Kutak za trudnice

Milice, lezi i ne ustaj osim za wc! Ali stvarno, da izgurate još te tri nedelje bar :ok:

A sa blizancima.. paaaa u početku, prvih mesec dana, nije ništa strašno. Sve su bebe u početku dobre. Ali sada, sa tri meseca... obrni, okreni, fali mi još par ruku. Rastu, ne mogu samo da leže, sve ih interesuje... počeli su da guču uveliko, da se smeju, medjusobno već komuniciraju na veliko... :lol: Da vidiš to... a videćeš, bože zdravlja, pa da se istopiš... gledaju jedno u drugo, osmeh od uva do uva i guguču nešto jedno drugom, mašu rukicama, smeju se... ma milina.... :D
NI hranjenje nije toliki problem, osim ako dojiš. Tu se već snalaziš kako znaš i umeš. A flašica je ok. Evo i dokumentovano:

Pogledajte prilog 340015

Ja prvo dojim, pa onda dam flašicu. I nije baš lako kada si sama
Gledaj da na vreme obezbediš neku pomoć preko dana. Ja sam mislila da ću moći sama, ali teško je, zaista. Ako čovek mora, mora, ja tako guram, ali neuporedivo je lakše kada mi mama dodje na nedelju-dve, iiiiiih, super je onda.
Za kupanje je čupavo ako vas je samo dvoje. Jedna beba ili spava ili plače dok kupate drugu. Pa okupana ručka, a ova druga čeka.... uh, veselo...

Ali može se, mora se. :ok: A sreća i radost su neopisive, veruj. Ne kaže se džabe dupla radost, i jeste dupla radost :D

ata, nemam rijeci :heart:

milice kako si mi?

ja sam ok, radim, dobro se osjecam. stomak je dosta veci pa sam malo sporija.

jos uvijek sve pod kontrolom, nema oticanja, bolova, grceva, zgaravice. spavam po 8-9 sati.

28+4 smo danas. ( beba negdje u 27oj)

ko god me vidi govori da nosim djecaka.
ja sam inace imala osjecaj da je djecak mada nam je uzv u 5 mj rekao da je cura :)

Torba mi je spremna za bolnicu. I stvari za porodjaj su spremne. ..iako se nekako nadam malo odlozenom porodjaju :-) sl nedelje cu vise znati. A mozda nista necu znati do samog porodjaja :-D
Neko od vas je pisao o krevecu meda 3u1. Da li mi mozete pomoći gde ima da se kupi? Ipak razmisljam da uzmem taj umesto standardnog. Videla sam da je malo siri u odnosu na standardni

To insomnia zna, davala je link..
Uzgred, nje nema nesto?
Videla sam bebicka je secer.. al nikako da se oglasi kako sta.. kako se snalazi. Meni da nije mama sa 00-12meseci svisnula bih.
Dometa u sobi nemam da zovem halo bebu.. dok je bila u skoku nisam mogla da mrdnem od nje. Znaci telefon wifi i lap top.

Evo me :). Pozdrav svima ♥♡. Makice ja sam uzela krevetac medu 3 u 1. Odlican je. Porodila sam se na dan termina 8 oktobra u 40+0 nedelji u 16:15h. Dan pre toga sam otisla na ctg i zadrzali su me zato sto mi je naprsao vodenjak. Sto se porodjaja tice na mukama sam bila naiskrenije, jer nisam se otvarala, od 08:30h do 16:15h, indukciju su mi ukljucili oko 10h. Muke Tantalove :(. ...

Pokajala sam se sto nisam uzela taj cuveni epidural ili otisla na CR. Po prvi put i ja da se pokajem :(. Ali proslo je sve hvala Bogu, ali te muke ja zaboravitii ne mogu. Rodila sam devojcicu 3700, 53 cm, Nikolina :):):). Ma usla sam vec u shtos ;). Dojim je, ali je i dohranjujem aptamilom. Sto se Visegradske tice, lezala sam na 4-tom 6 dana i bila kao u svojoj kuci :). Moj savet, ne mucite se, uzmite epidural :):) ili CR. Ladno ne verujem da ja PREDLAZEM EPIDURAL,hahahaha..jbg, svako se pokaje za nesto u zivotu ;). Kako gurate trudnjace?

Kako nam je bebanaaa?
Cuti, sve to prodje. Bitno da ste obe dobro..
Pita Milicq gde si kupila, kaze da je siri nego obicni krevetac. A njoj treba za dve bebe.. ;)
Cmok za vas dve!

