Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hmm! Ovako... Planiram da kupim stene labradora, i da ga drzim u stanu... Sad me zanima, zivim blizu Kosutnjaka i planiram da mu omogucim svakodnevne setnje i istrcavanja, da li je prevelika muka linjanje i pranje posle trcanja, znam da oni vole vodu( tako da to mozda ne bih trebalo da predstavlja problem(+ da ga brisem peskirom bez kruznih pokreta, i da ga uvijem u jedan da se iscedi))... Moze li neki koristan savet(svaki je koristan), kupujem ga bez pedigrea , tako da se poprilicno plasim da nije bolesljiv ili tako nesto... Da li su oni izdrzljiva rasa, i da li su podlezni nekim oboljenjima? Bolje pitanje kojim oboljenjima( i koliko se to cesto javlja)??

Hmm! Ovako... Planiram da kupim stene labradora, i da ga drzim u stanu... Sad me zanima, zivim blizu Kosutnjaka i planiram da mu omogucim svakodnevne setnje i istrcavanja, da li je prevelika muka linjanje i pranje posle trcanja, znam da oni vole vodu( tako da to mozda ne bih trebalo da predstavlja problem(+ da ga brisem peskirom bez kruznih pokreta, i da ga uvijem u jedan da se iscedi))... Moze li neki koristan savet(svaki je koristan), kupujem ga bez pedigrea , tako da se poprilicno plasim da nije bolesljiv ili tako nesto... Da li su oni izdrzljiva rasa, i da li su podlezni nekim oboljenjima? Bolje pitanje kojim oboljenjima( i koliko se to cesto javlja)??

To ce ti neko od ponosnih vlasnika labova mozda i bolje objasniti ali da probam ja kao veterinarski tehnicar. Nema potrebe za tolikom pedanterijom, dovoljno je da mu obrises sape po povratku iz setnje i da ga ocetkas s vremena na vreme. Rasa kao rasa je izdrzljiva-moj komsija, inace vlasnik autoperionice je imao muzijaka koji je dvaput bio pregazen skoro bez ikakvih posledica. S obzirom na velicinu jesu u odredjenom procentu skloni displaziji kukova i u kasnijim godinama izvrtanju ocnih kapaka. Zbog te sklonosti ka displaziji bi mozda ipak bilo bolje da trazis psa sa papirima ili bar da su roditeljima snimljeni kukovi. S obzirom da zivis blizu Kosutnjaka i planiras da cesto vodis psa tamo, neophodno je da ga zastitis od krpelja, imas o tome temu. A ako ti toliko smeta linjanje, mozda je ipak bolje da ne nabavljas psa i da tako sprecis da i ti i taj pas patite. Razmisli, u pitanju je jedan divni mali zivot koji ce da zavisi samo od tebe narednih 10-15 godina ako bude srece.

To ce ti neko od ponosnih vlasnika labova mozda i bolje objasniti ali da probam ja kao veterinarski tehnicar. Nema potrebe za tolikom pedanterijom, dovoljno je da mu obrises sape po povratku iz setnje i da ga ocetkas s vremena na vreme. Rasa kao rasa je izdrzljiva-moj komsija, inace vlasnik autoperionice je imao muzijaka koji je dvaput bio pregazen skoro bez ikakvih posledica. S obzirom na velicinu jesu u odredjenom procentu skloni displaziji kukova i u kasnijim godinama izvrtanju ocnih kapaka. Zbog te sklonosti ka displaziji bi mozda ipak bilo bolje da trazis psa sa papirima ili bar da su roditeljima snimljeni kukovi. S obzirom da zivis blizu Kosutnjaka i planiras da cesto vodis psa tamo, neophodno je da ga zastitis od krpelja, imas o tome temu. A ako ti toliko smeta linjanje, mozda je ipak bolje da ne nabavljas psa i da tako sprecis da i ti i taj pas patite. Razmisli, u pitanju je jedan divni mali zivot koji ce da zavisi samo od tebe narednih 10-15 godina ako bude srece.

Ne smeta mi linjanje, samo pitam, uostalom videcu kad ga kupim, pa usisivac u ruke : )) Hvala!

