Kutak za trudnice

Ništa se nije promenilo, čak je i gore, i obilnije su i bolnije, nekad mi dođe da opet odem da se malo porodim samo da se vrati sve u normalu.

- - - - - - - - - -

Čak mi ke i koleno bilo od hormona, kako se završio ciklus tako se sve smirilo, kao baba sam neka :roll:

Pitala ginekologa da li da ima bebu posle 35: Njegovi odgovori izazvali smeh do suza! (FOTO)
Ceo svet se oduševio papirom istaknutim na vratima ordinacije jednog ginekologa iz Amerike.

TRUDNOĆA 13.04.2018.

- - - - - - - - - -

Jedan ginekolog u Americi osetio je potrebu da na vratima ordinacije istakne papir sa najčešće postavljanim pitanjima i datim odgovorima, kako bi izbegao bespotrebne razgovore sa pacijentkinjama i njihovim partnerima.

Čini se da je njegova poruka jasna - vedrina i dobar duh najvažniji su u drugom stanju.

Pročitajte i biće vam jasno na šta mislimo :)

Da li bi trebalo da imam bebu posle 35?
- Ne, dosta vam je trideset petoro dece.

U drugom sam mesecu trudnoće. Kad će moja beba da se pomeri?
- Ako imate sreće, čim završi koledž. (U pitanju je igra reči, na engleskom "move" znači i "pomeriti se" i "seliti se")

Koji je najpouzdaniji metod za određivanje pola deteta?
- Rođenje.

Moja žena je u petom mesecu trudnoće i toliko je mrzovoljna da ponekad pređe granicu racionalnosti.
- I, šta me pitate?

Moja instruktorka iz škole za trudnice kaže da se tokom porođaja ne oseća bol, nego pritisak. Da li je ona u pravu?
- Jeste! Kao kad kažete za tornado da je strujenje vazduha.

Kada je najbolje vreme da dobijem epidural?
- Odmah pošto saznate da ste trudni.

Da li postoji razlog zbog kog treba da prisustujem supruginom porođaju?
- Ne, osim ako ne znaš šta znači reč "alimentacija".

Da li nešto treba da izbegavam dok se oporavljam od porođaja?
- Da, trudnoću.

Da li treba da imam žurku za bebu? ("baby shower", na engleskom - igra reči, "shower" znači "tuširanje", "kupanje")
- Ne, ako detetu baš često menjate pelene.

Naša beba se rodila prošle sedmice. Kad će moja žena početi da se oseća i ponaša normalno ponovo?
- Kad dete upiše fakultet.

- - - - - - - - - -

https://stil.kurir.rs/porodica/trud...5-njegovi-odgovori-izazvali-smeh-do-suza-foto

- - - - - - - - - -

koji vam je najbolji odgovor? :D

Pa moraćeš još jedno, nema druge. :whistling:
Aj, pa da kukamo zajedno kako ne spavamo, da se dopisujemo ovde noću. :mrgreen:

Znači koleno ti prošlo? Šta bi sa tim snimanjima, kad je trebalo to da bude?

Što se tiče dopisivanja noću, to mogu i bez drugog deteta, ćelavi se opet budi na svakih sat vremena, kao krpa sam, rastu mu sve četvorke i dve dvojke istovremeno, on je još i super koliko je to užasno, ajkula jedna :sad2:

Koleno je prošlo potpuno, nit bola nit otoka, tačno je bilo vezano sa ciklusom.
Snimanje nisam bila ni zakazala, kao na godišnjem ću, došao godišnji a koleno kao kod devojčice. Zato me kičma odvaljuje od nespavanja, al za to nisam dobila uput :lol:

Samo da nije povezano sa odlaskom kod lekara. Čim treba da se ide kod lekara ništa više ne boli, kad prođe odmor sve se vrati na staro. :mrgreen:

Možda i bolje to odjednom da prođe sa zubićima nego u etapama. Da prođe što pre ako ništa više. :(

- - - - - - - - - -

Mene u ovoj trudnoci boli cela karlica, donji deo ledja i ubi me leva peta....:dash::sad2:

Mene je više bolelo na polovini trudnoće nego pred kraj. Da li sam se navikla ili se nešto namestilo na svoje mesto.

