Kutak za trudnice

Pih, nijedna trudnica ovde.
Danas mi se učinilo da se beba javila. :) Moguće da se tripujem, toliko blago golicanje da može biti da mi se učinilo.
Inače da mi već ne smeta stomak i da mi ne pravi nelagodnosti zaboravila bih da sam trudna.
I da se AC nije približila, :evil: a još ništa nisam rešila.

ne tripujes..:D
meni se Bane (druga trudnoca) rano javljao

Nema draga više vremena. Gazim 43-u,Gabriel puni 10 u Decembru. Ja polako ulazim u menopauzu.
Za amnio ipak pokušaj nekako da središ to mirovanje koliko toliko. Mada ako sam dobro shvatila,još nisi ni sigurna da ćeš uopšte ići.

Nema draga više vremena. Gazim 43-u,Gabriel puni 10 u Decembru. Ja polako ulazim u menopauzu.
Za amnio ipak pokušaj nekako da središ to mirovanje koliko toliko. Mada ako sam dobro shvatila,još nisi ni sigurna da ćeš uopšte ići.

Rana menopauza? To i mene čeka, uhvatila sam zadnji voz.
Nisam još odlučila, baš zato što je zadnji voz. Zabrljam sad i to je to to.

Kako je lepo citati vas ovde... :)

Brankic, sa drugim ce ti biti pesma, bas tako kao sto mislis
Jer imas iskustvo i mnoge stvari ces da radis rutinski... ;)
I vise se uziva u drugom, manje je straha i panike... Bar kod mene bilo... I dan danas je ;)

Alisa, zasto mislis da ti je kasno za trece? Ko sto neko rece, i starija deca bi ti pomogla a dete bi te podmladilo... I sto kazu trece se podize samo ;)

Ja zelim jos dvoje. Po mogucstvu blizance. Devojcicu i decaka. Da svako ima brata i sestru. Tad bih smatrala da sam im pruzila bas sve u tom porodicnom smislu... A i ostvarila svoje snove... Moze i dve devojcice... ;) ja sam ostala zeljna sestre pa valjda zato... I nekako mi je lakse sa devojcicama... Tj sa mojom devojcicom... ;)
Ali... Sada sumnjam... Mada vreme istice...

ne tripujes..:D
meni se Bane (druga trudnoca) rano javljao

Majka me je istripovala kad me je podsetila na fenomen fantomskih trudnoća. Jedna strina je gurala do skoro samog kraja lažnu trudnoću, sa sve pravim trudničkim stomakom. Tad još nije bilo ultrazvučnih pregleda. Još je rodila jedno dete pre toga. Ali nakon tog podsećanja više uopšte nisam sigurna kad su ti tako blagi osećaji u pitanju. :)

Kako je lepo citati vas ovde... :)

Brankic, sa drugim ce ti biti pesma, bas tako kao sto mislis
Jer imas iskustvo i mnoge stvari ces da radis rutinski... ;)
I vise se uziva u drugom, manje je straha i panike... Bar kod mene bilo... I dan danas je ;)

Alisa, zasto mislis da ti je kasno za trece? Ko sto neko rece, i starija deca bi ti pomogla a dete bi te podmladilo... I sto kazu trece se podize samo ;)

Ja zelim jos dvoje. Po mogucstvu blizance. Devojcicu i decaka. Da svako ima brata i sestru. Tad bih smatrala da sam im pruzila bas sve u tom porodicnom smislu... A i ostvarila svoje snove... Moze i dve devojcice... ;) ja sam ostala zeljna sestre pa valjda zato... I nekako mi je lakse sa devojcicama... Tj sa mojom devojcicom... ;)
Ali... Sada sumnjam... Mada vreme istice...

Ti sumnjaš da ćeš imati još dece, a čudiš se što Alisa kaže da joj je kasno za treće. Interesantno.

Nakon noći kao što je ova poželim da se ja nisam rodila a kamoli još jedno dete :sad2:
A opet, žao bi mi bilo da ostane jedinac, mada muž nešto sve više vuče na tu stranu a on je prvi bio barem za dvoje dece :lol:

Ja sam treće dete, meni su normalne velike porodice i buka i svađa i sve što dve starije sestre sa sobom nose, baš me zanima kako jedinci doživljavaju svoje detinjstvo.

