Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
iojlk.jpg

Displazija je nasledna bolest (uglavnom), ali se ,doduse retko, javlja i kod pasa iz dobrih legla. Najbitnije je sacuvati psa prvih godinu dana od stalnog penjanja uz stepenice (brzim hodom), od istrcavanja. Treba ga pustiti da trci koliko on zeli. Duge setnje nisu nikakav problem. Kasnije, mozes sa njim sve. Ja npr. vikendom odvedem pse na jedno brdo pod sumom i oni se jure po ceo dan. Nadam se da sam ti pomogla :)

Rece mi Dejan da ima stence a pritom su mali medenjaci,a vidim da se ljudi javljaju pa da im pomognem :D a i pritom garantujem za kvalitet :D odgledala sam veceras onaj DVD,kod mladih ring dresura je bila katastrofa,ali opet opravdano jer su mladi psi..ali mislim da je onaj muzijak i bio najbolji u tom trenutku,a Semika je mnogo lep samo sto ga je ona zena hendlovala katastrofa,ali i pored toga on nije za 4-ku,on i onaj muzijak su mi bili najlepsi u mladima..toliko
Pozdrav

Prosle nedelje na CAC Velika Plana nasi psi su postigli zapazene rezultate. Alfa (11,5 meseci) osvaja PRM medju cetiri jako dobre zenke.
Astor (Dendi), u razredu zrelih osvaja sesti CAC u solidnoj konkurenciji!
AlficaStav-1.jpg

PA300247-1.jpg

PA300250-1.jpg

AlfFace-1.jpg

Evo slika sa izlozbe u Kragujevcu:
DSC00069-1.jpg

DSC00067-1.jpg

DSC00050-1.jpg

Sudija mi se nije svideo.Sudio je Nemacke ovcare,belgijske ovcare,boksere,labradore i zlatne retrivere,rase koje bas i nemaju mnogo veze.Svo vreme je imao braon naocare,kako je mogao pravilno da oceni boju i sjaj dlake sa braon naocarima?
Bilo je samo 11 labradora,jedan pas je bio totalno van standarda (imao je kratke noge i licio je vise na jazavicara iako je imao lepu glavu) i odmah je diskvalifikovan( vidi se u pozadini desno na drugoj slici).
Za ralziku od Labradora zlatnih retrivera je bilo 27.

Evo ne mrzi me:

Razred najmladjih - muzjaci
Alonso (Odg. Stepanov Srdjan Vl.Djordjevic Dusan)

Razred Mladih - muzjaci
Aron (Odg: Parezanovic Nenad Vl:Milosevic Nenad)
Art (Odg:Joksimovic Vladimir Vl:Krstic Aleksandra)
Gal (Odg:Markovic Marko Vl Denic Ivan)

Razred Mladih - zenke
Abba (Odg Nikitovic Zoran Vl:Nikitovic Zoran)
Alisa (Odg Nikitovic Zoran Vl:Nikitovic Zoran)
Anja (Odg: Radijkovic Gordana Vl:Vukojicic Slobodan)
Kana (Odg Lukic Nebojsa Vl:Milosevic Radomir)

Razred Intermedia - muzjaci

Archibald (Odg:Vuksanovic Zoran Vl:Buzurovic Nenad)
Black Lord's (Odg:Mihajilovic Vl Paunovic Aleksandar)

Razred zrelih muzjaci
Mighty Melon of Black (Odg:Markovic Nenad Vl:Stevanovic Suzan)

Tog muzjaka u razredu zrelih smo dobili u Velikoj Plani prosle nedelje. Sad mi je zao sto nisam isla :(
P.S. Sad vidim, dobili smo i Black Lords-a auuuu, a Alfa je dobila anju u razredu mladih zenki i Lukicevu zenku. Sve u svemu, isto kao i na CAC Velika Plana, samo bez nas .

Ne znam zbog Aske sam morao pre kraja da idem.
Sve u svemu nisu mi se posebno svideli psi,samo dva(onaj beli muzjak na slici i Archibald)
Da si izvela Alphu i Astora pobedili bi sigurno.
Ono sto mi se najmanje svidelo je losa ring dresura 70 % pasa(cast izuzecima)
Najgori su bili sa nemackim ovcarima,trcanje oko ringa sa flasom ili igrackom i dozivanje psa da bi stao u stav.
Ako pas ne moze sam da stane onda i ne zasluzuje pobedu.

Back