Kutak za trudnice

zanci upravo tog scenarija se bojim.
identicnog.

i ja sto vise razmisljam, kopka me.

vidjecu kakvi ostali ctg-ovi budu.
icicu svaki dan ako treba jer imam 10min do bolnice.
ukoliko budu ok, ne pristajem na indukciju. sacekala bih da krene spontano. iako su opet sanse da me i tad prikljuce na istu ali ipak nek krene kad beba i tijelo budu spremni.

ako opet ctg bude suzen kao danas, naravno nek rade sta god treba.

nesto se bojim indukcije na taj nacin, ko grom iz vedra neba.
boli i prirodni ali ides postepeno

Poslednja izmena:
Na indukciju kod nas manje-vise sve stavljaju, ne znam jel to mozes izbeci, osim ako neko ima onaj rapidan porodjaj pa ni ne stignu. Ali opet ako ti vec imas ceste kontrakcije, otvorena si makar par prstiju, pa te stave na indukciju da ubrzaju proces, mozes da se porodis i za sat-dva. A ovako moze da traje i traje i traje..i da beba ne saradjuje.
Meni je proslo sve ok, i beba je bila ok, nikakve komplikacije sto se toga tice, prosto sam bila namucena i iscrpljena previse, i verujem da sam sacekala par dana jos da bi bilo lakse sve.

Od carskog se mnogo duze oporavlja, to je sigurno. Ma sve je individualno, mojoj cimerki iz porodilista stavili vaginaletu, indukciju (isto je bila zatvorena, i pre termina par dana) pa je ipak super prosla, porodila se zena za sat i po, nisu je ni sekli cini mi se..
Zavisi od zene do zene..

Stevca, glupo pitanje, ali jesi li jela prethodno? Navodno ako se na jede pre ctg-a hoce rezultati budu malo diskutabilni. Tako barem rece moja doktorka jednoj trudnici koja je radila hcg kada sam isla na kontrolu, pa joj je tresla stomak, valjda da razmrda bebui i kada je cula da nije jela i da posti, skrenula joj je paznju na to. Mozda ce sledeci rezultati biti poptuno u normali i dzabe brines onda. Mada je ni ne znam koji su rezultati normalni. z:)

cjedjeni sok, cokoladano mlijeko, kinder pingvin i veeeeeliku krofnuz:shock:

vrtila se ona ali ne dovoljno, tj puls joj je bio dosta ravnomjeran a trebao bi vise skakati gore dole kao na prijasnjim kontrolama.
e sad, mozda je beba bas tad bila malo mirnija jer je inace zivahna.
dok je radio uz ganjao ju je dolsovno po stomaku a u cekaonici se toliko vrtila da me cura pitala "smijem li pipnuti"

dr rece da ctg nije uzasan nego malo losiji, nista pretjerano za brigu. da mu je puno cekati 7 dana do kontrole pa da dodjem za 3 dana

vidjecemo, icicu opet u cetvrtak.

Pa verovatno je samo dr obazriv i ne voli da stvari prepusta slucaju. Mozda je taman pocela da tone u san kao jedno pola sata posle obroka punih UH. Pada pritisak i bez jake kafe gotovo! :lol:
Da sumnja na nesto ozbiljnije verovatno bi te vec zadrzali i ne bi se cekalo do cetvrtka.

Pa verovatno je samo dr obazriv i ne voli da stvari prepusta slucaju. Mozda je taman pocela da tone u san kao jedno pola sata posle obroka punih UH. Pada pritisak i bez jake kafe gotovo! :lol:
Da sumnja na nesto ozbiljnije verovatno bi te vec zadrzali i ne bi se cekalo do cetvrtka.

pa o tome i ja razmisljam.
pogotovo sto me ubaci u cetvrtak kad je, zamisli, bas on dezurni z:mrgreen:

da je toliko strasno trazio bi da ponovim za par sati

pa o tome razmisljam.
aj kad ti daju u toku poroda da ubrzaju ali ovako kad nisi otvorena, bukvalno da ti izazovu porod...to bih izbjegla.
bas me zanima koje je manje zlo- carki ili izazvani porod indukcijom

Meni je carski manje zlo.
S prvim su me namucili indukcijom. To je za mene bukvalno silovanje mog praga bola. Ja sam.arlaukala i cupala kosu s glave i upirala nogama i rukama i nikad na svetu u svome zivotu to ne bih ponovila. Ni za sta na svetu. Meni je carski posle tog iskustva bio pesma.
A naravno najbolji je prirodni.