Ogroman je :). Poslacu ti sliku kada su mi ga namontirali. Msm bez posteljine, pa ti posalji Milici. Deo gde je ogradica je inace kolevka ;). Beba je super, mada sinoc joj je bio pun nosic pa sam se uplasila bez razloga.

Pridruzi nam se na temu o bebama. Zasto dohranjujes?
Dobrl verujem da si se bas namucila.. ja sam se od momenta kad su mi ukljucili indukciju porodila nakon skoro dva sata. S tim da je intenzitet bolova bio za pamcenje poslednjih dvadesetak min.. sto je zanemarljivo s obzirom na tebe skoro ceo dan. Sam porodjaj je trajao manje od 10min..

----
Mojoj preksinoc isto... sreca pa sam imala spreman aspirator..

Poslednja izmena:
E zato sam ja rekla ceo asortiman anestezija da mi daju!!!! Ja sam se dovoljno i ovako namucila. I sada se mucim da izduvam nos a da ne guram bebu napolje i to vez kapi za nis. Uzas. Ni inhalator ne pomaze.
Insomnia, ja ti se divim kako si hrabro to odradila. Beba je bas velika! :-* Da si isla na carski, bez tog cuvenog epidurala, opet bi se namucila ali ne 8 sati, nego 3 dana!!! Bar tako komentarisu u bolnici porodilje na cr. Umiru od bolova i pored Diklofen inekcija.... A ti se sada verovatno lakse oporavljas nego carskim.
Ja jos ne znam sta ce sa mnom biti. Dogovor je cr, ali mi je beba na "grlicu" kojeg prakticno nema. I lezi na serklazu. Kad skinu serklaz..... hm.... mozda to bude i porodjaj. Ali je druga beba skroz poprecna iznad gore. E sada kako ce se ona okrenuti ako ova izleti prirodno, ko to zna. Ako bude karlicno eto meni mix porodjaja. i postoji jos jedna opcija, da mi urade cr i onda skinu serklaz :sly:

Joj Milicice moja izdrzi jos malo i pali ti na CR ako je ikako moguce. Ja sam pukla i unutra í spolja :(. Rana od epiziotomije me jor malo boli. Na svu srecu kada su mi radili reviziju i epiziotomiju, dali su mi opstu anesteziju tako da sam tada bila na sedmom nebu :):), trazi je i ti ako se kojim slucajem budes poradjala prirodno.

Pokajala sam se sto nisam uzela taj cuveni epidural ili otisla na CR. Po prvi put i ja da se pokajem :(. Ali proslo je sve hvala Bogu, ali te muke ja zaboravitii ne mogu. Rodila sam devojcicu 3700, 53 cm, Nikolina :):):). Ma usla sam vec u shtos ;). Dojim je, ali je i dohranjujem aptamilom. Sto se Visegradske tice, lezala sam na 4-tom 6 dana i bila kao u svojoj kuci :). Moj savet, ne mucite se, uzmite epidural :):) ili CR. Ladno ne verujem da ja PREDLAZEM EPIDURAL,hahahaha..jbg, svako se pokaje za nesto u zivotu ;). Kako gurate trudnjace?

:lol: e moja insomnija...a kad se sjetim koliko si dramila "priroda" bla bla dok sam ja pominjala epi i cr i uopste straha od teskog poroda... lijepo si mi isla na zivce :lol:

žao mi je sto si se namucila, sve je iza tebe sada, uzivaj u majcinstvu :*

vidis da nista nema pravila.

okavi nam slikicu male Nikoline kad uhvatis vremena :)

milice, ti i ja cemo hrabro razmisljati da ce sve biti ok, :)

ne unosi nam paniku :lol:

mene su odg od epidurala. zbog anesteziologa.

sad mi ostaje prirodni ili cr koju cu traziti ranije da zakazem ukoliko beba bude u jumbo izdanju :lol:

ne moram ni pricati koliko svi vriste kad cuju da pominjem cr...

