Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja sam stavila Obiju one veceri frontline, ali smo juce bili na strandu i tamo se igrao, mada je bila suva trava. Na strandu je super, ima dosta pasa, tu bi bilo lepo da dolazis kad Leo prodje skroz karantin. ;)

Ja se unaprijed izvinjavam ako je ovo moje pitanje trebalo da se postavi pod "zdravlje" ili tako negdje, ali s obzirom da da se radi o Labradoru nadam se da nisam puno fulila.
Imam Labradora starog 10 godina kojeg naravno obozavam. Prilicno je dobrog zdravlja, maizmo ga, pazimo, mada sam primjetila u zadnje vrijeme da su mu zadnje noge nesto slabije. Kada se ustaje recimo, svu snagu upotrijebi iz prednjih sapa. Vrlo cesto grabi priliku da legne i recimo kada ga cesljam pa dodjem do butina na zadnjim nogama primjetim da mu je taj dio jako osjetljiv. Reaguje tako da kao da malo poklekne, ne znam jesam li dobro objasnila. Uspjela sam nabaviti Caniviton forte koji mu dajem, ali me zanima da li neko ima jos neki prijedlog sta uraditi da mu smanjim te probleme. Kakav vid rekreacije mu odgovara, da li ga smijem istrcavati ili mu prija samo lagana setnja.
Unaprijed hvala na svakom savjetu.

Najbolje da ga odvedes kod veterinara,da ga on pregleda.
Sa 10 god. on je vec "stariji gospodin" tako da je normalno da se teze krece nego pre,vidi sa vetom oko ishrane stariji psi bi trebalo da imaju posebnu ishranu zbog kostiju.

Jacob:
Najbolje da ga odvedes kod veterinara,da ga on pregleda.
Sa 10 god. on je vec "stariji gospodin" tako da je normalno da se teze krece nego pre,vidi sa vetom oko ishrane stariji psi bi trebalo da imaju posebnu ishranu zbog kostiju.
Hvala puno na odgovoru.
Ja pisem iz Sarajeva i bas ne mogu reci da imamo nekog super veterinara, na zalost.
Sto se tice hrane jede on vec za senior pse Eukanubu.
A znas li slucajno ovo za rekreaciju, kakav mu vid vjezbe odgovara?

Dana2503:
Pozdrav! :)
Evo linka sa slikama Obija i Bastijevog Lea u prvoj igri. Posto se Basti ne hvali Leom, uradicu to ja. Mnooogo je sladak! I mnogo je pametan. Odaziva se na ime odmah, (dok mene moj Obi ne primecuje), zna i da sedne, ne skace na ljude, ma, pametnica mala. :) Obi se izmorio dok smo mi stigli do mesta, ali je u pocetku jurio Lea, medjutim, nije mogao vise, pa je Leo iskoristio priliku i "maltretirao" ga... :lol:
http://flickr.com/photos/7747249@N08/sets/72157600505359778/detail/

Odlicne slike Dano :)
Lepi su i Obi i Leo!

cvrcakimrav,pozdrav mi takodje imamo labradora od 10godinai isit "problem" i nas Ben teze ustaje na zadnje noge,tj vise se sluzi prednjim sapama,kako mu olaksati:a to je ne sme da bude debeo,jer je sada tesko da nosi tu masu na slabijim nogama i to je opterecenje za kukove,davati tablete (koje smo mi kupili kod veta) a to su neke za dizace tegova koje jacaju kosti(ne znam ime,pogledacu),ne bi trebao da ide niz stepenice,setnje normalne,bitno da je sve umereno nista preterano,znaci nikako previse trcanja,skakanja..jer ih to onda boli i kosti se jace trune(ima vis trenja)Sve ovo je normalno za pse tih godina,samo lepa klopa,vitamini i sve ce biti ok!
Pozdrav

Samo jedna nova
DSC00001_resize-1.jpg

Nazalost toliko su me stisle obaveze da nemam vremena ni da je isetam kako treba.
U utorak imao jedan ispit,sutra drugi.
Jel ima neka izlozba skoro u blizini KG?

Ма, слободно ви пишите, само без ружних речи, јер овде "негујемо" и позитивну атмосферу и културу! Псовка је псовка, чак и кад је написана у жаргону, без злих намера. Немојте да ме сматрате за "баука"!
Поздрављам вас.

JA IMAM LABRADORA RETRIVERA KOJI IMA 7 MJESECI I U POSLEDNJE VREME PRIMETILA SAM DA SE VEOMA PUNO CESE ISPOD VRATA TO JEST SVUGDE SE CESE I POCEO JE NENORMALNO DA GUBI DLAKU CAK JE DOSTA IZGUBIO NA LEDJIMA DA MU SE VIDI KOZA.ISHRANA MU JE RAZNOVRSNA I HRANI SE LIJEPO I NE GUBI NA TEZINI.INTERESUJE ME JER ZNA NEKO U CEMU JE STVAR I DA LI MU FALE NEKI VITAMINI ........OCEKUJEM ODGOVOR

CRNIKOTAO:
JA IMAM LABRADORA RETRIVERA KOJI IMA 7 MJESECI I U POSLEDNJE VREME PRIMETILA SAM DA SE VEOMA PUNO CESE ISPOD VRATA TO JEST SVUGDE SE CESE I POCEO JE NENORMALNO DA GUBI DLAKU CAK JE DOSTA IZGUBIO NA LEDJIMA DA MU SE VIDI KOZA.ISHRANA MU JE RAZNOVRSNA I HRANI SE LIJEPO I NE GUBI NA TEZINI.INTERESUJE ME JER ZNA NEKO U CEMU JE STVAR I DA LI MU FALE NEKI VITAMINI ........OCEKUJEM ODGOVOR
Alergija na buve,Aska je to imala,vet nam je rekao da mazemo jod i mast koju nam je dao.
Odvedi ga kod veta za svaki slucaj da on pregleda.
P.S.Velika slova se smatraju za vikanje,stoga iskljuci caps lock drugi out :)

Поздрав свима.Ево и нас после краћег одмора.Били смо код вет. и све је ок. са тестисима.Ево нас са 5мес.Јуче смо били мало на пливању и ево како изгледа после.

Back