ja sam sa j imala srece, spavao je celu noc od drugog meseca, nesto malo se budio i to je to
sve vreme u svom krevetcu, milina

osecam da ce ova beba sve da mi naplati sada :sad2:

i hbt hoce li kraj ovog trimestra vise

elem, proko meni tu nista smesno nije

majo, bas je taman, drzim fige da se sl put vidi pol : )
i bolje je da prvo bude nespavalica pa te drugo lepo obraduje : )

kich, 10. nedelja
mirujem ali dosta manje, mm je morao da pocne da radi a nemam pomoc bas nikakvu tako da vec nedelju dana ne mirujem kao do tada, izlazim napolje, vodim j nekada u vrtic/na plivanje, nekad park ali sve su to ugl kratke setnje i onda sednem ..on je veliki pa ne moram trckati za njim.. sam je poceo i da se kupa, i kosu da pere itd jer sam mu objasnila da mi treba pomoc i sada je sav pazljiv, videcemo koliko ce ga drzati :lol:
nekako pratim svoj osecaj i cim osetim da mi je previse legnem, hbg nemam bas nekog izbora ali nemam ni onih kontrakcija i bolova kao na pocetku pa nekako verujem da se sve polako vraca na svoje, nadam se da me osecaj ne vara...

na kontrolu 26.04. u misovicu, pa onda dabl ako sve bude ok...
a ti danas stizes na depilaciju rekla bih : ))

Idem u cetvrtak kod dr u bolnicu, msm njega se drzim i zbog porodjaja, a i kod njega sam godinama.
Kod dr iz dz idem zbog uputa i doznaka, pa onda koristim i za uz, ali bzv pogodilo se da mi je mali razmak izmedju uz.:lol:

Joj kad sam ja bila 10a nedelja. Tad mi je tako sporo prolazilo vreme, saznala sam da sam trudna u 8+4.

meni dr u dz nista nece da radi jer mi je dala uput za misovic, nije htela ni uput za toxoplazmozu da mi da, nego cu morati vrv privatno ili da jurim ove iz misovica

uz to ova koja me je primila u misovicu (moja dr nije bila tu) mi nije ni rekla da utrogestan ide na recept, msm ona se toliko nalupetala na pregledu, glavno joj je bilo da li cu da radim nifty test

sreca pa sam istog dana isla privatmo kod mog starog dr...
i tako ja utrogestan uredno kupujem, msm za mesec dana sam dala oko 4.500 -5.000 na utrogestan koji ide na recept i to mi je slucajno apotekarka rekla... nemam nista protiv da platim ali zasto ako ne moram, ne kapiram ih stvarno koliko nekada otaljavaju posao

p.s. ja sam u 4+1 saznala da sam trudna tako da mi ovo dodje kao vecnost :lol:

Nekad su stvarno bzv. Kod nas ne moze da se vodi trudnoca u bolnici bar ne zvanicno, nego dodjem kad mi dr kaze, najcesce kad je dezuran.
Npr mi niko nije ni pomenuo ni folnu kiselinu ni neke vitamine. Folnu sam sama uzela, a druge vitamine nisam htela jer mi je hgb u redu, a i jedem svasta i od povrca i voca.

Meni je krenula mucnina pa sam tako i otkrila trudnocu, jer meni je ciklus neuredan. Zato i ne mogu da racunam termin po poslednjoj menstruaciji.

ja imam utisak da oni ocekuju sada od trudnica da se oko svega informisu preko neta i sam doneses odluku za sve
ne svi dr naravno, stvarno ima odgovornih i normalnih ali jedan deo nazalost da... posebno ovi u dz za koje verujem da su realno prepuni posla ali opet...

ja sam folnu isto sama uzela ali cim smo poceli da radimo na bebi
a sada sam presla na neki femibion

Taro, pa blizu je kraj tromesečja. Nedelju dve i to je to. :) I ta kontrola će još malo.

