Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cao svima.

Procitao sam veci deo ove teme, i sobzirom da razmisljam da nabavim psa, odlucio sam da to bude labrador :).
Medjutim, moj otac se ne slaze sa tom idejom ali lako cu ja sa tim izaci na kraj :) jedino je problem sto ne bih dao puno novca jer tada moj otac ne bi pristao na to(ne daje mi on pare jer ja radim, vec bi poludeo ako bi doneo psa koga sam puno platio jer i ovako imamo prece stvari gde moramo da damo novac). Zato evo pitam ovde da li ima neko ko bi mozda poklonio jedno malo stene :D jer bi to bio najbezbolniji nacin da nabavim kuce, ili eventualno da proda za manje para posto mi je suma od 150e prilicno visoka da bi mi se otac slozio zbog drugih troskova za koje moram da dajem pare.
Inace, meni se najvise svidjaju bez labradori :), mnogo su cakani. Treba mi za kucnog ljubimca prevashodno. Zivim u Bgu, imam dvoriste, napravio bih mu mali box sa kucicom i tako :), dobro bi se brinuo o njemu.
Od uvek sam zeleo da imam psa, i evo sada sam se bas zagrejao da nabavim jednog, i to bas bez labratora :) i nadam se da ce neko da mi pomogne,

Hvala i pozdrav ;)

MARY JANE
OTAC: SANGO ( JCHSCG,CHSCG,BG,BIS,3RBIS,INTCH)
MAJKA: SKIRRA (OCENA 5)
DEDOVI: (SANGO): ROCHEBY FULL SAIL(6XCAC,R.CACIB,CACIB,6XPRM,7XBOB,CHJYUCH),SITTING PRETTY OF TINTAGEL WINDS(PRM,5XCAC,3R.CAC,BOB,BOG,BIS,CHSCG II)
DEOVI (SKIRRA): ROARING FOR TIES OF TINTAGEL WINDS( OCENA5,4XCAC,R.CACIB,R.CAC,IUO),LENI( CAC)
SANGO --------- www.master-river.com --------

Ljudi, sta vam je?
Okupajte te pse, toplo je vreme. Dobro ih istrljajte peskirom i osusice se.

Dobro...:wink:
Hocu ,ali mi moras tacno reci kako to da uradim.
Stene-zensko od 2 mjeseca.

1). Koji sampon da koristimo (ako mozes napisi ime proizvodjaca) ?
2). Voda mlaka(pretpostavljam) ?
3). Koliko cesto mogu da je kupam (u toku jednog mjeseca) ?
4). Koliko sapunjanja u toku jednog kupanja (smijem li dva puta) ?

:worth::worth::worth::worth::worth:

Hvala Bambi :)
Evo slika nasih prinova...Astorova i Alfina decica:)
1-6-1.jpg

3-5-1.jpg

bars, prvo uzmi pa ga istrljaj mesavinom vode i jabukovog sirceta. Znaci, pomesaj vodu i sirce i umoci u nju pamucnu krpu i kad je iscedis, istrljaj stene njom. Zatim ga obrisi frotirom i ostavi u kuci da se osusi. Miris sirceta ce brzo izvetriti. Moja greska je, mislila sam da je stene malo starije. Kad napuni bar dva i po meseca, slobodno ga okupaj samo mlakom vodom, ne treba ti nikakav sampon. Kasnije, nabavi sampon za stenad, imas ih u svakom bolje snabdevenom pet shopu. pa opet izmesaj sampon i vodu, napravi sapunicu i sundjerom ga istrljaj, a na kraju dobro isperi. Bitno je da mu skines svu sapunicu sa koze da se ne bi iziritirao i kasnije cesao kozu.
Nema potrebe da ga kupas nekoliko puta mesecno. Mozes kasnije da ga vodis na plivanje i nakon svakog plivanja, isperi ga cistom, mlakom vodom.
Nema potrebe da ga sapunjas nekoliko puta, jednom je sasvim dovoljno.