Kako je ALF ????????????????????????????????????????????????????????????????
Bice jos slika, samo, vise nije Toto :cry: Brat se ne slaze, a ni cale, ma pored njih sam se smorio ko plovak, sad je Hektor ....

alf je potpuni fenomen....slomio je kragnu.....niko ne moze da veruje....veterinari su u cudu....taman je pocela da mu se susi rana,a on je izgrizao....bolje je...da kucnem u drvo... :-)!danas opet ide na kontrolu...!nije TOTO ? A bas je bilo originalno ime....A ni HEKTOR nije lose...Mislim,dobar ga je lik glumio :-) !

zao mi je alfa puno, a zasto ga ljudi ispred tvoje zgrade gledaju kao vanzemaljca?

Evo jedne sličice da ti bude jasnije ! Najbolja fora je bila ovih dana dok je padala kiša: puno njih je mislilo da je to specijalni kišobran za pse !! :confused: Da li neko u to može da veruje :?:

Prilozi

• DSCN1510.jpg
    DSCN1510.jpg
    113,3 KB · Pregleda: 44
Od pre nedelju dana sam valasnik zlatnog retrivera, koji je beo i potrebno mi je par saveta jer sam nov u tom svetu, zivim u kuci tako da je preko dana u dvoristu a uvece u hodniku kuce gde mu ubbacujem njegovu kucicu, e sad staro je 2 meseca tako da me interesuje do koje temperature ga mogu pustati da bude u dvoristu, hranim da granulama pro pac za stence ali mu uz to ne dajem nikakve vitamine tako da mi treba preporuka oko istih, juce sam mu kupio povadac cisto da ga polako navikavam ali mi deluje za sada nemoguce jer se cima kao lud i strah me da se ne povredi, inace zove se pako (paco) i ujeda po ceo dan

Pozdrav svima na forumu!Imam labradora od 4,5meseca koji je kod mene 10-tak dana.Fino se adaptirao na inace brojnu porodicu i veliko dvoriste za razliku od boksa u kome je prethodno živeo.Ali,problem nastaje kada mu stavim ogrlicu i povodac.On odmah legne na zemlju i ne mrda,pokušao sam i sa hranom i igračkama da ga bar malo odobrovoljim kako bi ustao ali ništa ne pomaže.Kako da se najlakše privikne na neminovnost povoca?Primetio sam i da je jako plašljiv,što me malo brine jer mi nije tako delovao kada smo ga birali,čak je bio najaktivniji u leglu i jako veseo.

Ja sam sa mojom Donom imala strasne muke, toliko je bila looda da mi nije dala da joj stavim povodac, kada to uspem ona mi se zapetljava oko nogu i skace na mene, ali smo polako sve naucili, ma haos, samo strpljenja i potrudi se oko njega sve moze da nauci.... ;)

Kako da odviknem mog laba da nas stalno grize dok se igramo sa njim???
Grize nas za ruke, ne mogu da pustim decu da se igraju sa njim jer ih stalno grize!
On je jos mali ( 4 meseca ) ali nije bas ugodno. Sta da radim???

potpuno te razumem....Pa,mene je Alf urnisao......Ruke su mi bile kao da radim u mesari .....strasno.....mama nije smela da seta po stanu,jer kad je vidi-nastaje haos.....Intervencija novinama po guzi je upalila.....Das mu neku alternativu za grickanje u vidu gumenih igracaka,loptica,carapa koje sme da grize.....a pocece da dovlaci i grane pa ce mu biti dovoljno sto njih glodje....e,da pokusaj da ne izvlacis i ne trgnes ruku kada te mazne....moze biti samo gore po tebe,jer te zubima(koji su verujem kao zileti) izgrebe....SRECNO !I javi kako napredujete:)

Alfe, jedna ispravka. Ako mu das jedan par carapa, uskoro neces imati sta da obujes jer onda saljes poruku da su sve carape za grickanje. Treba odvojiti "dozvoljene" i "nedozvoljene" predmete po grupama: ruke, noge, obuca, carape... su FUJ a igracke (teniske loptice, sareni kanapi, gumeni pilici, kozne kosti...) su dozvoljeni.

Back