Kyokushin karate

WirtualDub:
Na vazama u mikeni iz 7 veka p.n.e prikazan je A.Makedonski kako tehinikama rvanja i poluga sredjuje Induse,tako da nova istrazivanja opovrgavaju uvrezeno stanoviste da borilacke vestine poticu sa istoka!Takodje Djura FuDo u svojoj knjizi
"Kako razbiti frajera a da te frajer i ne zakaci"iznosi teoriju koju je prepisao od Gise da su ustvari Zorbi osnivaci borilackih vestina.

Aleksandar Veliki (Makedonski) - (365. g.p.n.e. - 323. g.p.n.e), mislim da je to dovoljno vezano za 7 vek p.n.e. A ono za rvanje ostaje

Dobro Virtual Dub se malo presao. Ali ostalo je prilicno tacno.
Branko Djuric , poznatiji kao Djuro Fu Do , u svom delu "Zorbi i arhetip borilackih vestina "
iznosi smele tvrdnje ( o cemu je delimicno pisao i Dragisa Jocic- Gisa) da je proucavajuci "
Ep o Gilgameshu ", zapise sa piramida u Gizi i druge arheoloske ostatke ,dosao do zakljuska da se Zorbi mogu smatrati osnivacima borilackih vestina (turnir za zadobijanje vlasti u Mesopotamiji ),a da su se( ukratko) posle prenosile i razvijale i na mnogo sira podrucja zahvaljujuci sirenju(osvajanjima Aleksandra M.) starog sveta ...
Interesantno je i njegovo pozivanje na nasu narodnu poeziju i duboko poznavanje kod naroda "tajnih- duhovnih " aspekata disanja u pesmi" Marko Kraljevic i Musa Kesedzija "( teorija o tri srca u junaka ), kao i moralnog aspekta borenja (" ... gde pogubi od sebe boljega". ).

ja i samo ja:
vi stvarno ili nećete ili ne shvatate da ste vi počeli o tome kako je kung fu veština i ja sam tražio da mi to dokažete nekim dokumentom i ja ću se izvinuti...
Pošto je sav vaš argument da ja dokažem da nešto nije smatram da je vaša kompetentnost utvrđena tj. nema je.
Kung fu je nešto što niko još nije, na našim prostorima, uspeo savladati a kamoli objasniti tako da sve to što pokušavate nema potrebe da radite jer nije sramota nešto ne znati već istrajavati u tome da misliš da znaš.
Nerazumljivo se izražavam? Mislim da imaš problem sa srpskim jezikom, a tu ti već ne mogu pomoći!

Da budemo precizni! Nisam ja počeo kako je Kung Fu borilačka veština, već si ti počeo (lupio) da Kung Fu (i druge (indirektno) ) nije borilaćka veština. Dakle ti si prvi počeo da prosipaš pamet da brilaške veštine moraju da imaju Do (gde si to pročitao ili pogrešno razumeo, pitam se), a posle rekao da Kung Fu zapravo i nije borilačka veština. I nemoj više da dosađuješ sa enciklopedijom Tek von doa, valjda si pročitao još neku knjigu ;) ...šalu na stranu, ali Kung Fu jeste borilačka veština, i to jedna od najpoštovanijih sa velikom tradicijom...sramota je za jednog borca (ispravi me ako grešim) da to osporava. pozz

Mrzelo me da citam sve,posto sam se danas uclanila,ali sam procitala prve dve-tri strane.Samo nesto da kazem,sto se tice udaraca u glavu:ne radimo to na takmicenjima,zato sto bi to izaslo iz prvenstvene zamisli i duha karatea, i bilo bi brutalno.A da kyokushinkai karatista ne moze da na ulici udari u glavu,to je glupost!Pa i neko ko ne trenira moze da razlupa coveku glavu,a kamoli neko ko trenira bor vestine.Samo shoto kanci:)bi imali tu kocnicu.A sto se tice blokova:zavisi o kome raspravljate,da l' o onima koji treniraju 2 godine,ili ceo zivot?Profi bi mogao da uradi mnogo toga cega vi niste ni svesni,pa posle pricajte da neko sa 20 godina treniranja vestine sa full-konaktom ne moze da se izblokira!Swashta...