Poslednja izmena:
bars, prvo uzmi pa ga istrljaj mesavinom vode i jabukovog sirceta. Znaci, pomesaj vodu i sirce i umoci u nju pamucnu krpu i kad je iscedis, istrljaj stene njom. Zatim ga obrisi frotirom i ostavi u kuci da se osusi. Miris sirceta ce brzo izvetriti. Moja greska je, mislila sam da je stene malo starije. Kad napuni bar dva i po meseca, slobodno ga okupaj samo mlakom vodom, ne treba ti nikakav sampon. Kasnije, nabavi sampon za stenad, imas ih u svakom bolje snabdevenom pet shopu. pa opet izmesaj sampon i vodu, napravi sapunicu i sundjerom ga istrljaj, a na kraju dobro isperi. Bitno je da mu skines svu sapunicu sa koze da se ne bi iziritirao i kasnije cesao kozu.
Nema potrebe da ga kupas nekoliko puta mesecno. Mozes kasnije da ga vodis na plivanje i nakon svakog plivanja, isperi ga cistom, mlakom vodom.
Nema potrebe da ga sapunjas nekoliko puta, jednom je sasvim dovoljno.

Hvala ti ...:klap::worth:

I ja sam nova u ovoj prici:), prvo sam htela da kupim Dogo Argentino ali sam se na opste insistiranje svih odlucila za labradora:).
Procitala sam veci deo postova(mada ne sve),i odlucila sam se da psa kupim u odgajivacnici Simonis.Psa uzimam kao kucnog ljubimca i ne nameravam da idem na izlozbe ali bih ipak htela da stene bude super kvaliteta najvise zbog zdravlja.Sad imam par pitanja:):
1.Psa bih drzala u stanu,gde vec imam macka koji je vakcinisan protiv svih zaraznih bolesti ali se ipak brinem da ako uzmem stene sa 2 i po meseca znaci pre nego sto dobije revakcinu moze nesto da mu bude.
2.Da li labradorima zivot u stanu odgovara(blizu imam gomilu parkova a i kosutnjak mi je na 20 min tako da bi imao gde da se seta)?
3.Da li su svi stenci odgajivacnice Simonis provereni tako da ne moram da brinem oko dispalzije kukova,losih vakcina i sl?
P.S: Jel su i kod njih stenci oko 300-400e, uzela bih devojcicu?
Hvala:)

I ja sam nova u ovoj prici:), prvo sam htela da kupim Dogo Argentino ali sam se na opste insistiranje svih odlucila za labradora:).
Procitala sam veci deo postova(mada ne sve),i odlucila sam se da psa kupim u odgajivacnici Simonis.Psa uzimam kao kucnog ljubimca i ne nameravam da idem na izlozbe ali bih ipak htela da stene bude super kvaliteta najvise zbog zdravlja.Sad imam par pitanja:):
1.Psa bih drzala u stanu,gde vec imam macka koji je vakcinisan protiv svih zaraznih bolesti ali se ipak brinem da ako uzmem stene sa 2 i po meseca znaci pre nego sto dobije revakcinu moze nesto da mu bude.
2.Da li labradorima zivot u stanu odgovara(blizu imam gomilu parkova a i kosutnjak mi je na 20 min tako da bi imao gde da se seta)?
3.Da li su svi stenci odgajivacnice Simonis provereni tako da ne moram da brinem oko dispalzije kukova,losih vakcina i sl?
P.S: Jel su i kod njih stenci oko 300-400e, uzela bih devojcicu?
Hvala:)

Bellisima,
Naj toplije ti preporucujem da se manes simonisa, i da ako hoces lepo devojce pogledas ove Jecine pse!!!!
Ja od toga nemam nista i zaista govorim iskreno, poznajem i Astora i Alfu, prelepi su i zdravi sa snimcima kukova i svim zdravstvenim sertifikatima, drugo Jeca sama je fanatican ljubitelj ove rase i njoj su psi deo porodice i vise.....
Jedino sto znam je da kad bi ja sad uzimala psa , sigurno bi bila jedna od ovih smizli!!!!!

Maca iako je vakcinisana moze biti opasna po stene iz prostog razloga sto vakcina cuva macu ali ista maca moze da vuce na sebi sve viruse kao prenosioc!!!
Labradora imam i ja i drzim ga u stanu i ok je!!! Malo su looooodi do 1. godine ali posle su idealni ljubimci!!!!
Pogotovu devojcice koje su po prirodi mnogo mirnije i stalozenije od decaka koji su po nekad blago receno divljaci!!!!!!:dash:
Srecno!!!!!

Back