Kvazifilozofija - šifra "mudroser"

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovako rečnik definiše mudrosera:

Mudroser

imenica, up: Podvrsta filozofa, zaljubljenik mudre misli, danas veoma rasprostranjen.
Svoja vlastita učenja siri uz pivo ispred lokalne prodavnice ili zadruge, u kafani ili na zajednickom rucku, gde se okuplja sa svojim ucenicima i siri slobodnu misao.
U stilu velikog Sokrata, ne ostavljaju ni jedan spis iza sebe.

Šta mislite o ljudima koji svoje neznanje kriju iza "velikih misli", i lakonskih izjava kao u primeru::

Vi: "i stoga je taj problem najbolje rešavati ovako i ovako, jer će rezultat biti u skladu sa tim i tim kao u primeru tom i tom".
Mudroser: "Cvekla je crvena, možda je tako a možda i onako."

Na forumu ih ima dosta, lako se uočavaju.

i naravno moderni mudroseri koje svoje "znanje" crpe s google-a

Naime svima nam se dogodilo da procitamo neku standardnu temu na Lj & S .,koja pocinje uvodnim postom ,"decko/devojka me je ostavio/la ,sta da radim,help ? " Tada na scenu stupa :

Mudroser Amoricus Consultantus

Koji ce dati savet šta činiti.
Ima ih vise vrsta :

mudroser optimista --"Ne brini ,proci ce i naci ces boljeg/bolju,ionako nije bio/bila za tebe.:ok: "

manijak (ne to nije mudroser :mrgreen: ),ali se obavezno nadje poneki i on takodje daje savete : "ej mala ,uzmes i onda ....... :per: "

mudroser hejter --"bas si ložana ***. "

mudroser šaljivdžija --"će budne sređeno snajka :hahaha: "

mudroser "solomonsko rešenje" --"sve ima svojih prednosti i mana"

mudoser "hvatam situaciju-tešitelj"--post počinje kao i kod optimiste,ali sa dodacima :---- cimni me na pp." Ili sam šalje utešiteljske pp.

I onda kada su se izredali svi ostali, dolazi ,nakon što je strateški sačekao-la da ostali daju svoje savete:

mudroser "ali sada ozbiljno "--"Imao sam,imala sam sličnu situaciju,znaš... ",Ili varijacija-- "Ne zavaravaj se on-ona su takvi i ti tu ne možeš ništa da promeniš ,jer,.." podugačko pismo ,obavezno bez smajlija,kako bi post dobio na težini .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:rotf:

Poslednja izmena:
Pogled sa strane.
Mudroserise se o mudroserima ! Kakve to veze ima sa filozofijom?
Nekima su tesni pdf.-ovi politike,religije,itd.pa hoce da dignu prasinu i na filozofiji.A,bacaju filozofiju u prasinu.Kao da smo svi stadne zivotinje.
Bruka !

Upravo tako. Ja zbog neprilike da vidim osobu koja iznosi sopstveno misljenje moram vjerovati na tekstu, zato jer joj ne vidim gestikulaciju, pogled, facijalne grceve. A sto se tice cinjenica koje ljudi iznose to je druga stvar a ovako nazivaju mudroserima mada i ne znaju kako neko funkcionise. Zato ovdje treba rasprava a ne neko ocrnjivanje mudrosera. Danas svako moze na forumu napisati stvar kakvu hoce, ali ja ne znam kakav je u prirodi. Tako da tudje sopstveno misljenje moramo misliti da je iskreno, a za cinjenicno stanje znamo i mi opomenuti( mislim na forum).

Poslednja izmena:
Nemojte biti previše kritični prema diskutantima. Tema nije cinična, jer svi smo mi barem jedanput u životu bili u ulozi "mudrosera". Koliko se šalimo na račun drugih, toliko se šalimo i na račun nas samih.

Evo, ja sam trenutno vrsta "Mudroserus moderatorus pacificus". :zimag:

Uostalom, na temu se može i ozbiljno odgovoriti. Sizif je postavio jasno pitanje u uvodnom postu:
Šta mislite o ljudima koji svoje neznanje kriju iza "velikih misli"

...ja se setila jedne moje drugarice koja je rekla "da je kupus dobar i zec bi bio kao slon"
... jednog lika koji se ovako predstavlja "ja sam ........... iz........kod........"
... kad mi je tata govorio "jedi da se malo popravis" a ja odgovarala da nisam pokvarena

...eto sizife jesi zadovoljan primerima :)

Nemojte biti previše kritični prema diskutantima. Tema nije cinična, jer svi smo mi barem jedanput u životu bili u ulozi "mudrosera". Koliko se šalimo na račun drugih, toliko se šalimo i na račun nas samih.

