Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Пошто је Смех сигурно уморна више од молби да смањите слике, морам да вас подсетим!

Još jednom: Veća dimenzija slike ne bi trebalo da prelazi 400px, odnosno slika ne bi trebalo da bude veća od 400x400 (naravno, pošto slike uglavnom nisu kvadratnog oblika dobićemo 400x254 ili 328x400... ili već šta znam.
Pozdrav!

Postavljam za prijateljicu::):):):)

TATA: DASTIN GOLDEN DROP, HD-A, mladi CH HR
još malo o ocu
http://dogchampions.info/champions/dog_en.php?id=2941
MAMA: ARROW, HD-A
Kome je bitno: oba roditelja imaju položen radni ispit u donošenju za retrivere i odlične ocjene za eksterijer.

Sve informacije možete dobiti na mobitel: +385 91 1025388

P6190070.JPG

P6190074.JPG

P6190062.JPG

P6190065.JPG

Stari 7 dana

P6200049.JPG

P6200053.JPG

P6200054.JPG

P6200066.JPG

pa trebalo bi uskoro da dobije prvo teranje,a veoma lako ces provaliti jer joj se cica nenormalno poveca i verovatno ces zapaziti krv na tepihu kad ustane. a sto se povodca tice nemoj da brines prvih nedelju dana ne moze da se upari sigurno. plodni dani su verovatno od 9-og do 19-og dana,a tad vec i prestane da krvari.

Хтео бих да поведем РЕХ-а самном за Хрватску. Занима ме, ако неко зна, шта бих требао да све одрадим да бих без проблема прошао границу ? На који начин и како да дођем до пасоша и све што је потребно?

djosko:
Хтео бих да поведем РЕХ-а самном за Хрватску. Занима ме, ако неко зна, шта бих требао да све одрадим да бих без проблема прошао границу ? На који начин и како да дођем до пасоша и све што је потребно?
potrebno je da pas bude cipovan i da imas potvrdu da je vakcinisan protiv besnila. pasos ne postoji u nasoj zemlji,ustvari nije obavezan i koristi se umesto pasosa ona zuta zdravstvena knjizica.

Значи да од папира треба да има само здраствену књижицу, да ли је потребно да буде у карантину пошто чујем приче да је за псе обавезна?

djosko:
Значи да од папира треба да има само здраствену књижицу, да ли је потребно да буде у карантину пошто чујем приче да је за псе обавезна?
nije potrebno da bude u karantinu,to se odnosi samo na veliku britaniju. ako ti je pas cipovan i vakcinisan moze da ide bilo gde,za njega treba manje papira nego za tebe.

Нисам га још чиповао а и пре неки дан је напунио 5мес., што значи да пре 10тог мес. немогу да га изводим из земље,јер сам тада планирао да га вакцинишем против беснила.

ОК. ја сам био поставио питње у вези таблета против глиста па сам на ту тему добио одговор да бих требао да му дам пред вакцинацију у 10 мес. а и може и раније,па сам помислио да је то најбољи период за вак. против беснила. У сваком случају хвала ти на савету.

Jacob:
Nemoj da ga vakcinises pre 10 meseci jer vakcina protiv besnila je dosta teska i moze da zaustavi rast.
Meni su preporucili da sacekam do godinu i po.
Najbolje pitaj veta kome verujes

A kome verovati?
Ima li negde naucno dokazanih cinjenica da vakcina protiv besnila zaustavlja rast?
I ja sam cuo price da ga zaustavlja i da stence mladje od godinu dana ne treba vakcinisati "zivom", vec "mrtvom" vakcinom protiv besnila.

Ako neko iskopa neki naucni rad o tome voleo bih da ga procitam. Dotle sve je ovo rekla-kazala.

Ja sam izgubio stene jer su mi i odgaivac i veterinar rekli da su dovoljne dve petovalentne vakcine Nobivac. A pre nego sto sam nabavio stene prilikom konsultacija sa jednim odgaivacem on je napomenuo da treba dati tri. To je npr. oko 10E u veterinarskoj ustanovi, ne steti psu, a vredi..... samo da je ostao ziv... kad ti se pas razboli rodis pare, a ponekad ni to ne vredi. Moj novi pas je primio tri vakcine, i to sve tri kod odgaivaca i ja mu se ovom prilikom zahvaljujem.

Kao i na pr. za "HOT SPOT", procitao sam na jednom forumu da se javlja kod cestog kupanja, ako se pas dobro ne osusi. Sta znaci cesto kupanje za retrivera, taj pas je modifikovan za rad u vodi, i ne verujem da su selekcionari planirali upotrebu fena za kosu sto je predlozeno kao prevencija (osusiti psa posle kupanja). Mislim da problem sa HOT SPOT-om imaju psi koji se uzgajaju u stanu, bez dvorista, a potom kupaju u zagadjenoj vodi. Koliko puta pas u dvoristu pokisne? A kod ni jednog prijatelja nisam video hot spot.
Voleo bih da mi neko posalje i clanak o hot spotu ako ima, kao i o alergiji na buve. Ukoliko ih nema eto lepih tema za diplomske, magistarske...

Ја сам познавала "живе примерке" код којих је вакцина утицала на раст. Али, мислим да ти та чињеница неће значити много, већ ће бити "рекла-казала". Жао ми је, али немам времена да ископавам научне радове, пробај ти.

Labrador021:
A kome verovati?
A kod ni jednog prijatelja nisam video hot spot.
Voleo bih da mi neko posalje i clanak o hot spotu ako ima, kao i o alergiji na buve. Ukoliko ih nema eto lepih tema za diplomske, magistarske...
Nemam clanak ni diplomski ali Aska je imala alergiju na buve,ali to nema veze sa vodom.Aska je po ceo dan u vodi,jedino ne smes da psa kupas samponom cesto.

Back