Kutak za trudnice

ja se klljukala cajem od persuna da bi se porodila al nista :lol:
nece to kad ja ocu,nego kad one hoce
prvi put sam jela ananas ko luda...nista
sa drugom pila persun...nista
obe izasle sa punih 39 nedelja...u dan

- - - - - - - - - -

jos drugi put kao rizicnija trudnoca...grlic nije jedno vreme bio dobar....frka ovo ono i nikom nista
cucala unutra 4 nedelje bez terapije

i meni grlic bio otvren za prst sa nekih 28 nedelja, imala kontrakcije, nekada i na svakih 15 min i takav ostao do termina, ni mako se nije....a ja prestala sa tokoliticima u 37 nedelji......ispalo je da sam za dz pila silne lekove i lezala

Jel nekom bilo muka od mamavit vitamina? Pila ih proslu trudnocu i nisu mi smetale, sad evo povratila nakon tablete, i pre neki dan isto, a mucnine su mi prestale odavno inace.
Ne znam na koje da predjem, da mi ne bude muka od njih..prenatal, elevit? Jel moze i od njih da bude muka?

batali tabletice, sve je to hemija
uzmi lepo cveklu, mrkvu, jabuku i celer i izrendaj u salatu
ako volis slatko dodas med, ako volis slano pavlaku

ja sam pila samo folnu, gin je savetovao da nista ne pijem
pa je bila ona afera sa folnom

Meni Pregnacare kombinovani.
I to mi je bas prijao.
Znam da sam napravila pauzu par dana i da sam to bas osetila..

isto
odlican je pregnacare

- - - - - - - - - -

Jel nekom bilo muka od mamavit vitamina? Pila ih proslu trudnocu i nisu mi smetale, sad evo povratila nakon tablete, i pre neki dan isto, a mucnine su mi prestale odavno inace.
Ne znam na koje da predjem, da mi ne bude muka od njih..prenatal, elevit? Jel moze i od njih da bude muka?

draga, ja i sada da popijem mamavit,ispovracacu sve zivo i nezivo
batali mamavit
mada mozes da vidis, kako ti odgovara
popij na prazan stomak...pa vidi
pa ako smeta, onda na pun
meni nije smetao na prazan, u prvoj trudnoci...
u drugoj mi je smetao,pa sam uzimala pregnacare

Elevit nisu imali, uzela sam te pregnacare obicne, ne duple..
Uzela da uporedim sastav sa mamavit-om i 90% se poklapaju, i vitamini i kolicina. Kako to od jednog bude muka od drugog ne, pojma nemam, eto videcemo..danas popila i sve ok

obicno bude muka od pomocnih komponenti a to se razlikuje od proizvoda do prozvoda, i meni je bilo muka od gvozdja popila jedno 2 tabletice i dusu da ispustim posle se kljukala prirodnim ljekovima, pusti hemiju kada mi je od nje samo lose.

Nije se porodlila brankic, nego se preselila na jedno dva meseca kod svojih, pa je prezauzeta pakovanjem stvari i nekih silnih knjiga i debatama sa familijom, uzom, sirom, muzevljevom, a u medjuvremenu se pita kako joj je pala na pamet tako glupa ideja.z:cry:
Stvarno ne znam sta mi je sve ovo trebalo.
Inace ce biti ipak carski rez, pocela sam bila da se predomisljam, ali izgleda da pored svojih, moram da izlazim u susret i tudjim strahovima, ali da ne lajem ovde puno. Inace potpuno sam luda ovih dana i bas mi krivo zbog toga, sta ce miu to.
Planira se da carski bude negde 2. ili 3. februara, osim ako ne uzmem udarno da sredjujem kucu, perem prozore, ribam pod..z:mrgreen:
Kako su nam nove mame i trudnice ovih dana?

Brankic, jesi ti u NSu ili BGu?

Sto si se preselila kod tvojih?

A za rodbinu... distanciraj ih odmah... izaberi jednog clana... mamu/tatu/brata/sestru u koga imas poverenja... nek ti ta osoba bjde uvek tu a ostali samo ako ti zatrebaju... da te ne opterecuju sa silnim glupim pitanjima koja ima svaka rodbina... ;)

Jesu ti lekari predlozili cr ili ti?

Samo se opusti... sve ce to biti kako treba... bez obzira jel cr ili prirodni... :zag:

:) Hvala cicak. :zag:
A ukrattko z:mrgreen:bila sam u bg-u, sada sam dosla u svoju provinciju, jer sam iz mnogo razloga mislila da je to bolje resenje. Otac je imao tesku operaciju i zdravstveno nije bio najbolje, a ja tokom trudnoce nisam bila bas mobilna da ga oblazim, pa eto prilike da malo budem sa mojima i da ispratim kakvo je stanje, onda macak ce morati u prvo vreme da bude kod mojih, pa i da se on navikne na okruzenje i da vidim kako se snalazi sa bebom u daleko vecem stanu nego sto je onaj u bg-u, sto tamo stan nije spreman za bebu, a ovde jeste i tako, citav niz malih razoga koji su prevagnuli.
Medjutim, ovde sam mnogo podloznija i raznim uticajima. Ja sam tokom cele trudnoce naginjala vise carskom rezu, jer sam inace sve to vreme bila u nekoj frci, te mirovanje, te los dabl, te amnio, uvek spremna na najgori scenario. Medjutim sada kada se osvrnem mogu da vidim da razloga za toliki strah uopste nije bilo, da je sve teklo u stvari vrlo glatko. Nekako mi se samopouzdanje malo vratilo, ali koliko razumem porodica mm smatra da bas i nemam razloga za optimizam. Dever je ginekolog, i pricala sam sa njim i sa dr koja bi radila carski, i koliko sam razumela, a bojim se da jesam, da su moje godine, 35, jedina indikacija za cr, ali zato sto sam imala pobacaj i zato sto se mesec dana pre nego sto sam ostala trudna pojavilo pitanje mogu li uopste ostati trudna, zato sto vec prognoziraju da do naredne trudnoce nece ni doci, zato im je sasvim logicno da se uradi ono sto je bolje za bebu, a vrlo verovatno gore po mene, i zbog mogucih komplikacija, ali mnogo vise zbog prilicno vece verovatnoce pojave priraslica i endometrioze, a onda i narednih operacija i skorog ulaska u menopauzu itd. Da sam u bg-u, gde tih rodbinskih veza nema, sasvim sigurno da se ne bi vodili tom logikom, sad sto se ko vodi kojom logikom to mi ostaje da tumacim, kao i da mislim sta je stvarno bolje resenje i za koga, imam li uopste prava na to da ista mislim i tako to...
I zato, zato sto se sve boji i na dalje tim strahom, sto ti u nekoj prici koja je mogla da tece normalno sve vreme visi nad glavom neki rizik, krivca, i sto se to nastavlja i sto ce to nositi vrlo verovatrno neke posledice po mene kojima se mnogo ne radujem, sto se uslugom predstavlja ono sto ne smatram za uslugu jer mi fali objektivan pristup, jer ni u svoje misljenje nisam siguna kamoli u tudje.

Back