Evo, ja sam trenutno vrsta "Mudroserus moderatorus pacificus". :zimag:

Uostalom, na temu se može i ozbiljno odgovoriti. Sizif je postavio jasno pitanje u uvodnom postu:

U postenoj kritici se nalazi i odredjena doza samokritike.z:)

I tako to.Btw.al je napolju super.Samo pada neki suvi sneg,pa dok napravis prikladnu grudvu ,treba ti dosta vremena,sto je otezavajuca okolnost ako mrski neprijatelji,ne igra fer,vec imaju u šteku gomilu grudvi.Pokvarene bitange.:mrgreen:

:hahaha:

...eto sizife jesi zadovoljan primerima :)
Veoma zadovoljan, hvala! :)
Naime svima nam se dogodilo da procitamo neku standardnu temu na Lj & S
Dhul, ovo mi je ulepšalo veče, opet sam se smejao kao blesav, jer je neviđeno tačno. Ja bih u datoj prilici verovatno bio Mudroser zajebant.

Pogled sa strane.
Mudroserise se o mudroserima ! Kakve to veze ima sa filozofijom?
Pa pročitaj prvu poruku... ne mora svaka tema na filozofiji biti 100% ozbiljna, baš naprotiv.

Eto i ja imam svoje mnogobrojne mudroserske momente, recimo kada neko počne da priča o tome kako treba da jedem voće zbog vitamina, ja uvek i bez izuzetka krećem u opširno objašnjavanje kako su vitamini zapravo štetni za organizam, i da je cela priča o vitaminima samo zavera farmaceutske industrije i proizvođača voća protiv prostog naroda. Ko me ne zna obično pomisli da sam lud. Takođe, vrlo često iskoristim i Google da bih ispao pametan u novoj situaciji, a svi znamo da je Google jedan od stubova moderne mudroserije.

NE.....Odbijam da guglosere svrstam u mudrosere...prosto zasluzuju novo poglavlje....
To bi bilo isto kao psihologiju trpati u filozofiju iako naizgled tamo spada....ali steta je kume...

Wikiseri su rodjena braca guglosera, a yahooseri su oldtimeri.
Medjutim yahooseri imaju conf kao osnov komunikacije, tako da ih tu treba pomenuti...

Od bolesti, sto ne i o njima, vidim blogijareja narasta.
Forumazija kao povrsinsko oboljenje je ipak bolest kod onih koji imaju sklonosti ka njoj , tj nije zarazna kao blogijareja...

Patosereza kao nauka o patoloskim seritisima,i naravno da budem dosledan sebi genezosereza....
Seracina kao metod i smisao zivota....naravno i pogleda na svet...

...moja komsinica pisala neki rad o abortusu i donela kod mene da odstampa... kad je bila neka tema o abortusu ja prepisem neke delove da bih bila ubedljivija posto su me ove pristalice abortusa baaas nervirale... i tako javi se neka pametnica i kaze da je to prepisano sa neta i da link... tako provalim komsinicu da je sve isprepisivala a dobila 10... a najbolje od svega je sto je lik koji je to pisao bio pristalica abortusa :)

Ovako rečnik definiše mudrosera:

Mudroser

imenica, up: Podvrsta filozofa, zaljubljenik mudre misli, danas veoma rasprostranjen.
Svoja vlastita učenja siri uz pivo ispred lokalne prodavnice ili zadruge, u kafani ili na zajednickom rucku, gde se okuplja sa svojim ucenicima i siri slobodnu misao.
U stilu velikog Sokrata, ne ostavljaju ni jedan spis iza sebe.

Šta mislite o ljudima koji svoje neznanje kriju iza "velikih misli", i lakonskih izjava kao u primeru::

Vi: "i stoga je taj problem najbolje rešavati ovako i ovako, jer će rezultat biti u skladu sa tim i tim kao u primeru tom i tom".
Mudroser: "Cvekla je crvena, možda je tako a možda i onako."

Na forumu ih ima dosta, lako se uočavaju.