Verujem i ja da je sa trećim mnogo lepše i da budem iskrena nisam ja to 100% otpisala.
Računam možda se predomislim za koju godinu kada veliki još malo porastu pa me šutnu, a ja ostanem željna maženja sa mirišljavim mazuljcima.
Uopšte ne mislim da mi je kasno. Osećam se kao zmaj, telo mi je fit, zdrava sam kao dren. Ja se osećam isto kao i pre 20 godina, samo sam još opuštenija i ispunjenija.
Ko zna...:aha:

Nakon noći kao što je ova poželim da se ja nisam rodila a kamoli još jedno dete :sad2:
A opet, žao bi mi bilo da ostane jedinac, mada muž nešto sve više vuče na tu stranu a on je prvi bio barem za dvoje dece :lol:

Ja sam treće dete, meni su normalne velike porodice i buka i svađa i sve što dve starije sestre sa sobom nose, baš me zanima kako jedinci doživljavaju svoje detinjstvo.

:rotf:
Da je bilo ko drugi stavila bih ga na ignore listu. Kad čitam šta vam radi taj zvrk upadam u paniku. :lol:
Bila je ovde tema o jedincima na dip-u i tu sam i čitala, niko nema problem što je jedinac. Mislim da je afro jedina rekla šteta, bilo bi bolje da je bilo još dece.
Mi projektujemo naše iskustvo. Meni je isto što više, to bolje, ali znam i za slučaj da čovek nije hteo drugo dete jer je u očajnim odnosima sa svojim bratom, pa da poštedi dete tog pakla.

- - - - - - - - - -

https://forum.krstarica.com/showthr...-porodici-prednost-ili-mana?highlight=Jedinci

- - - - - - - - - -

Eto teme o jedincima.

- - - - - - - - - -

Zaista jeste :)
A sa trećim je samo maženje i divota, stres free

Kod tebe beše stalno žurka, četvoro? :)

Poslednja izmena:
Verujem i ja da je sa trećim mnogo lepše i da budem iskrena nisam ja to 100% otpisala.
Računam možda se predomislim za koju godinu kada veliki još malo porastu pa me šutnu, a ja ostanem željna maženja sa mirišljavim mazuljcima.
Uopšte ne mislim da mi je kasno. Osećam se kao zmaj, telo mi je fit, zdrava sam kao dren. Ja se osećam isto kao i pre 20 godina, samo sam još opuštenija i ispunjenija.
Ko zna...:aha:

Tako je moja jedna moja snaja, drugo koleno. Sina jedinca je imala i nije htela ni drugo, dok nije počeo da se osamostaljuje. Kad je krenuo na fakultet onda je bila sigurna da hoće drugo. Razlika među decom dvadesetak godina. :) Jedino što sin ne kapira čemu služi sestra, u računici je šta gubi. Ali to je ranijih očigledno uspešnih lekcija malom da bude sebičan.

:rotf:
Da je bilo ko drugi stavila bih ga na ignore listu. Kad čitam šta vam radi taj zvrk upadam u paniku. :lol:
Bila je ovde tema o jedincima na dip-u i tu sam i čitala, niko nema problem što je jedinac. Mislim da je afro jedina rekla šteta, bilo bi bolje da je bilo još dece. Mi projektujemo naše iskustvo. Meni je isto što više, to bolje, ali znam i slučaj da čovek nije hteo drugo dete jer je u očajnim odnosima sa svojim bratom, pa da poštedi dete tog pakla.

- - - - - - - - - -

https://forum.krstarica.com/showthr...-porodici-prednost-ili-mana?highlight=Jedinci

- - - - - - - - - -

Eto teme o jedincima.

