Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma samo kad je prestao da arlauce preko noci :)

Prilozi

• tuzna faca.jpg
    tuzna faca.jpg
    28,1 KB · Pregleda: 29
Dobro dosli!
2 nedelje posle revakcinicije moze da ide napolje,da bude u kontaktu sa drugim psima.
Naravno da mozes da je zastitis od buva i krpelja pogotvu sto je napolju,kupite FRONTLINE sprej i mera je otprilike 3-4prskanja za 1kg,frontline sprej moze da se stavlja stencima od 4dana pa nadalje.

Najbolje ga odvedi kod veta i uveri se da ima buve,ja sam tako Asku dzabe prasio protiv buva imala je neku alergiju.Nazalost mali stenci su veoma podlozni alergijama.odvedi ga kod veta.
Zastiti ga Frontlinom

Astorela:
Buddy, nema te :)
Frontline jeste najbolji, bez premca je za sada.

ej cao Astorela, i svi

danas je bio na revakcini a i dobio je frontline paket, dajem mu Ca+AD STARPET, danas sam se sablajzuo kad su ga izmerili, 10,5kg a danas mu je tacno 2,5 meseci, ja sam bio u tripu da ima 5-6kg : ))) cini mi se da nije debeo, ali je nekako krupan, ne znam...

Pedigre i papire jos nisam dobio, ali kad dobijem to cu svakako s vama podeliti

pozdrav

PS pojede nas (tacnije oglodao nas je) a i sve po kuci i dvoristu

ortodox09:
e imam jedno pitanje.
Zna li iko od vas gde u bosni ima da se kupi stene labradora,ali da roditelji imaju snimke kukova i laktova,radi dispalzije.Treba mi jedna odgovorna odgajivačnica,na to mislim. :|

Ne znam za Bosnu ali znam za Srbiju i Hrvatsku,pa ako nesto znaci...

Ne brini kilaza je sasvim ok,samo neka tako nastavi evo i moj debeli ima sada 15nedelja i ima oko 18kg,ali pazi da se ne pregoji jer to nije dobro za zglobove i ledja.

ukucaj na google odgajivacnice labradora pa dobro pregledaj sajtove.ne brini za udaljenost,vaznije je da nadjes ono sto zelis,pogledaj pse,pogledaj prosla legla tih pasa i sve ostalo.dobro se raspitaj pa odluci.najbolje bi bilo kad bi mogao da posetis odgajivacnice,porazgovaras sa ljudima,pogledas njihove pse...southern star,simonis,danubian blues,extra labradors,old yeller,daddemma,golden drop...i mnoge druge.javi nam kako napreduje potraga ;)

Jedan slucaj me je naveo da pretrazim internet, pitam svog veterinara i dobijem odgovor na ovo pitanje.
Naime, pas iz komsiluka (engleski seter) je jednog dana jednostavno prestao da mase repom.Kada su gazde dosle kuci, vidi se da im se obradovao, skakao, ali je sve to delovalo jako neprirodno zbog odsustva mahanja repom. Zamislite sad vaseg psa koji veseo trci ka vama, a vidite da toj slici nesto fali?!

Kada bi dodirnuli njegov rep pas bi zacvileo od bola, ali rep nije bio slomljen.Veterinar koji nije bio upucen nije znao sta se desava.
Nekoliko dana, pas nije mogao mahati repom, sve do juce. Naime, o cemu se radi?
Radi se o sindromu mrtvog repa ili "cold water tail" sindromu.

Razlozi sindroma
Psi koji su cesto u lovu i ubrzano masu repom zbog pronalazenja divljaci imaju ovaj sindrom. Drugi razlog je kupanje psa u ledenoj vodi (reci, jezeru...) ili pak u pretoploj. A jos jedan od razloga je neodgovarajuca ishrana psa.

Rase koje su podlozne ovom sindromu su : English Pointers, English Setters, Foxhounds, Beagles, and Labrador Retrievers. Ova promena se javlja u uzrastu od 6 meseci do 9.godine. Pas rep nosi neprirodno. Drzi ga ravanim 3-4cm, a onda on odjednom pada, evo slike

deadtail2.JPG

Ako se utvrdi da je rec o ovoj promeni, rep ne treba dirati, vec psa ostaviti da miruje neko vreme (da ne bi prilikom uzbudjenja, radosti...povredio rep jos teze).
Potpuni oporavak je moguc najduze nakon dve nedelje, ali moze biti i ranije.

Ova pojava se ogleda u vidu blagog ostecenja misica repa i bez obzira na bol koji stvara pri dodiru, ne spada u teske bolesti.

deadtail.JPG

Zdravo
sutra treba da preuzmemo nasu kucu.Jednog crnog malishu.Jako smo uzbudjeni ali i malko i u frci jer ga uzimamo sa samo 6 nedelja. jel imamo razloga za frku ili je to nashe uzbudjenje pruzelo neku drugu dimenziju?????

Back