Kutak za trudnice

Ja sam pila folnu kiselinu celu trudnocu i sada 2.5 meseca posle. Jos uvek mi nisu ukinuli. Sada je pijem sa gvozdjem. Jako je dobra za mnogo stvari ne samo za bebu nego i za majku. Ali ako dr ne savetuje mozda ima neki razlog... :-/

Pa pije se samo folna prva 3 meseca, posle u kompleksu vitamina isto imamo folnu..ja pijem pregnacare sad, isto ima folne 400 mikrograma kao i u toj sto sam uzimala..
A u pocetku je bitna zbog neuralne cevi..ili da se jede zelene salate na tonu, kao zec :D i to proverene, neprskane, jel :)

Ata, nema nas, brankich koja treba uskoro da se porodi, ja sam tu, i mini me i to je to valjda, ali slabo se pise, malo nas je..

Ne. Koliko ja znam, folna nema veze sa tim. Prepisao mi je hematolog na pocetku trudnoce zbog potencijalnog rizika gubitka beba i rekao da pijem i posle trudnoce 6 meseci. Da mi se organizam oporavi. Objasnio mi je kako i zasto ali ga nisam slusala :-)

pa zato i kazem - da si bila u ok stanju mozda bi ti rekli samo prvi trimestar
mada...blizanacka trudnoca
al svejedno, sve i da si je na svoju ruku pila cijelu trudnocu i kasnije
ne bi napravila nista lose

- - - - - - - - - -

Pa pije se samo folna prva 3 meseca, posle u kompleksu vitamina isto imamo folnu..ja pijem pregnacare sad, isto ima folne 400 mikrograma kao i u toj sto sam uzimala..
A u pocetku je bitna zbog neuralne cevi..ili da se jede zelene salate na tonu, kao zec :D i to proverene, neprskane, jel :)

Ata, nema nas, brankich koja treba uskoro da se porodi, ja sam tu, i mini me i to je to valjda, ali slabo se pise, malo nas je..

ja sam je samo u kombiniranom suplementu i unosila
cijelu trudnocu i jos dva mjeseca poslije
dok sam morala jesti ono...bozemesacuvajisakloni u prvoj fazi dojenja :lol:

..ja sam je pila mesec-dva pred trudnocu, a od dve crte do kraja prvog trimestra uz kombinovani trudnicki..
..da smo planirali bebu u kasno prolece ili leto ili ranu jesen, ne bih je pila unapred..

..u principu, sumnjam da iko ko se hrani iole normalno ima bas opasan deficit folne, ali posto ne moze da skodi - ja sam pila dodatno..
..nekad mi se cini da me je taj mali ritual ubacivao u predtrudnicku opustenost, ono kad znas da ce biti dve crte i srce ti sve vece.. :aha:

ja sam sinoc s drugaricom otisla do dm-a po neke stvarcice pa na kavu..
ajooj srece :)
dosla kuci i prepricavam mm.
ko alisa u zemlji cuda

stavrno je previse biti zatvoren 40dana u kuci, a odlicno se osjecas. nek prica ko sta hoce

4.2 mi Sofija puni mj dana i od tada krecemo vani. skafander, kolica i po malo svaki dan

Mi smo krenuli cim je otpao pupak, pocetak februara bio, nepune dve nedelje je imao.
Ubundali ga pa u strapac :)

- - - - - - - - - -

Ok ako planiras trudnocu pa pocnes ranije i napravis bebu iz prve...

Ne bas svako :)))
Ja sam pila jedno 7/8 meseci pre trudnoce i celu trudnocu.

nema lepseg osecaja nego kad su je doveli da je vidim, prelepa je. :) a ocekivala sam da cu morati da glumim odusevljenje pred ljudima, jer nisam taj tip, ali tu te i hogmoni uzmu pod svoje. :) Divna je devojcica, ali samo na kratko smo se videle. Inace ubuduce se samo smeskam i ni u ludom staju necu priznavati ni samoj sebi svoje strahove, kao da prizivam ono cega se plasim. Tako da se jako plasim da izvucem sedmicu na lotou, tesko bi mi bas palo.

Back