- - - - - - - - - -

Kod tebe beše stalno žurka, četvoro? :)

Žurka je samo kad su budni :) Sa najstarijim sinom je to bilo non-stop, a onda sam naletela na knjigu Jo Tantum i od sve dece napravila dobre spavače...Tako da se kod nas zna, ko god je kuci spavanje je od 12-14h i od 21 do ujutru....
Izuzetak je kad su bolesni, ali to postaje lakše kako odrastaju :)

Ja ne smem ni da kažem kako je kod nas spavanje. :rumenko:
Uveče joj se otvara neka čakra i postaje hiperaktivno, kreativno dete koje se igra potpuno samostalno. I kategorički odbija sve aktivnosti koje prethode spavanju. Skidanje, kupanje, oblačenje, gašenje svetla uz kukanje kako mrzi da spava i izmišljanje hiljadu razloga da ostane budna. Juče sam htela da popijem nešto za smirenje na pola priprema.
Zato ujutru ne mogu da je probudim, rasanjuje se pola sata, ne mogu da je nateram na akciju, mrzovoljna je. Ubija me u pojam.
Jesmo li zakasnili za te tehnike, u februaru puni 3? :neutral:

Ja ne smem ni da kažem kako je kod nas spavanje. :rumenko:
Uveče joj se otvara neka čakra i postaje hiperaktivno, kreativno dete koje se igra potpuno samostalno. I kategorički odbija sve aktivnosti koje prethode spavanju. Skidanje, kupanje, oblačenje, gašenje svetla uz kukanje kako mrzi da spava i izmišljanje hiljadu razloga da ostane budna. Juče sam htela da popijem nešto za smirenje na pola priprema.
Zato ujutru ne mogu da je probudim, rasanjuje se pola sata, ne mogu da je nateram na akciju, mrzovoljna je. Ubija me u pojam.
Jesmo li zakasnili za te tehnike, u februaru puni 3? :neutral:

Paa imaćete foru da uhodate bebca, pa i nju bebu ;)
Nama je žurka bila potpuno, pošto smo i njihov otaci ja noćne ptice, radili mi šta god, najstariji sin se budio u ponoć i pod obavezno bio razigrano budan bar do 5 ujutru i prvo nam je to bilo hahah, nije lud da propušta noćni život velegrada, lepo vaspitano dete, ne budi se pre 9... ali onda je bilo hladno vreme, ne možemo da se organizujemo za normalnu šetnju bla bla
i ja slučajno naletim na ovu knjigu, nema prevoda, ali mislim da je na netu dostupna u pdf-u
Inače, sa sličnim (prilagodjenim) tehnikama su pokušuavali i uspevali roditelji raznorazne predškolske dece...problem je što je jedini način da uspavaš dete kad ti hoćeš da ga potpuno i apsolutno izmoriš (i tako 3 nedelje) tako da nisam sigurna da ti sad ostaje dovoljno energije za tako nešto :)

Paa imaćete foru da uhodate bebca, pa i nju bebu ;)
Nama je žurka bila potpuno, pošto smo i njihov otaci ja noćne ptice, radili mi šta god, najstariji sin se budio u ponoć i pod obavezno bio razigrano budan bar do 5 ujutru i prvo nam je to bilo hahah, nije lud da propušta noćni život velegrada, lepo vaspitano dete, ne budi se pre 9... ali onda je bilo hladno vreme, ne možemo da se organizujemo za normalnu šetnju bla bla
i ja slučajno naletim na ovu knjigu, nema prevoda, ali mislim da je na netu dostupna u pdf-u
Inače, sa sličnim (prilagodjenim) tehnikama su pokušuavali i uspevali roditelji raznorazne predškolske dece...problem je što je jedini način da uspavaš dete kad ti hoćeš da ga potpuno i apsolutno izmoriš (i tako 3 nedelje) tako da nisam sigurna da ti sad ostaje dovoljno energije za tako nešto :)

Da li smatraš da ja od mog deteta mogu da napravim dobrog spavača?
Ima 10 meseci.
A da nije cry it out tehnika u pitanju?

On je divno dete, do nedavno je lepo i lako zaspivao, ali se budi po celu noć, jedan jedini put se nije probudio kad mu je izbio gornji kec, jer 2 dana pre toga jedva da je spavao.

I ako možeš da mi navedeš naziv knjige, ako je na engleskom nije problem za razumevanje.
Za mesec dana se vraćam na posao, već sam luda, što od umora što od brige :lol:

Da li smatraš da ja od mog deteta mogu da napravim dobrog spavača?
Ima 10 meseci.
A da nije cry it out tehnika u pitanju?