Jedna od osnovnih, najvaznijih odlika zivih bica je razmnozavanje.
Kod svake grupe zivih organizama kod koje su muske i zenske jedinke razdvojene i slobodno se krecu u prostoru zaticemo neku karakteristiku koja izdvaja muske jedinke i cini ih posebno uocljivim.
Na primer, muzjaci nekih vrsta ptica se u periodu parenja isticu cvrkutanjem, koje nema dublji filozofsi znacaj sem da privuce paznju zenke, a kod nekih vrsta ptica muzjaci se sepure, ili bi prosto rekli: sire perje :D, i na taj nacin cine uocljivijom neku jarkiju boju sa unutrasnje strane perja, ili se prosto cine vecim nego sto su.
Kada bi pokusali naci jednu rec koja bi asocirala na ptice, to bi sigurno bila jedna od: kljun, cvrkut i perje.
Na primer krila imaju i insekti. Dakle, ta karakteristika koja ce muzjaka ptica uciniti uocljivim, "skrila" se upravo u onom sto je za pticu specificno.
Reci koje bi asocirale na coveka: govor i razum.
Upravo se u tim sposobnostina, karakteristikama specificnim za coveka "skrilo" ono sto musku jedinku cini uocljivom. Nije poenta mudroserovanja da se postigne dublji filozofski znacaj vec da musku jedinku ucini uocljivijom.
Primecuje se da kod coveka postoji pokusaj povecanja uocljivosti i zenksih jedinki, postoji slicna pojava i kod drugih grupa organizama. One to cine bilo koriscenjem govora, bilo uocljivosti garderobe, ponasanja, ili redje mudroserovanjem. Samo to sto je rec mudroser muskog roda, povuklo me da pisem o uocljivosti muske jedinke; moze stajati i mudrosera.
:think: A medju reci koje bi asocirale na coveka definitivno spadaju i : garderoba i forum :lol:

Kod svake grupe zivih organizama kod koje su muske i zenske jedinke razdvojene i slobodno se krecu u prostoru zaticemo neku karakteristiku koja izdvaja muske jedinke i cini ih posebno uocljivim.
Na primer, muzjaci nekih vrsta ptica se u periodu parenja isticu cvrkutanjem, koje nema dublji filozofsi znacaj sem da privuce paznju zenke, a kod nekih vrsta ptica muzjaci se sepure, ili bi prosto rekli: sire perje :D, i na taj nacin cine uocljivijom neku jarkiju boju sa unutrasnje strane perja, ili se prosto cine vecim nego sto su.
Kada bi pokusali naci jednu rec koja bi asocirala na ptice, to bi sigurno bila jedna od: kljun, cvrkut i perje.
Na primer krila imaju i insekti. Dakle, ta karakteristika koja ce muzjaka ptica uciniti uocljivim, "skrila" se upravo u onom sto je za pticu specificno.
Reci koje bi asocirale na coveka: govor i razum.
Upravo se u tim sposobnostina, karakteristikama specificnim za coveka "skrilo" ono sto musku jedinku cini uocljivom. Nije poenta mudroserovanja da se postigne dublji filozofski znacaj vec da musku jedinku ucini uocljivijom.
Primecuje se da kod coveka postoji pokusaj povecanja uocljivosti i zenksih jedinki, postoji slicna pojava i kod drugih grupa organizama. One to cine bilo koriscenjem govora, bilo uocljivosti garderobe, ponasanja, ili redje mudroserovanjem. Samo to sto je rec mudroser muskog roda, povuklo me da pisem o uocljivosti muske jedinke; moze stajati i mudrosera.
:think: A medju reci koje bi asocirale na coveka definitivno spadaju i : garderoba i forum :lol:

I žene vrlo dobro znaju da mudroseravaju, ali imaju preča posla a muškarci mudroseravanjem ubijaju dosadu, pa se stvara privid da imaju više smisla za mudrosere od žena. Što muškarci postižu kvantitetom u mudroseru to žene lako prestignu kvalitetom. To na najuočljiviji način potvrdjuje i ovaj tvoj post.

Na primer, muzjaci nekih vrsta ptica se u periodu parenja isticu cvrkutanjem, koje nema dublji filozofsi znacaj sem da privuce paznju zenke, ......... Nije poenta mudroserovanja da se postigne dublji filozofski znacaj vec da musku jedinku ucini uocljivijom.

Jel' mu to onda dodje da ovde a i u realnom zivotu neko hoce da se razmnozava kad je vec obukao odelo mudrosera? Pre bih dodala da time on/a hoce da poradi i na sticanju prijatelja, statusa simbola velikog mozga a moze biti i da mu to nabildava duh i nazidava sprat na samopouzdanju.

Poslednja izmena:
...moja komsinica pisala neki rad o abortusu i donela kod mene da odstampa... kad je bila neka tema o abortusu ja prepisem neke delove da bih bila ubedljivija posto su me ove pristalice abortusa baaas nervirale... i tako javi se neka pametnica i kaze da je to prepisano sa neta i da link... tako provalim komsinicu da je sve isprepisivala a dobila 10... a najbolje od svega je sto je lik koji je to pisao bio pristalica abortusa :)
...nije bio abortus nego eutanazija :)

Back