Kutak za trudnice

ja cu da kopiram svoj post s jedne teme, gde sam opisala svoj drugi porodjaj... ostadog\h vam duzna deteljan izvestaj

"29. jula setim se ja ognjene marije I pogledam kad je, kad ona pada 30. I meni sevne kao, heh, zamisli poeodim se sutra... I odem da spavam...

u 4 ujutru osetim kobtrakxiju, za pola sata skontam da dolaze u pravilnim razmacima, I da je to.to..
zovem tatu da cuva vladetu, ja odem da se tusiram, perem kosu, depiliram... skuvah kaficu, I preslozih kofer za porodiliste koji je bio vec spreman, al sam o odlucila da ipak ponesem ranac I manje stvari, pa se caskom prepakovah,
u sest me deda odvozi u porodiliste, kontre na nekih pet, sest minuta.... na prijemu otvorena sest, sedam.prstiju
rade mi klistir, setam se , I idem u taj deo pre tvrdog stola, da legnem...
lezim, kuliram, svaku kontru fino prodisem, nista specijalno... tu sam do nekih 15 do 9, dolazi vizita, pregledaju me, devet prstiju otvorena, pita taj glavni dr ove mladje za misljenje dok mi.jedan od njih busi vodenjak, neki stazista valjda...
kaze taj stazista, on bi ukljucio indukciju, I ovaj mu.kaze nema potrebe, ona se skoro skroz otvorila za kratko vreme, brzo ce, I odlaze...
bolovi mi se pojacavaju u devet ih zovem da osecam.pritisak na guzu, brzo me pregleda jedan I probusi jos malo vodenjak I ja kazem.da osecam da krece
dizu me, tj. dizem se I krecem na tvrdi sto
tamo vezuju noge, svi se okupili okolo, mlada babica, skontam da joj starije sufliraju sta I kako da radi, govore I meni da ih slusam, kad da se napnem, zadrzim vazduh, guram, kad da disem....
sve sam slusala, nisam glasa pustila, jeste bolelo... ali rodih Mirnu u 9 i 15 , duga 47, teska 3060, glavica 34...
odmah nalet srece, ljubim babicu do sebe, smejem se, govore mi, bila si odlicna, ovi u prolazu komentarisu kako sam se I tamo u sobi super vladala I samo smeskala svima I cutala hehe
govore da cu odmarati tu dva sata, da isprate sve, radjam posteljicu, pitam koliko sam pykla il secena, oni se smeju, kazu, nista, ni secena ni pukla, nismo se dzabe trudili I vi slusali... ja jos srecnija, jer sam s prvim imala ranu od epiziotomije I znam sta je to I da je ipak nezgodno posle....
odvozze nas na odeljenje kasnije, bf program....
I eto :-) zadovoljna sam jako, kao da rodila nisam, sedim, krecem se normalno, mala siki....
sutra ako ona ne bude morala na suncanje, idemo kuci....
divna je I dobra, I kopija svog brata <3"

e sad posle dva meseca mogu da kazem da seka samo fizicki lici malo na svoga batu, ali je karakterno cista suprotnost :)
moja lavica
prva fotkica na dan kad smo dosle kuci, druga fotkica od pre dva dana
15198_1460268757556575_7907956651559134956_n.jpg
15279_1487406571509460_3089425690939651590_n.jpg

Sofa ja sam rodjena 30 jula na Ognjenu Mariju zato sam ovako i blesava :zcepanje: sto naravno ne kazem za tvoju bebicu :heart:. Au bre sta vam je ljudiii?:roll: 10-15 min autom do Visegradske. Spakovala sam ja sve ali nema potrebe za bilo kakvom panikom, ako me jako bude bolelo oticicu i to je to. Vodenjak ni mojoj kevi nije pukao, dosta i genetika utice, tako da mislim da nece ni meni :lol:. Evo gledam film, neki horor na pinku 2, ma sranje i jedva cekam da bilo sta osetim :zper:. Ja jos bre auto vozim i radim stvari za koje zena nije ni pomislila da ce ikada raditi i trebam da panicim oko svega ovoga? Ma kako da necu!! Nisam ja jedina koja se poradja. Samo opusteno..:whistling: hvala vam svakako sto mislite na insomniu. Ljubim vaaaaaas..:bye:

