Bugarske preko Kosova. Ali salje Lazanskog u Moskvu,konacno pravi covek na pravom mestu:super: Cestitam na izboru novog ambasadora u Moskvi,zasluzili ste

Back