- - - - - - - - - -

Meni niko nikad nije radio ctg. Ni sa jednim detetom

z:) ja sam kod prvog deteta imala prirodan sa indukcijom od pocetka do kraja (isto beba nije saradjivala, ocigledno prerano odradjen porodjaj), trajalo je od 8 ujutru do 9 10 uvece, jeste bolelo, na silu su spustali bebu i namucili smo se ali kad pomislim na carski ipak bih prirodno....jedina prednost carskog je sto sam psole porodjaja i pored jakih bolova mogla sve oko bebe a posle prirodnog sam bila uzasno slaba nedeljama....

bas sam sinoc pricala sa mm i mamom.

ukoliko budem bila u situaciji da ne mognemo cekati prirodni, izabracu carski. skup je dosta li ne zelim definitivno da prolazim kroz pakao indukciji, sta god ko pricao.
jest da je carski operacija, ali oporavicu se. a ovo mucenje ne bih hvala.
svako od nas je drugaciji.

vecky,meni je po zm 5.1 termin a po uz desetak dana kasnije...tako da ako ctg bude uredan, opet cu najvjerovatnije prenijeti

Au ispade indukcija gora od carskog. Pa oni stavljaju rutinski svaku zenu na indukciju, da ubrzaju otvaranje.
Inace ako uzmes epidural nece te boleti ni ta indukcija nista...ali ok, ako si odabrala carski..jel uopste moze da se radi carski bez ikakvih indikacija, samo tako na zahtev? Ja sam cula da ne moze..

a sto carski kada je bolje da ti samo legne na stomak i izbaci bebu
lakse i manje komplikacija od carskog
ako moze, naravno, ako beba nije cementirana gore

- - - - - - - - - -

ja sam privatno vodila trudnocu kod preporucenog gin, koji mi je pre radio i abortus kod spontanog ...
i sve je bilo super, ali sam se pred porodjaj tripovala da ostanem kuci i da me ni jedan lekar ne dotatkne

mm je rekao da ce raditi tada i nocnu ako treba, samo da ne bude kuci :malav:

bas sam sinoc pricala sa mm i mamom.

ukoliko budem bila u situaciji da ne mognemo cekati prirodni, izabracu carski. skup je dosta li ne zelim definitivno da prolazim kroz pakao indukciji, sta god ko pricao.
jest da je carski operacija, ali oporavicu se. a ovo mucenje ne bih hvala.
svako od nas je drugaciji.

vecky,meni je po zm 5.1 termin a po uz desetak dana kasnije...tako da ako ctg bude uredan, opet cu najvjerovatnije prenijeti
Prviput sam se porađala na indukciju,drugi put spontano.
Prvi put je porođaj bio manje bolan, ali drugi put je trajao kraće....
I kao i sally, čak i posle 2 vaginalan porođaja, ne bih izabrala carski
Msm, ne ubeđujem te, samo pričamo o iskustvima...z:)z:)

sto se indukcije tice- uzmes lepo epidural, pa ako i bude morao carski vec si anestezirana
kao kada popravljas zubic :ok:

- - - - - - - - - -

pa o tome razmisljam.

aj kad ti daju u toku poroda da ubrzaju ali ovako kad nisi otvorena, bukvalno da ti izazovu porod...to bih izbjegla.

bas me zanima koje je manje zlo- carki ili izazvani porod indukcijom

stevca, svaka zena drugacije prodje
ja sam vise sportski tip, pa sam prokukala dok ne dobih epidural
dok je kuma rahiticna al se porodi ko od sale

nisam pametna majke mi.

valjda kako me sve smelo juce nakon tog ctg.

