Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mi smo nasu zenku uzeli sa 1,5 mesec i sve je proteklo u najboljem redu, ali je ona do tada bila vakcinisana. Stenad primaju prvu vakcinu od 6.nedelje-8.nedelje starosti, tako da ga vec sutra mozete vakcinisati, ali bi trebalo da bude u karantinu do revakcine. Znaci, nema setnje po dvoristu, igre sa drugim zivotinjama i sl. dok ne primi drugu vakcinu. Druga vakcina ide tek za mesec dana od primanja prve itd. Ali ima vremena :)

kazu da stenetu traje zastita od maminog mleka nekih7 ned.
i da ne bi bilo dobro vakcinisati ga pre nago taj period prodje
kazu moze da mu se zezne imuni sistem ...itd
ima neko ideju koliko ima istine tu?
i sta daradim ako je tako da li odma da ga vakcinisem u utorak ili nedelju dana kasnije?

ria&tuborg:
paaa u utorak puni 6 nedelj pa sam mislila tad?
e a jel neko cuo za "Leonero" iz Sente?tamo idemo po kucu
:roll: :roll:

Ja sam svog psa uzeo iz odgajivačnice ''Leonero'' iz Sente :D tj. poslali su mi ga bus-om ;) Reč je o Zlatnom Retriveru i ja sam stvarno prezadovoljan!!! :D Uzeo sam ga sa 6 nedeelja i nisam imao nikakvih problema! Želim ti puno sreće sa kucom i prenesi utiske kako izgleda odgajivačnica, pošto je nikada nisam video lično :roll:

Hvala!
Stenad obicno sisaju do neke 3.nedelje zivota, tada pocinju da im rastu zubici i oni stvaraju rane majci tako da ih ona odbija. Ali nakon tog perioda majcino mleko vise nije dovoljno hranjivo za dalji razvoj i mogu se lagano privici na granulice potopljene u mlakoj vodi. Tako da im majcino mleko vise ne pruza zastitu kao do tada. Kako god zelis, ali imas jos neke dve nedelje za vakcinaciju. Obzirom da ce stene preci u novi dom ja bih ga vakcinisala.Najbolje je da popricas sa veterinarom, on ce ti sve objasniti.
Sad tek vidim da je sutra nedelja :), naravno, vakcinisi ga u ponedeljak npr.

ria&tuborg:
e da hitno pitanjce
cime da ocistim sobu u kojoj ce biti karantin za malishu?
imala sam mesanca ali je uginuo,pa bi malo da sterilishem pre nego ga dovedem. cime?

Imas u apotekama da kupis asepsol - rastvor u tecnom stanju i spreju...
obavezno drzite natopljenu krpu ispred ulaznih vrata, na koju ce stati svako ko ulazi u kucu ili stan...izbegavajte razna hemijska sredstva...probajte da "izbegnete" posete, pogotovo ljudi koji su vlasnici pasa ili dolaze u dodir sa
istima...obratite paznju, jer ovo je krizni period za Vaseg malisu.
Pozdrav

Back