Ma ljudi sta vam je, WING TSUN KUNG FU JE zakon.
Ja ga treniram 24 godine.Nekad sam ostajao cak i po 9 - 12 sati da treniram da usavrsim tu vestinu i mogu da vam kazem da se u realnoj bitci i te kako dobro pokazala. :)

Ja ga treniram 24 godine.Nekad sam ostajao cak i po 9 - 12 sati da treniram da usavrsim tu vestinu i mogu da vam kazem da se u realnoj bitci i te kako dobro pokazala.

много је куме,много је...

BS-girl 90:
Mrzelo me da citam sve,posto sam se danas uclanila,ali sam procitala prve dve-tri strane.Samo nesto da kazem,sto se tice udaraca u glavu:ne radimo to na takmicenjima,zato sto bi to izaslo iz prvenstvene zamisli i duha karatea, i bilo bi brutalno.A da kyokushinkai karatista ne moze da na ulici udari u glavu,to je glupost!Pa i neko ko ne trenira moze da razlupa coveku glavu,a kamoli neko ko trenira bor vestine.Samo shoto kanci:)bi imali tu kocnicu.A sto se tice blokova:zavisi o kome raspravljate,da l' o onima koji treniraju 2 godine,ili ceo zivot?Profi bi mogao da uradi mnogo toga cega vi niste ni svesni,pa posle pricajte da neko sa 20 godina treniranja vestine sa full-konaktom ne moze da se izblokira!Swashta...

da se i ja uključim u raspravu, ja treniram šotkan karate i u pravu si ja nemogu da udarim čoveka tek tako na ulici, ali ne zato što nemogu to da uradim iz fizičkih razloga već iz moralnih jer odvratno je udariti nekog(takmičennja i turniri su druga priča) .
A što se tiče karatea , mi treniramo principe udaraca i možeš ti da treniraš udarac rukom samo u pleksus ali sposoban isto tako da ga digneš u glavu, u karateu su pitni principi
(rotacija, vibracija, istovremenost ...) i kad to savladaš možeš da udraš gde hoćeš ...
to da je zastareo i neupotrebljiv je čista glupost u karateu su najači udarci, pogledajte samo chuck liddela .Istina je da ima dosta karateka koji neznaju da se bore ali to je zato što treniraju loše, kada je karate počeo da se uči u srednjim školama na okinavi onda je "razoružan" da se deca nebi povredila, i dodano je 5 novih kata (bezopasnih) koje su se zvale pinan a sad se zovu u šotokanu heian kate, nekada su majstori znali samo 2-3 kata ali su jih znali dobro !

gnjec:
neee :) gresis ovaj silno gresis sine :) on je nekada davno trenirao karate...ali on je trenutno cisti mma borac..

ni jedan karatista na ufc nije dobro prosao..

pa nije bitno kad je treniro, ima crni pojas video sam jedan video na kojem izvodi katu i stvarno super je izvodi, a naravno da je treniro i druge borilačke veštine kako bi bio spreman na svaku situaciju u rinku jer logično je da treniraš i druge ( mislim da netrebam objašnjavati zašto) ali karate ostavlja pečat na udarcima, neznam dali ćeš to razumeti, a nije dobro prošo nijedan borac koji je treniro samo jednu veštinu, svaka veština ti da neku "prednost", npr, karate jak udarav, muay thay kolena i dobru udaračku podlogu, jiu jitsu parter itd , nepostoji perfektna veština ili univerzalna veština jer nepostoje ni univerzalni ljudi , neko će biti bolji borac ako trenira karate nego ako bi treniro recimo muay thay ili judo, drugi opet drugačije,

pozdrav

pa pazi...sto se udarca rukom tice tu je neprikosnoven boks...a sto se nogu tice muay thai...a cak radi i jedno i drugo...mozda je nekada radio karate ali ga je gotovo totalno izbacio...