A nije mi jasno kako ne želi da daje upute. Ja sam sad u bolnici vodila trudnoću, sve je bilo na divlje jer je kao preko veze, pa nije dr bila načisto da mi samo ona vodi trudnoću, igrali smo se i gluvih telefona. Nikakvog reda nije bilo, srećom je druga trudnoća pa sam nešto i sama znala.
Ali u Beogradu sam prošlu uredno vodila u domu zdravlja i išla i u Front. Kako može da ti ne da upit kad tražiš i lekove na recept? Ja sam tražila TORCH zbog tokso, što je daleko skuplji test i bez problema sam dobila uput. Jedino što je bez veze bilo što sam dobijala recept za Utrogestan za tri nedelje, pa dokupiš ostatak. Ali sad sve plaćam.

nece, pitala sam je i kao vidite to u misovicu, ja ne mogu da vam dam a i misli da nema potrebe : I
a za proslu mi je dala bez problema
pa taj TORCH treba da se podrazumeva realno a ne da ih ti molis da ti daju, pritom trazim samo za tokso

ma debil, bila je bas nervozna jer joj je guzva i sve ja to kontam al ne moze tako kod vaznih stvari
za utro nisam ni trazila recept jer nisam znala da moze a da opet u dz morala bih da cekam mesec dana, jer termina nema
a ova genijalka u misovicu na izvestaju nije ni napisala za utro...

ma raspad sistema, nisam takvo iskustvo imala u prosloj trudnoci uopste, nadam se da je to sada samo prolazno

Jeste stvarno neki haos. Ni ja u prvoj trudnoći nisam dugo znala da utrogestan ide na recept. Posle kad tražiš kao da im iz džepa uzimaš, ali daju. Da li imaju neka ograničenja sa brojem recepata ili su nemarni. Sad je bar mala doža bila pa mi je bilo svejedno. Kod veće doze stvarno je ceh.

A za te neinvazivne prenatalne genetske testove, kao i za matične ćelije, reklame svuda. Samo što mi iz frižidera ne iskoči. Kod lekara, po laboratorijama, na sajtovima o roditeljstvu u nekim tekstovima usput... Ne kažem da je to loše, ali ne mogu da se ne pitam čemu tako agresivna reklama za nešto što je dobro samo po sebi.
U Palmotićevoj na genetskom ih ne preporučuju zbog jako visoke cene za naš standard za pun kariotip spram onog što pružaju.

meni su opravdani ukoliko npr postoji neka kontraidikacija za amnio pa ok, krenes tada da pricas o tome sa trudnicom
a ne na prvu op ajmo jedan testic od 650 eura...

a utro dele i sakom i kapom, i kad treba i kad ne treba pa zato vrv cute mudro za recepte...

nisam skontala samo brankich, za kada je tebi zakazan cr?

meni su opravdani ukoliko npr postoji neka kontraidikacija za amnio pa ok, krenes tada da pricas o tome sa trudnicom
a ne na prvu op ajmo jedan testic od 650 eura...

a utro dele i sakom i kapom, i kad treba i kad ne treba pa zato vrv cute mudro za recepte...

nisam skontala samo brankich, za kada je tebi zakazan cr?
Meni su isto ok u nekim slučajevima. Sad mi je amino bila veliko opterećenje, velika improvizacija jer nisam u bgd-u, žmu sa slobodnim danima, prevoz u sezoni virusa, mirovanje.... Nije mi se uopšte radila, da sam imala viška 100.000 (toliko mi u Palmotićevoj rekoše da košta pun kariotip) dala bih bez problema. Ako ne valja, onda amnio. I to je valjda skrining test, nije pouzdan.

Ali plaćaju lekarima da reklamiraju, nikakva tajna nije da lekari dobijaju procenat iz laboratorija kad pošalju pacijente. Mogu misliti šta se radi tek kad su veći iznosi u pitanju.

Cr u petak, prijem radi analiza u četvrtak, depilacija danas u 5. :mrgreen:

Je l prošla depilacija? :D
Ja nemam gde da pišem, pa ću ovde, a vi me ignorišite :))))
Trebalo je dete sutra da vodimo na mmr, danas ga odveli rutinski samo da mu proverimo krv za svaki slučaj a ono katastrofa, limfociti visoki, neutrofili baš niski, živa sam se izjela.
To jeste pokazatelj virusne infekcije, ali nikad mu nisu bili takvi rezultati, baš sam se uplašila.
On inače nema nikakve dramatične simptome, zato sam se i prenerazila valjda..

kich, uspela si! : ))
tebe sutra primaju onda, pa to je super, izgurala si dobro : )

lunjo, super da ste vadili ks i proverili, ja sam uvek za tu varinatu kod vakcina.
a sto se tice virusa vrv mu je imunitet ok pa nema simtpome, svakako ga sada mao sacuvaj i verujem da ce biti sve kako treba <3

Back