Sofa ja sam rodjena 30 jula na Ognjenu Mariju zato sam ovako i blesava :zcepanje: sto naravno ne kazem za tvoju bebicu :heart:. Au bre sta vam je ljudiii?:roll: 10-15 min autom do Visegradske. Spakovala sam ja sve ali nema potrebe za bilo kakvom panikom, ako me jako bude bolelo oticicu i to je to. Vodenjak ni mojoj kevi nije pukao, dosta i genetika utice, tako da mislim da nece ni meni :lol:. Evo gledam film, neki horor na pinku 2, ma sranje i jedva cekam da bilo sta osetim :zper:. Ja jos bre auto vozim i radim stvari za koje zena nije ni pomislila da ce ikada raditi i trebam da panicim oko svega ovoga? Ma kako da necu!! Nisam ja jedina koja se poradja. Samo opusteno..:whistling: hvala vam svakako sto mislite na insomniu. Ljubim vaaaaaas..:bye:

ti si def gora od mene:lol:

ne bih ni ja isla.

pisi cim sta bude novo, vjerujem da si do sada u bolnici.

ja pijem svoju dnevnu cveklastu dozu pa cu na posao. nisam radila cet i pat zbog gripe pa mi se vec ne ide, ostala bih kuci jos malo :mrgreen:

ja cu da kopiram svoj post s jedne teme, gde sam opisala svoj drugi porodjaj... ostadog\h vam duzna deteljan izvestaj

"29. jula setim se ja ognjene marije I pogledam kad je, kad ona pada 30. I meni sevne kao, heh, zamisli poeodim se sutra... I odem da spavam...

u 4 ujutru osetim kobtrakxiju, za pola sata skontam da dolaze u pravilnim razmacima, I da je to.to..
zovem tatu da cuva vladetu, ja odem da se tusiram, perem kosu, depiliram... skuvah kaficu, I preslozih kofer za porodiliste koji je bio vec spreman, al sam o odlucila da ipak ponesem ranac I manje stvari, pa se caskom prepakovah,
u sest me deda odvozi u porodiliste, kontre na nekih pet, sest minuta.... na prijemu otvorena sest, sedam.prstiju
rade mi klistir, setam se , I idem u taj deo pre tvrdog stola, da legnem...
lezim, kuliram, svaku kontru fino prodisem, nista specijalno... tu sam do nekih 15 do 9, dolazi vizita, pregledaju me, devet prstiju otvorena, pita taj glavni dr ove mladje za misljenje dok mi.jedan od njih busi vodenjak, neki stazista valjda...
kaze taj stazista, on bi ukljucio indukciju, I ovaj mu.kaze nema potrebe, ona se skoro skroz otvorila za kratko vreme, brzo ce, I odlaze...
bolovi mi se pojacavaju u devet ih zovem da osecam.pritisak na guzu, brzo me pregleda jedan I probusi jos malo vodenjak I ja kazem.da osecam da krece
dizu me, tj. dizem se I krecem na tvrdi sto
tamo vezuju noge, svi se okupili okolo, mlada babica, skontam da joj starije sufliraju sta I kako da radi, govore I meni da ih slusam, kad da se napnem, zadrzim vazduh, guram, kad da disem....
sve sam slusala, nisam glasa pustila, jeste bolelo... ali rodih Mirnu u 9 i 15 , duga 47, teska 3060, glavica 34...
odmah nalet srece, ljubim babicu do sebe, smejem se, govore mi, bila si odlicna, ovi u prolazu komentarisu kako sam se I tamo u sobi super vladala I samo smeskala svima I cutala hehe
govore da cu odmarati tu dva sata, da isprate sve, radjam posteljicu, pitam koliko sam pykla il secena, oni se smeju, kazu, nista, ni secena ni pukla, nismo se dzabe trudili I vi slusali... ja jos srecnija, jer sam s prvim imala ranu od epiziotomije I znam sta je to I da je ipak nezgodno posle....
odvozze nas na odeljenje kasnije, bf program....
I eto :-) zadovoljna sam jako, kao da rodila nisam, sedim, krecem se normalno, mala siki....
sutra ako ona ne bude morala na suncanje, idemo kuci....
divna je I dobra, I kopija svog brata <3"

e sad posle dva meseca mogu da kazem da seka samo fizicki lici malo na svoga batu, ali je karakterno cista suprotnost :)
moja lavica
prva fotkica na dan kad smo dosle kuci, druga fotkica od pre dva dana
15198_1460268757556575_7907956651559134956_n.jpg
15279_1487406571509460_3089425690939651590_n.jpg

ojoj, Mirna je pravi secerko :)

obasajni mi koja je poenta "slusanja babica"?