On je divno dete, do nedavno je lepo i lako zaspivao, ali se budi po celu noć, jedan jedini put se nije probudio kad mu je izbio gornji kec, jer 2 dana pre toga jedva da je spavao.

I ako možeš da mi navedeš naziv knjige, ako je na engleskom nije problem za razumevanje.
Za mesec dana se vraćam na posao, već sam luda, što od umora što od brige :lol:

Ja sam se držala rutine bez ikakvog ostavljanja da plaču
IKADA
Prvo sam ih naučila da spavju uz mene, ušuškani i sigurni, a onda su lepo spavali i sami...
Baby's secrets
Dakle ona zagovara to da se uspavljuju sami i da se ne doje na zahtev- ni jednu od tih stvari nisam poslušala,ali mi je rutina predstavljala okvirni plan, tim pre što po fazama razmatra koliko klinci spavaju mimo noćnog spavanja..... Pa imaš posebne tabele za uzras 0-3, 3-6, 6-9 ...mada sam ja počela kad je Strašni imao malo preko 10 meseci

A za budjenje zbog rasta zuba, neke kapi/gel sa lindokainom na silikonsku četkicu (onu koja ide na prst i sa kojim dete nikad ne ostavljaš nasamo) i mnoooglo lakše prodje

Ne mogu da nađem gde može da se skine. Ima nekih tekstova, ali se odnose baš na bebe.
A kod nje je problem što mi sabotira na razne načine tajming večernje rutine i vreme spavanja pomera sve ka_nije. I ako smislim način da je kroz igru animiram da joj bude zanimljivo da odradimo sve te aktivnosti, to traje par dana najviše, onda opet na staro. Može da bude ne znam kako umorna, nema govora da joj se to vidi, jednako je uveče hiperaktivna, možda i više jer je i nervni sistem napet. Jedino što kad na kraju uspem da je strpam u krevet zaspi u sekundi.
Mislim da se kod nje mora raditi na tome da se fizički što više umori, a da se mozak ne optereti nepotrebnim informacijama. Crtane filmove skroz isključiti i što više slobodne igre, mirno okruženje bez stresova. Nego mene ubije u pojam što mislim da je to kod nje tako i da se ne može menjati, pa odustajem brzo.

- - - - - - - - - -

Da,ona se i dalje uspavljuje uz mene i drži me za kosu da joj ne pobegnem. :( Zaspim redovno pre nje.

Pročitaću.
Ma u suštini nije strašno dokle god je to u nekim razumnim okvirima, par puta u toku noći i da se uspava za par minuta ponovo, ali ovo me urniše, što mu sada treba sve više i više vremena.
Hvala, probaćemo.

Brankić, stavi t imene na ignor, za svaki slučaj :lol:

Ne mogu da nađem gde može da se skine. Ima nekih tekstova, ali se odnose baš na bebe.
A kod nje je problem što mi sabotira na razne načine tajming večernje rutine i vreme spavanja pomera sve ka_nije. I ako smislim način da je kroz igru animiram da joj bude zanimljivo da odradimo sve te aktivnosti, to traje par dana najviše, onda opet na staro. Može da bude ne znam kako umorna, nema govora da joj se to vidi, jednako je uveče hiperaktivna, možda i više jer je i nervni sistem napet. Jedino što kad na kraju uspem da je strpam u krevet zaspi u sekundi.
Mislim da se kod nje mora raditi na tome da se fizički što više umori, a da se mozak ne optereti nepotrebnim informacijama. Crtane filmove skroz isključiti i što više slobodne igre, mirno okruženje bez stresova. Nego mene ubije u pojam što mislim da je to kod nje tako i da se ne može menjati, pa odustajem brzo.

- - - - - - - - - -

Da,ona se i dalje uspavljuje uz mene i drži me za kosu da joj ne pobegnem. :( Zaspim redovno pre nje.

Za taj fizički umor ( a da ti imaš snage da držiš oči otvorene bar dok ona ne legne) su oni kućni poligoni, zakon!

Back