imala sam viziju prirodnog pocetka poroda, pa kako se zavrsi. i nisam imala tremu. drzala me euforija da uskoro vidjeti svoju djevojcicu i to mi je davalo snagu.

sad me uplasio i to posteno sa novonsatalom situacijom. a mozda sve bude ok pa docekamo lijepo da krene sve samo od sebe.

naidjoh na bas dosta prica kod induciranog poroda, koji su manje vise jezive. bukvalno nasilini porodi. ( jasno mi je da postoji mogucnost da svaki zavrsi ovako...)

mama mi je obe trudnoce prenijela po 10dana, znaci termini kao i moji. nije pristajala na indukciju. porodila se aps prirodno i vrlo brzo

posto se vec opteretih zadnja 24 sata, definitivno sam pustila kraju do sledeceg ctg-a kad cu znati kako stoje stvari i sta mi je najpametnije za ciniti.

- - - - - - - - - -

jeste, epidural nema da omane :P

z:mrgreen:

nisam pametna majke mi.

valjda kako me sve smelo juce nakon tog ctg.

imala sam viziju prirodnog pocetka poroda, pa kako se zavrsi. i nisam imala tremu. drzala me euforija da uskoro vidjeti svoju djevojcicu i to mi je davalo snagu.

sad me uplasio i to posteno sa novonsatalom situacijom. a mozda sve bude ok pa docekamo lijepo da krene sve samo od sebe.

naidjoh na bas dosta prica kod induciranog poroda, koji su manje vise jezive. bukvalno nasilini porodi. ( jasno mi je da postoji mogucnost da svaki zavrsi ovako...)

mama mi je obe trudnoce prenijela po 10dana, znaci termini kao i moji. nije pristajala na indukciju. porodila se aps prirodno i vrlo brzo

posto se vec opteretih zadnja 24 sata, definitivno sam pustila kraju do sledeceg ctg-a kad cu znati kako stoje stvari i sta mi je najpametnije za ciniti.

- - - - - - - - - -

z:mrgreen:

ako ti se mama tako porodila i ako vam trudnoce slice vjerojatno ces i ti
kod mene je recimo cak i problem bio isti kao kod moje majke
samo je drukcije rijesen
ona se poradjala satima sa mnom
sa sestrom je sve islo brze, al je isto bila zaebancija
sa visoko postavljenom bebom do zadnjeg trenutka
najbitnije je da imas povjerenja u doktora i babicu
ako si bar jedno od to dvoje nasla i dogovorila sve
ne brini nista

Ja sam izabrala carksi jer mislim da je takav porodjaj najbezbedniji za bebu, osim ako me beba ne iznenadi i stigne mnogo ranije. A nemam strah od operacija, i to sto oporavak moze da se produzi ili iskomplikuje to sam reslila odlaskom kod mojih u prva dva meseca, tamo mi je sve mnoogo lakse.
Moj strah ima koren u iskustvu moje poznanice jos iz detinjstva, koja je zbog komplikovanog porodjaja i verovatno greske lekara koji nije uradio carski kada su stvari pocele da se komplikuju, prosla sa teskim posledicama po zdravlje deteta. Sa njom sam se identifiklovala jer smo obe prosog puta kada sam ostala trudna ostale neplanirano trudne i to istog datuma, obe imale krvarenja na pocetku, samo sto sam ja imala spontani, ona je pregrmela tu krizu, i nekako sam od tada svesna da to moze i meni vrlo lako da se desi.
Negde na nekoj temi sam procitala odlican post jedne forumasice u vezi zakazanog carskog, da parafraziram, porodjaji se vrse prirodno, a strahovi se lece kod psihijatra. Ici cu kod psihijatra, obecavam, ali tek posle carskog. z:mrgreen:
Najbolje bi bilo da mozemo da znamo koji je nacin u nasem slucaju stvarno najbolji, ali po mom misljenju treba izabrati nacin koji ti deluje sigurno i na taj nacin umiruje, pa ako se i tu nesto iskomplikuje makar znas da si sam izabrao takav nacin, da je to bila tvoja svesna odluka.

Back