jel nam stvarno olaksaju?

koji dio ti govore? kad da guras, ne guras, kojim intenzitetom, jel?

ojoj, Mirna je pravi secerko :)

obasajni mi koja je poenta "slusanja babica"?

jel nam stvarno olaksaju?

koji dio ti govore? kad da guras, ne guras, kojim intenzitetom, jel?
Meni je babica "odradila posao"
dr dodje i ode, babice su videle da je krenuo porodjaj i krenule da me poradjaju, dr dosao bio tu nadgledao i usio me na kraju.
Slusas jer znaju bolje od nas sta treba.
Meni su olaksale porodjaj, znaci kad su krenuli naponi, prisla je i smireno mi rekla:
Porodjaj je krenuo, moras da slusas sad pazljivo, kad krene napon guras kao kad imas stolicu, koliko god mozes. Nemoj da skaces, nemoj da se deres, pusti ti americke filmove. Treba ti energija za porodjaj l, ne umaraj se. Odusevila me tad. Pitam ja za koliko ce da bude gotovo, kaxe ona ako slusas za 5min. Porodila sam se za manje od 10min i odmah tu na stolu rekla mogu ja ovo opet ;)
E sad kako to ide kod epidurala kontam ne umoris se uopste.
Jedna moja cimerka od epidurala nije mogla da oseti koliko jako treba da se napne, pa su bebu izvlacili vakuumom ;(
Eto koliko moras da slusas. Ipak znaju bolje od nas.

da, u tyom smislu odrade posao
jer kad krenu naponi, ti instiktivno zelis da guras jer beba izlazi
ali to ide tako, msm ide, ali onda ti je i teze, namucis se, namucis bebu, mozda se i pocepas
ovako slusas babicu, kada da guras, kada da dises, kada da zadrziz vazduh, kada ne smes da guras, da spustis guzu itd...
bukvalno sam ih sve slusala
ja se porodih ujutru, napisala sam, oko mene je bila gomila njih, verovatno i stazisti, poroduila me mlada babica kojoj su objasnjavale iskusnije, i one su i meni govorile sta da radim...
kazem vredelo je, jer nisam pukla, nisam sivena, posle dva sata ja sam mogla najnormaknije da se krecem i sedim, sto kad imas ranu, ma koliko mala bila, nije moguce, znam jer sam s vladetom bila secnuta...
i da odmah su znali da sam prvi put rodila u beogradu jer sam secnuta , mislim s leve strane, a ovi u betaniji seku s desne, ili obnuto....

Najvažnije je da ih slšaš, naročito taj deo kad kažu da zadržiš vazduh i guraš... Zato što ako ne uradiš kako ti je rečeno činiš loše bebi. Beba ne sme dugo da bude "zaglavljena" u kanalu.

Ja sam se sad mrvicu pocepala, svojom krivicom- gurala sam i babica je rekla da dišem, a ja sam udahnula i nastavila da guram (i izgurala bebu), a ona je mislila da napravim pauzu dok mi sledeći put ne kaže da guram, ali eto, prethodnih puta su me ovako instruisali...

Mirna je čarobna- kako krune okčice i divna ustašca :heart: Prava princeza!

Poslednja izmena:
Kod mene jos nista :lol:. Sem sto sam jutros imala vodnjikav sekret, nikada pre toga, ali za svaki slucaj poslusacu drugaricu koja tamo radi i oticicu danas na ctg za svaki slucaj. Cisto da budem mirnija jer od jutros nisam osetila pokrete kao uobicajeno, mozda jedan dva. Oko 15h palimo mm i ja do Visegradske. Cmooook:bye:

obavezno torbu da :lol:
ja sam prvi put tako otisla na kontrolu(isto za svaki slucaj) bez torbe, punih 39 nedelja sam bila
i oni kao otvorena,ostajes
bez bolova do 6-7 prstiju(konytrakcije samo skacu a ja nista ne osecam...sve mislim laznjaci,cim ne bole)
opustencija :)
mm trcao po torbu
jos smo isli autobusom pa trolom....opusteno
pa on jadan posle taksijem jurio po torbu,prepao se covek

Back