Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bellisima,
Naj toplije ti preporucujem da se manes simonisa, i da ako hoces lepo devojce pogledas ove Jecine pse!!!!
Ja od toga nemam nista i zaista govorim iskreno, poznajem i Astora i Alfu, prelepi su i zdravi sa snimcima kukova i svim zdravstvenim sertifikatima, drugo Jeca sama je fanatican ljubitelj ove rase i njoj su psi deo porodice i vise.....
Jedino sto znam je da kad bi ja sad uzimala psa , sigurno bi bila jedna od ovih smizli!!!!!

Maca iako je vakcinisana moze biti opasna po stene iz prostog razloga sto vakcina cuva macu ali ista maca moze da vuce na sebi sve viruse kao prenosioc!!!
Labradora imam i ja i drzim ga u stanu i ok je!!! Malo su looooodi do 1. godine ali posle su idealni ljubimci!!!!
Pogotovu devojcice koje su po prirodi mnogo mirnije i stalozenije od decaka koji su po nekad blago receno divljaci!!!!!!:dash:
Srecno!!!!!

Evo, ja se pridružujem sa tvrdnjom da su Astorovi i Alfini štenci sigurno prvoklasni i da Jeca o tome vodi računa, a Simonis, nisam ništa htela da kažem ali nekako mi "smrde" na štancovanje. Jedino što bih se ja kad bih uzimala laba pre opredelila za crno ili čokoladno štene a i to imamo ovde, na forumu... I Jeca i Bojana su vrhunski odgajivači jer pre svega vole pse i to rade iz ljubavi prema njima.

Ria, imaš li neku novu Dodinu slikicu? Baš je uživanje gledati ga.

Bojanini malishani su otisli u nove domove jos pre nekoliko nedelja koliko ja znam, tako da ima samo ovih svetlih pufnica koje su prelepe....
Sa simonisom sam imala jako losa iskustva i to u dva navrata tako da ........ ne daj boze nikome....
moj Butch je bio simonis, uginuo od neke vrste autogenog oboljenja....sa samo 3,5 godine, a retriever kupljen tamo pola godine nakon butcha je hvala bogu jos ziv ali ima srcane mane!!!! Tako da ......... mozda sam bas bila baksuz dva puta za redom??????? Ebiga ja ne bi rizikovala......

Ala ste me nahvalili :)
Ja prvenstveno gajim pse zbog velike ljubavi i mislim da se ne moze niko baviti time ukoliko zaista ne voli ovu rasu.
Bojana je pravi profesionalac i mogu bez lazne skromnosti reci da ima jedne od najboljih stenaca kod nas. Boki nam je zaduzena za crne i cokoladne, tu je bez premca :)

Mislim da je jako ruzno da pljujete po odg. Simonis,nas Ben je odatle,ima sada 11god,ziv,zdrav i prav,vitalan kao labrador od 5god,skoro nikada nije bio bolestan.
Stenceraj nisu to mogu da vas uverim jer sam jedno 1000x bila kod njih,a isto tako Simu poznajem jako dugo,ipak je on covek sa prvim importom iz UK,koji je podigao nasu voljenu rasu na 5 nivoa vise.
Jelenin Astor takodje vuce iz Simonisa-cela oceva linija,secam se da je svojevremeno Jelena i pisala o Astoru kao Astor Simonis.Isto tako otac Jelenine Alphe je Corlands Dove pas takodje vlasnistva Simonis odg.
Ria mogu da shvatim tvoju tugu zbog toga sto ti se desilo ali to moze da se desi svakome ali doslovce je tako,mozes da dobijes buduceg WW a mozes i da dobijes bolesnog psa,sve je kocka i lutrija.Ako zelis da 100% budes sigurna da je pas zdrav i prav i jos eksterijerno odlican kupujes psa sa 6meseci pa na gore,ali i to ima svoju cenu.

Ma ljubav je presudna, bez obzira na rasu koja se gaji. Ne znam za Bojanine štence, nisam ni sumnjala, ali kvalitetno štene vredi sačekati i godinu dana ako treba. Nju sam navela kao primer savesnog odgajivača druge dve boje, da se zna da na forumu imamo vrhunske štece bez obzira na lične afinitete odgajivača i budućih vlasnika po pitanju boje psa. 'ebem li ga, šta sam ja ono htela da kažem?! :think: A, da! Jeca ima odlične krem pse a Bojana crne i čokoladne i ako bi neko uzimao labradora, svakako bih ga savetovala da sačeka, ako treba, onoliko koliko treba da stignu bebe iz njihovog uzgoja.

