Kutak za trudnice

ПаЈз сада кад Бокили за Петровдан цео дан престоји на ногама(она зна зашто то кажем!), тим темпом настави и пренесе трудноћу у десети месец!!!:hahaha:
Бтв Ата срећно било и теби и близанцима.
Moraće beba da izađe da gleda i sluša Van Gogh u subotu...u petak ionako nezanimljive Legende pa joj se ne isplati...

neke zene nose trudnocu lako i nista ih skoro ne boli a neke kao i ja osete svaku promenu uz bolove....svaki odlazak ginekologu me je smirivao i bilo je sve ok, jednostavno mi je telo takvo da sve oseti.....ja sam se na kraju jedva okretala u krevetu a o lezanju na ledjima sam mogla da sanjam, ni par sekundi nisam mogla da izdrzim....a i ustajanje iz kreveta mi je bilo uzasno....sve svemu, brzo prodje, vazno da je bebica dobro....

:) Ata cestitke i tebi i tvojoj porodici....puno zdravlja i uzivanja u novom clanu porodice.......
Evo sad lezim jer od bolova kostiju ne mogu da stojim, sto je najgore mene ljudi kad vidi misle da sam 8,9mesec,a ja usla tek u 7-mi :). Stomak mi je veliki,tj.ogroman,a svega se ugojila 7,8 kg,za sada :). To je sve od tezine stomaka, taj bol u kostima. Do pre par dana sam pricala kako sam ja super,ma nista ja ne osecam,bla,bla,kad ono ja sada ko neka baba,samo kukam po kuci i mm mi pomaze da ustanem iz kreveta.:( Ne daj Boze nikome ovo, mislim na ovakve bolove, ali zbog moje bebane trpecu jos gore ako treba.

Insomnia, ja lezim id prvog dana, a tek sam 4ti mesec. Nema polozaja koji mi prija.
Kada legnem na stranu, izmedju grudnog kosa mi se zaglave organi. A na ledja ni ne pomisljam. Da li je neko praktikovao yogu? Da li bi mi to pomoglo? Pa kako da izdrzim do kraja kad sam tek na pocetku a ovakvi bolovi

Poslednja izmena:
Kontrakcije, a i počela sam da se otvaram... valjda to sve ide dosta brže zato što je četvrta beba...Završili smo maturaciju, sad ležim kući podignutih nogu i ni malo ne mrdam, da probamo da dobacimo do 34., da pređemo 2 kg i da nam se želudac razvije, kažu da je to veliki problem kod prevremeno rođenih beba....

Bice to sve ok euridika, odmaraj i uzivaj, i misli pozitivno :) :). Blago tebi to ti je 4-ta bebica, ti si ispraksovana :)

Milica44, ja sam u 4-tom leprsala po gradu,,samo sto nisam isla jos sa konjima da se trkam :):), tako ces mozda ti u 7 mesecu ;). Joga i nije tako losa stvar, ali za nas su neke lagane vezbice kukova, i cele kicme, ima na netu pogledaj, vezbe za trudnice. Mislila sam zaobici ce me trudnicke vezbe, al dzaba :(.

Insomnia, ja lezim id prvog dana, a tek sam 4ti mesec. Nema polozaja koji mi prija.
Kada legnem na stranu, izmedju grudnog kosa mi se zaglave organi. A na ledja ni ne pomisljam. Da li je neko praktikovao yogu? Da li bi mi to pomoglo? Pa kako da izdrzim do kraja kad sam tek na pocetku a ovakvi bolovi

za jogu ne znam, al meni je onja beluga jastuk bas znacio nakon cr
tek onda sam ga skontala i bas sam se razmisljala da sam ga imala u trudnoci
koliko bi to super bilo
posto se nisam opce mogla namjestiti za spavanje citav treci trimestar

Treba mi bilo koje resenje jer sam zaista slomljena. Pogledacu te vezbice. Jastuk imam, ali ga verovatno ne znam kosistiti :confused: hvala vam devojke. Najzad prosle mucnine, I pomislih bice lakse. Kad ono, jos teze sa ovim bolovima