Poslednja izmena:
Covece dal je moguce jos samo dve trudnice..
Utihnuce tema ;(
Meni nedostaje trudnoca.. divno sam se osecala..nikad lepse u zivotu.. I kosa mi je bila divna, i svi su igrali oko mene.. i bas lepo.. Jedva cekam opet.. ;)

,------
koliko nedelja je izmedju vas dve? Stevca i Milice? ;)

Gde to posle carskog daju Diklofen injekcije? :confused:
Ja sam se porodila CR-om, u Smederevu, gde inače kude lekare i nazivaju ih najgorim u Srbiji, i posle porodjaja tri dana dobijaš Novalgetol. I ne boli uopšte toliko.
Jeziv je bol. ali zaista jeziv, kada tek izadješ iz operacione sale, kada te probude, pa ti daju onu injekciju za skupljanje materice i NOvalgetol u koktelu. E, to dok ne počne da deluje to je užas nekih sat vremena recimo. Posle redovno dobijaš novalgetol protiv bolova i ne boli više toliko. Bol je prisutan, ipak si operisana, ali sasvim podnošljiv.
I podižu na noge tek sutradan popodne, nakon što isprimaš 15-tak boca infuzije, pa kad ustaneš lakše ti je, nema vrtoglavice i možeš da odeš, sa sestrom naravno, da se istuširaš, da piškiš i ostalo.
Sutradan dobiješ klizmu i onda možeš da jedeš i piješ. ( mada sam ja počela da pijem vodu čim su me digli na noge, 40 stepeni napolju, gde da ne pijem bre... :rumenko: ). I ta klizma je super stvar, nema problema sa wc-om, sa napinjanjem, bolovima...

Ne mogu da shvatim da daju Diklofen... i da podižu operisanu porodilu istog dana ili sutradan rano.
Ali zavisi od bolnice do bolnice...

Uglavnom, nije bre strašno. Nije za padanje u nesvest, izdrži se i to, i stvano nisu jaki bolovi. Osim tog prvog sata, to je veselo... nije zgoreg znati i pripremiti se...

E zato cu ja i epidural. Pa posle neka daju oni sta im je po volji. Ali bar taj prvi nalet da prezivim. Ne mogu vam opisati moje bolove posle jednog obicnog serklaza...9 sati! Ali verovatno sam ja osetljivija pa sam to teze podnela. Moja materica se bunila i protiv bebica a ne protiv konca da nece... a sada jos ako budu skidali konac i u isto vreme i cr pa raspascu se, znam, bez anestezije... ja se nasalila sa anesteziologom i rekla da mi da i opstu i totalnu i spinalnu i epidural i ako nadje jos koju :-D

Poslednja izmena:
E zato cu ja i epidural. Pa posle neka daju oni sta im je po volji. Ali bar taj prvi nalet da prezivim. Ne mogu vam opisati moje bolove posle jednog obicnog serklaza...9 sati! Ali verovatno sam ja osetljivija pa sam to teze podnela. Moja materica se bunila i protiv bebica a ne protiv konca da nece... a sada jos ako budu skidali konac i u isto vreme i cr pa raspascu se, znam, bez anestezije... ja se nasalila sa anesteziologom i rekla da mi da i opstu i totalnu i spinalnu i epidural i ako nadje jos koju :-D

:lol: .. e nasmeja me ... samo vas malo shpijuniram, ja sam onako malo nostalgichna ... :aha:

nije cr toliko strasan
ja sam samo prva dva dana dobijala injekcije protiv bolova
poslije nisam htjela
nije me mnogo boljelo, a nisam htjela zbog dojenja
kasnije nisam pila nista protiv bolova, nije mi trebalo
Iskru dojim lezeci od pocetka tako da je i to ok
na bajs sam mogla vec nakon 40tak dana, al mi nisu dali zmu i majka : )
najgori od svega mi je bio zatvor
to je uzas koji cu do kraja zivota pamtit, a klizmu mi niko nije ni pomenuo, nema veze i to je proslo
sad mi je jedino zao sto nije bio planiran cr, ako je vec morao, pa da dijete mogu vidjet i dodirnit odmah jer ne bi isla u totalnu
ja sam starija prvorotka bila, beba se nije spustila i izgleda je bila lose zarotirana...da su mi tu pomogli kako treba sve bi mozda bilo drukcije
epidural mi nije radio, za cijeli dan sam se sa sve indukcijom otvorila samo 4 prsta...desi se, al da sam znala sta me ceka planirala bi odma cr i cao

a navodno svega par zena se porodilo epijem tu.

pa su svi skepticni u pm. i uopste za porod i gina uz epidural.

ubi me sad.

realno i prirodni i cr moze poci po zlu kao i ovaj i tu nema pravila.
al sve razmisljam na nacin da se sa ova dva susrecu svakodnevno

Back