Nemojte se raspravljati oko toga, ovde smo svi da uzivamo u lepoti ove rase.
Evo, da vas malo nasmejem :)
Astorovi i Bonini stenci, decak i devojcica:)
PIC_0016o-1.jpg

PIC_0014-1.jpg

PIC_0009-1.jpg

PIC_0005-1.jpg

Mina 011, svo duzno postovanje simonisu itd.....
Ja sam samo iznela moje misljenje i moje ISKUSTVO U DVA SLUCAJA sa ovom odgajivacnicom.....
Mom Butchu je otac bio englez uvezen...... nebitno, ja sam samo navela sta mi se desilo!!!! Drugi pas koji je jos ziv Toby je u Lazarevcu u oooooggggrrrroooomnom dvoristu kod porodice koja ga cuva kao da im je dete i placa razne terapije jer on ima srcane mane od rodjenja....Sumnjam da bi ziveo ovoliko sa tim problemom(ostenjen je 1997god)da ga oni ne cuvaju kako ga cuvaju!!!!!!
Ako pogledate moj post iznad videcete da sam samo to i navela.....

Mina 011, svo duzno postovanje simonisu itd.....
Ja sam samo iznela moje misljenje i moje ISKUSTVO U DVA SLUCAJA sa ovom odgajivacnicom.....
Mom Butchu je otac bio englez uvezen...... nebitno, ja sam samo navela sta mi se desilo!!!! Drugi pas koji je jos ziv Toby je u Lazarevcu u oooooggggrrrroooomnom dvoristu kod porodice koja ga cuva kao da im je dete i placa razne terapije jer on ima srcane mane od rodjenja....Sumnjam da bi ziveo ovoliko sa tim problemom(ostenjen je 1997god)da ga oni ne cuvaju kako ga cuvaju!!!!!!
Ako pogledate moj post iznad videcete da sam samo to i navela.....

Ria shvatam ja tebe u potpunosti,nego kazem uopsteno ljudi iznose optuzbe ali bez pokrica sto nije tvoj slucaj.
Verovatno je tvoj Toby iz iste kombinacije kao i moj Ben,predpostavljam Semovo prvo leglo.
Bitno da si sada zadovoljna sa svojim psom i da je sve ok.
Problem uopsteno kod nas je sto svako pari sa svakim,pare pse bez nalaza HD,ED,PRA,pare pse koji tipski ne idu,rade linijska parenja na pse na koje ne treba da se ide,inceste itd..pa je i logicno da se takve stvari desavaju,eto tebi se 2 puta zadesilo na zalost.

Na pocetku teme ne znam tacno koja strana neko od vas je rekao da je odgajivacnica Simonis najbolja zato sam i mislila da uzmem stene od njih,a i gledala sam ih u nekoj emisiji moj ljubimac ili nesto sl gde su ih isto nahvalili.Uzela bih ja stene od Jece ali jedini problem je sto stene hocu da uzmem u decembru kad se preselim tako da bi trebalo da bude ostenjeno sredinom septembra ili u oktobru.Znam da nikad nema 100% garancija,ali stvarno zelim da svedem sanse da stene bude bolesno na minimum.Obozava zivotinje i ne znam kako bih podnela da se kuci nesti.Uzela bih najsvetlije zutu devojcicu.
Nisam upucena u to koji su odgajivaci najbolji kod nas tako da prihvatam vase savete.
Hvala:)

Odgajivacnica u St. Pazovi je "Retrievers of River Street".
A, ovo je njihov sajt: www.retrievers-yu.com
Pozdrav
Sad sam bila na njihovom sajtu i stenci su im predivni:)! Imaju sve tri boje.
Poslala sam im mail pa cu videti da li oni ocekuju neko leglo u oktobru,posto ja mogu da uzmem kucu tek u decembru:cry:
Oni garantuju da niko od predaka nije imao displaziju,nadam se da je tacno.
Hvala za adresu:)
:bye:

Sad sam bila na njihovom sajtu i stenci su im predivni:)! Imaju sve tri boje.
Poslala sam im mail pa cu videti da li oni ocekuju neko leglo u oktobru,posto ja mogu da uzmem kucu tek u decembru:cry:
Oni garantuju da niko od predaka nije imao displaziju,nadam se da je tacno.
Hvala za adresu:)
:bye:

Bellisima
displazija je genteska bolest i nije tako jednostavno kako ti mislis,mogu da u sve 4 genracije psi imaju snimljene HD,ED a da se desi da njihov potomak ima HD ili ED.
Takodje prevelik koeficijent linebreddinga ili incest moze da se odrazi kobno na stenetu u vidu displaziji ali takodje zna i da utice na visinu.Mnogo manje mogucnost da stene ima HD,ED jeste ako svi predci imaju dobre zdravstvene nalaze.Gledaj da psi imaju dobre zdravstvene rezultate u vise generacija a ne samo otac i majka.

Back