Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
poz, imam jedno pitanje.
kupili smo kucu, crnog muzjaka starog 3 i po meseca.
doneli smo ga pre nedelju dana i imao je 4 kg. Sada vec ima 5 i lepo rucka, a jos lepse napreduje. Problem je u tome sto bi on trebao da bude mnoooogo veci za svoj uzrast.
Da li neko zan koliki kucici treba da budu visoki i teski sa 3 i po meseca.
Hvala vam puno. Imate i slike u foto albumim au topic-u Pasha.

Pozdrav svima,zainteresovan sam da kupim labradora,i napominjem da mi je jako bitno da to bude izlozbeni pas,sa odlicnim pedigre,e sad posto nemam dovoljno iskustva sa ovom rasom zamolio bih za vase misljenje gde mogu da ga nabavim,posto zivim zivim u Skoplju,nisam upoznat sa nacinom isporuke iz Srbije to jest dal ja moram po psa,ili moze i njihova dostava,u Skoplju sam naleteo na jedan oglas al nisam siguran o potencijalima ove devojcice,ima jos dve slobodne..mislim da su im roditelji lor balkanika i alf bela ogrlica al nisam siguran,poslace mi po mail rodovnik pa cu da vas pitam za misljenje,evo neke fotke od majke i malene..pozdrav.
0a84d8fd-729a-4389-9acb-41cf6f33d558.jpg

Od strana na majkata :Bri - 5 Mr 50687
Alf bela ogrlica- MR 50609 - 5 - 3PRM 2 CAC CACIB 2 BOB
RITA MR 5 50683
ALFA JR 81987 3PRM 3 CAC 2R.CAC 4 BOB CHJYU
KAOPSRAJI-ZINA DORIS JR 73432 5
LORD BALKANIKA JR 73413 5 3 PRM I-NR II-NR PUO
EXTRA LABRADOR'S DESERT ROSE JR 73524 5
OD STRANA NA TATKO : BENI MR 50633 5
ASTOR JR 82347 5 2 PR,
TINA LEWIS RIM JR 71553 5
ALEKS MR 50012 5 CAC BOB

@mecok

Ne razumem zašto ti je "jako važno da bude izložbeni pas" ? Pas nije objekat, niti eksponat za izložbe, on je ličnost, on je član porodice... Ali ko sam ja da ti popujem...

Što se tiče rodovnika, iako ima dosta slovnih grešaka, čini se da je rodovnik ok, odnosno, da kuca ima dobre gene.

Nesumljivo je da ćeš sa njom dobiti dosta petica.

rodovnik dobijamo oko 20-tog. Kupili smo ga u Sidu. Mama i tata su mu ogromni. U svakom slicaju kada papiri stignu postavljam ih. Vet je rekao da je sve OK , da samo dobro rucka i da ce biti u redu. Nadam se da je u pravu;)

od vel.-krupnoce steneta najpre zavisi genetika,a zatim koliko su ih bili u leglu,kako je kuja hranjena,tj da li je mogla da stence izgura kako treba,zatim da li su prehranjivani stenci ako je trebalo i najzad kako su i sa cim hranjeni kada su poceli da jedu--ja imam primera od proslog legla-mislim da ima slika i na ovom forumu gde je zensko stene u 3 meseca mereno i bilo je tesko 13 kg-a nije bila debela-.tako da zavisi od mnogo stvari tesko je reci-ti hrani sada malo bolje-pazi da je ne pregojis,jer labradori su skloni gojenju-da ne bi preopteretili zglobove-pozz

Pozdrav svima,zainteresovan sam da kupim labradora,i napominjem da mi je jako bitno da to bude izlozbeni pas,sa odlicnim pedigre,e sad posto nemam dovoljno iskustva sa ovom rasom zamolio bih za vase misljenje gde mogu da ga nabavim,posto zivim zivim u Skoplju,nisam upoznat sa nacinom isporuke iz Srbije to jest dal ja moram po psa,ili moze i njihova dostava,u Skoplju sam naleteo na jedan oglas al nisam siguran o potencijalima ove devojcice,ima jos dve slobodne..mislim da su im roditelji lor balkanika i alf bela ogrlica al nisam siguran,poslace mi po mail rodovnik pa cu da vas pitam za misljenje,evo neke fotke od majke i malene..pozdrav.
0a84d8fd-729a-4389-9acb-41cf6f33d558.jpg

Evo ovako...pokusacu da ti odgovorim na pitanje,prva i osnovna stvar da ti niko nemoze garantovati da li ce stene koje kupis da bude CH,al ajd da kazemo da to nisi mislio, nego da ti treba pas koji ce dobro prolaziti na izlozbama (naravno ako ga ti lepo odnegujes-jer mozes da kupis stene u najboljoj svetskoj odgaj. i da bude prvobirano-pa ako ga zavezes na lanac i dajes mu da jede leba i koske-od njega nece biti nista)-to da pas bude izlozben i da lepo prolazi na izlozbe u ovoj nasoj zemlji-a i u vasoj moze svaki-kakve sudije imamo-nepoznavaoce,-njihove prijatelje i kumove-tako da koga god psa kupis prolazice dobro na izlozbama...i to sto si spremio 400 eur-moze ti samo donekle garantovati da ces kupiti stene od dobrih roditelja-od kojih bar jedan ima sve potebne snimke tako da si siguran bar da nece imati nekih naslednih bolesti-situacija je takva da je danas sve postalo igra na srecu-tako i da das 1000 eur da uvezes psa neznaci da ce biti vrhunsko-jer svako ce dobro stene zadrzati za sebe--neznam koliko ti ovo sto pisem moze sve pomoci-uglavnom,moj savet ti je, da dobro proucis i razmislis od kojih linija bi voleo da imas stene,pa zatim da po internetu potrazis sve njegove pretke-i zatim da odlucis gde ces kupiti-mislim da za taj novac mozes birati-sto se tice stenaca u nasoj zemlji,ali je vazno da znas-da se nikad nezna da moze i jeftinije stene biti lepse-ali da sa skupljim stenetom kupljenim u odgajivacnici-ciji roditelji imaju svoje poreklo imas kakvu takvu garanciju da ces kupiti zdravo stene-pozz

Back