Kutak za trudnice

To se salje naknadno. Uput.
Odes, porodis se. A oni se raskusuravaju.
Koliko ja znam oduvek tako bese.

Placas zdravstveno osiguranje, ne placas Betaniji. ;)

Tako se i moja snaja porodila na severu italije a zivi u Rimu.
Isla i birala gde ce... obisli brdo porodilista dok nisu izabrali... i nista nisu platili...

Sto se tice ovoga sto pisem, niko od njih nije nista platio
ni uput donosio

i da moja prijateljice iz bačke topole idu ili u sentu ili u ns. a imaju porodilište u gradu. i platite su samo neku razliku, recimo max 10.000 din sam čula od jedne...
nemam pojma. možda su samo hteli da me se otarase ovi turci iz bg ahahahahha

Suki tebi ce biti 2,5 godine razlika
mislim da mozes prirodno... mozes sigurno...
Ako nadjes nekog ko ce pristati da te poradja tako...
Ja na tvom mestu ne bih trazila takvog u Srbiji... mada ima jedan dr.u BG-u...
Bolje ti kod tog tvog u segedin

znaš da su pre par godina zdravstveno osiguranje vetali za grad. i ja sam morala da menjam prebivalište tad. nema logike, ali zar se čudiš??? kad god i moji dolaze za ns, uput overavaju u socijalnom.

jexi, razmak izneđu porođaja biće 2 god i 8 meseci. videćemo kolika će beba biti....po razmaku porođaja u principu bi moglo.

znaš da su pre par godina zdravstveno osiguranje vetali za grad. i ja sam morala da menjam prebivalište tad. nema logike, ali zar se čudiš??? kad god i moji dolaze za ns, uput overavaju u socijalnom.

jexi, razmak izneđu porođaja biće 2 god i 8 meseci. videćemo kolika će beba biti....po razmaku porođaja u principu bi moglo.

pa to
al kao sto rekoh, nije to jedini faktor koji se gleda posle prvog carskog reza

Znam da nije.
Ali da je ovo normalna drzava, uvek se ide prvo na prirodni...
dok kod nas i dalje ako si imala jedan cr pitaju te hoces li i sledeci?
Kao nosi rizik prirodni posle cr i tako to...
Sve to stoji... ali problem je sto kod nas lekari naginju cr ponovo, jer imaju manje posla
brze im ide i sigurnije je... bar oni tako misle... ravnodusno

Sigurno je tako, ja sam.imala licnu na.ns, i.mogla sam u dom.zdravlja u bg, kod bilo koga ali problem je.npr uput za bolnicu, da bi ga dobila, morala sam da se.prebacim iz vojvodine
Jesto to.cicak.ista drzava ali valjda dva fonda, podelili.su tako, da je ovaj pokrajinski valjda...

Logicno ili ne tako je, kako je u.rimu, tako je ali kod nas je drugacije :-D

da vas čujem trudnjače moje, koja kad ima termin? nemogu da pohvatam :)
joj ja se razbolela neki suv kašalj, ali baš odvratan ukus u ustima, kao da imam puna pluća šlajma....i imam T...
Luca isto kašlje, zarazile smo jedna drugu izgleda...

malo kaskam za vama :) ne znam još, ali verovatno kraj novembra, početak decembra!

nago da vas priupitam, raste mi temperatura i krenula da iskašljavam...
jel smem u prvom trimestru paracetamol i neki sirupčić, bokvica, jagorčevina i tako to...

malo kaskam za vama :) ne znam još, ali verovatno kraj novembra, početak decembra!

nago da vas priupitam, raste mi temperatura i krenula da iskašljavam...
jel smem u prvom trimestru paracetamol i neki sirupčić, bokvica, jagorčevina i tako to...

Podhitno kod lekara, temperature ne sme da bude u tako ranoj trudnoći! Imala sam je i ja u 8. nedelji, i znam šta mi je dr rekao - ne sme, mora da se skida podhitno.
Znači - doktor, koliko još večeras, najkasnije sutra ujutru!

Sad sam se ufrčila.
Meni se sestra porađa uskoro i ne zna gdje će, razmišlja o NF.
A ja ne znam da li da navijam za Zvezdaru, da joj tamo sugerišem da ide, vezu ionako nema ni za jedan.
Uh, nedavno poznanica priča da je platila epidural u Višegradskoj ili NF, ne znam, i na kraju je morala anesteziologu da plati da joj ga da. Slušala sam i ne mogu da zaključim da li je njeno ponašanje to nečim isprovociralo.
Baš je nezgodno.
Sestra nije kmezava, al opet, sve mi se nešto čini da bih ja to lakše, pa i da me tretiraju kao krpu, al ona... ne bih da prolazi kroz to. a i ko bi:/

Epidural u Visegradskoj je besplatan.
Prisustvo muza/ majke/sestre /drugarke se placa 5000.00 i ja bih to svima preporucila jer mnogo bolje paze porodilju :)
ali morate uraditi briseve nosa i grla.
Ukoliko je ne vodi neko iz Visegradske, trebalo bi da ode tamo da se raspita za anesteziologa.

Zaključila sam da je najbolje ne ići kod lekara uopšte :roll:
Od ponedeljka sam na bolovanju, tj. zvanično od danas ( ova tri dana neka mi pokrije godišnjim, ionako ga nisam ni tražila da iskoristim ) ali od ponedeljka ne radim. Pre toga sam svaku moju smenu od 8 sati savesno odradila, ma doope nisam spuštala na stolicu ni minut. I nitša mi nije falilo. Super sam se osećala i sve ok.
E, danas odem kod dr-a... i sad sam sva bljak i fuj. Dobar je on doca, možda i malo previše savestan.... Pregledao me je, grlić ok, čvrst, zatvoren, dovoljne dužine, a on svejedno spominje serklaž! :roll: U blizanačkoj trudnoći se radi serklaž, pa eto, to im je neko pravilo. Ali, kaže, da probamo bez ( što da probamo, ako je sve u redu, kako kažete, što nebi moglo da prodje bez? Samo me je pogledao i ništa nije rekao, u fazonu - znam ja šta treba.. :roll: ). E, ali mi je prepisao progesteron-depo injekcije na svaka 4 dana, i utrogestan od 200 mg tri puta dnevno. Radi preventive. I da leškarim, da odmaram...
Eto, odem na rutinsku kontrolu u trudnoći, i da otvorim bolovanje, a vratim se kući sa izbušenom guzom i kesom lekova. A pri tome mi ne fali ništa, ni objektivno, ni subjektivno, nego onako, profilaksa :dash:

Šta li bi rekao da zna da sam imala sex pre dve večeri? :rumenko: :whistling: Verovatno bi me odmah smestio na odeljenje, da budemo sigurni... :roll:

bez veze. ja ne razumem to. ako nemaš problema šta će ti progesteron, pa još plus i inekcije...mislim. jel proverio nivo progesterona?
znam da je kao prevencija, ali po meni nepotrebno, ako je sve u redu. neće ti ništa biti ako ga piješ, bodeš, ali opet...

stvarno bolje ne ići kod lekara...

Back