Što se ležanja tiče, prošlu trudnoću sam preležala od 16. do 38. nedelje i baš baš baš mi je pomogao neki trougao koji mi je mlađi brat doneo. To je običan pravougli trougao od sunđera srednje gustine, znam da u Zemunu u nekoj fabrici može da se kupi taj rezani sunđer, a sami smo izračunali visinu jedne stranice i dužinu hipotenuze tako da (pošto sam morala da ležim na leđima sa podignutim nogama) to bude optimalna visina i odhovarajuća dužina, do kraja pete, recimo....

Ne, on je super ako možeš da ležiš na leđima, neke žene ne mogu, taj položaj im pojačava kontrakcije...
Ali ako možeš, onda je trougao super rešenje, pri tom može da te košta oko 500 dinara, tako nekako...
Udobnije je ako su ti noge podignute, ali da imaju podršku celom dužinom, zapravo malo iznad kolena pa do skočnog zgloba... A glava ti je na niskom jastuku. Taj položaj relaksira noge, pomaže kao prevencija proširenih vena, a i zbog nečega se smanjuje pritisak na kičmu u odnosu na ležanje sa nogamo koje nisu podignute. To je zapravo ideja drugara koji je viši fizioterapeut, samo sam ja zaboravila stručno objašnjenje zbog čega blagotvorno deluje... bilo mi je važno da deluje.

aaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

- - - - - - - - - -

Slika je bzvz, ali nisam uspela da nađem niišta bolje. Položaj je slučan prikazanom, samo su noge dosta niže postavljene, a taj trougao liči na ovaj koji se nalazi ispod stola na kome dekica leži, ispod njegove glave, a pre valjka....

- - - - - - - - - -

E da, čak i kad ležiš na strani, meni je uvek bilo neuporedivo udobnije na desnom nego na levom boku, i tada možeš malo da podigneš noge. Meni je prijalo.

Hvala hvala mnogo ste mi pomogle. Za kontrakcije jos ne znam da li ih imam. Nadam se da nemam... da li se to vidi na uz? Idem sl nedelje da se slikamo pa mozda dr nesto otkrije ili ne :) Sa belugom se otimam za krevet preko noci. Ne znam sta cu sa njim, pored mene je dok spavam, ali ne znam da ga koristim pa kad nemam mesta, bacim ga sa kreveta

Znala bi da ih imaš, a i vide se na UZ. Možeš da pitaš doktorku da li ti preporučuje da spavaš na leđima.... Ako sve bude Ok, i ja ću sledeće nedelje na UZ... uvek se radujem da vidim da koliko smo porasli.... i kad trudnoća odmakne kako sisaju palac u tibi...Sva se raznežim...

Pogledajte prilog 333837

- - - - - - - - - -

Slika je bzvz, ali nisam uspela da nađem niišta bolje. Položaj je slučan prikazanom, samo su noge dosta niže postavljene, a taj trougao liči na ovaj koji se nalazi ispod stola na kome dekica leži, ispod njegove glave, a pre valjka....

- - - - - - - - - -

E da, čak i kad ležiš na strani, meni je uvek bilo neuporedivo udobnije na desnom nego na levom boku, i tada možeš malo da podigneš noge. Meni je prijalo.

to ti je klinasti jastuk
samo ga ti korisits za noge
super stvar

- - - - - - - - - -

Hvala hvala mnogo ste mi pomogle. Za kontrakcije jos ne znam da li ih imam. Nadam se da nemam... da li se to vidi na uz? Idem sl nedelje da se slikamo pa mozda dr nesto otkrije ili ne :) Sa belugom se otimam za krevet preko noci. Ne znam sta cu sa njim, pored mene je dok spavam, ali ne znam da ga koristim pa kad nemam mesta, bacim ga sa kreveta

zagrlis ga ko rod najrodjeniji
ideja je da podignes nogu na jastuk kad lezis na strani
pa da ti stomaku bude lakse

Back