a nije lako doci do crnog pojasa u bjj...

gnjec:
pa pazi...sto se udarca rukom tice tu je neprikosno :!: :!: ven boks...a sto se nogu tice muay thai...a cak radi i jedno i drugo...mozda je nekada radio karate ali ga je gotovo totalno izbacio...

a nije lako doci do crnog pojasa u bjj...

muay thay tehnike nogom su slabe, čak se dižu i na prste,treniro sam jedno vreme muay thay od nožnih tehnika nemožeš puno da naučiš, a inače je zabavno trenirati ga jer treniraš borbu direktno , karate ti da snagu u udarcu , glej prvo moraš da naučiš osnovne principe, vežbajući duge udarce, kad jednom naučiš principe(najvažnije je tvrdo-mekano) da jih primenjuješ bez razmišljanjia onda ti možeš da udariš rukom iz bilo koje pozicije, nije bitno gde se nalazi. a izbaciti principe koje si vežbao godinama je nemoguće jer ti jednostavno pređu u krv ,a chuckovi udarci nisu udarci jednog boksera, on je našao svoju veštinu koja mu odgovara a to je najviša ravan u borilačkim veštinama da zaboraviš sve što si naučio ...

Mateja_Bg:
Nije jos dosao do crnog, nece sigrno jos neko vreme. Sto se tice neke udarcake tehnike, ja smatram da je najbolji muay thai, mislim da karate nije dobar za MMA

muay thay je dobar zato što upotrebljava za borbu sva oružja, ali mu manjka "finesa", pogledaj samo borbe u tajlandu, dižu se na prste kad udaraju, sto puta padnu u borbi okreću leđa itd, po moje treba trenirati muay thay zajedno sa ful kontaktom jer u fulkontaktu se naučiš "finese" kod udaranja a u muay thaiyu upotrebljavati sve oružje ... naravno karate koji se danas vežba, mislim na sportski, nije upotrebljiv nigde, stilovi koji se bave samo sportskom borbom sve se više približavaju igri pipkanja, još malo pa će da pudu pravila ko prvi pipne protivnika taj je pobedio ... a na drugu stranu postoje stilovi koji skupljaju trdicionalne vežbe, imaju jih tolko da se guše u njima, opet zapostavljaju borbu ...
kihon odnosno osnovna škola u prevodu je vrsta treninga koja mi se najviše sviđa, treniro sam i ful kontakt pa sam upoređivo kihon sa treningom fulkontakta (upoređivo sam i muay thay koji ima sličan način treninga kao fulkontakt) i u principu je isto s razlikom da u karateu imamo niže stavove i da umesto boks udaraca treniramo karate udarce ,
svako treba naći ono što mu odgovra i to trenirati jer bitno je kako treniraš a ne šta treniraš,

pogledajte ovaj video, kako treniraju u maleziji, meni ovi neizgledaju ni kao borci a ni normalni ljudi

pa ovo sto si napisao za thai je smesno...slab im je udarac jer udaraju sa vrhova prstiju...ocigledno nikad nisi gledao izvorne tajlandske borbe...
druga stvar...tajlandski boxer od 50kg ima udarac ko teskas...oni samo nogama i udaraju...toliko su razvili udarac nogom da kad te ta noga pogodi to je to...imam ja respect za kyokushin...ali tajlandski box je druga stvar...

pogledaj malo meceve sa tajlanda da vidis kako se radi...niko niko ne okrece ledja...ne masu...

Primetio sam to za dizanje na prste, skinuo sam neki instrucional od Vuta Kamnark-a koji je bio sampion severnog tajlanda i bas sam video da kad pokazuje kickove da se dize na prste. Ali iskreno nisam video padanje i gubljenje ravnoteze

Back