Kutak za trudnice

Ma, proverio šipak, da izvineš. Nego, mm je u pravu, skida odgovornost sa sebe, za slučaj da se nešto sutra negaobog desi.
Ok, blizanačka je, očekujem i ja da se porodim ranije. Mada, on tvrdi da je to obavezno, obavezan je prevremeni porodjaj.
Ja posle kažem mužu - termin mi je 10. avgust, aj se kladimo da ću da se porodim drugog! :)

Kako si ti Suki? Temperatura, ima li je?

i to me nervira, ako je blizanačka, ne MORA da bude prevremen porođaj...
pa naravno da skida odgovornost :) nema vremena da se češće bavi sa tobom, pa ajmo u prevenciju :)

bolje danas imam opet t, ali tu do 37,2. juče jedva skinuli. i kašljem užas, neki suvi kašalj.
pijem bokvicu, ispiram grlo slnaim rastvorom i žalfijom, sisam pantenol i odmaram.
merim T često. valjda će proći brzo... u subotu idem na prvi uz i dalje ne mogu da pojmim da sam trudna :) mm i ja ne pričamo uopšte o ovoj bebi, sve kao prvo da vidimo kuckanje pa da se radujemo :)

Ma, proverio šipak, da izvineš. Nego, mm je u pravu, skida odgovornost sa sebe, za slučaj da se nešto sutra negaobog desi.
Ok, blizanačka je, očekujem i ja da se porodim ranije. Mada, on tvrdi da je to obavezno, obavezan je prevremeni porodjaj.
Ja posle kažem mužu - termin mi je 10. avgust, aj se kladimo da ću da se porodim drugog! :)

Kako si ti Suki? Temperatura, ima li je?

Pa rodis Iliju i Ilinku, :D ( salim se, of kors)

bila sa mnom jedna trudnica, iz Novog Pazara, nosila blizance, visoko rizicna trudnoca
pa je bilo, samo da dogura do 34. nedelje, pa samo da dogura do 36. nedelje
pa se na kraju porodila u terminu, usla u 38. nedelju

prema tome, pravila nema ama bas...

Zaključila sam da je najbolje ne ići kod lekara uopšte :roll:
Od ponedeljka sam na bolovanju, tj. zvanično od danas ( ova tri dana neka mi pokrije godišnjim, ionako ga nisam ni tražila da iskoristim ) ali od ponedeljka ne radim. Pre toga sam svaku moju smenu od 8 sati savesno odradila, ma doope nisam spuštala na stolicu ni minut. I nitša mi nije falilo. Super sam se osećala i sve ok.
E, danas odem kod dr-a... i sad sam sva bljak i fuj. Dobar je on doca, možda i malo previše savestan.... Pregledao me je, grlić ok, čvrst, zatvoren, dovoljne dužine, a on svejedno spominje serklaž! :roll: U blizanačkoj trudnoći se radi serklaž, pa eto, to im je neko pravilo. Ali, kaže, da probamo bez ( što da probamo, ako je sve u redu, kako kažete, što nebi moglo da prodje bez? Samo me je pogledao i ništa nije rekao, u fazonu - znam ja šta treba.. :roll: ). E, ali mi je prepisao progesteron-depo injekcije na svaka 4 dana, i utrogestan od 200 mg tri puta dnevno. Radi preventive. I da leškarim, da odmaram...
Eto, odem na rutinsku kontrolu u trudnoći, i da otvorim bolovanje, a vratim se kući sa izbušenom guzom i kesom lekova. A pri tome mi ne fali ništa, ni objektivno, ni subjektivno, nego onako, profilaksa :dash:

Šta li bi rekao da zna da sam imala sex pre dve večeri? :rumenko: :whistling: Verovatno bi me odmah smestio na odeljenje, da budemo sigurni... :roll:

khm...pretjeruju, najblaze receno
meni taj utrogestan nudio pocetkom drugog trimestra
kao, nek se nadje...ni podigla ga iz apoteke nisam
a za bitne stvari tipa ogtta i tih svih nalaza; tri doktora, tri tumacenja...
nijedno kako treba...da je iz ovog stoljeca, al nema veze
o ishrani niko pojma nema, realno, ni to nema veze...snasla sam se i bez njih
i sve se svodi na pravljenje panike
samo sto sam ja sad, konacno, stigla u...zen fazu
kad klimam glavom, a ne cujem i drzim se svoje rutine oko svega toga
dopustim li da me pomjere naebacemo samo bebac i ja
njima to ionako ne znaci nista

Poslednja izmena:
Pa, preteruju, jašta da preteruju. Bušnuli su mi goozu tim depo progesteronom, i podigla sam utrogestan. Ajde, da škodi neće, a prosto nemam mooda da idem preko njegove reči. On je doktor, valjda zna. Ali - deca su moja!!!!! Ovo možda neće da pomogne, možda je i potpuno nepotrebno, ali da odmogne neće sigurno.

Ej, a u prvoj trudnoći, kada mi je taj depo -. prog. stvarno trebao, kada me je stomak boleo iz dana u dan i kada sam živela u paničnom strahu od spontanog, tada sam ga kupovala. Istina, nisu te ampulice bile skupe, ali trebalo ga je naći. Nigde ga nije bilo. A sada, džabe u dz-u. Isto kao i utrogestan, tada sam ga plaćala nešto preko 1 000 dinara, na crno, nije ga bilo zvanično uvezenog, pa u drugoj trudnoći oko 600 dinara beše... a danas ga podignem u apoteci, i to privatnoj, na recept, za džab-džaba. Eto...

Inače, pitala sam ga za način porodjaja, ako bebe budu okrenute glavicom.. ma jok, carski, pa carski :roll: ebo ga carski baš. Dobro, ako mora, mora. Pitala sam da li može, ako se već otvara, da se uradi i podvezivanje jajovoda, kaže ok, naravno da može i pametno je. Sve ćemo mi to za upišemo, ali polako, nije vreme još.

jesi sigurna ti u to podvezivanje jajvoda?
citala sam da se mnoge zene zale kasnije na...razne probleme
missim, nek bude da polovina izmislja i pretjeruje
al opet...
pitam jer i ja razmisljam koju kontracepciju nakon trudnoce odabrati
ne bi da se vracam na pilulu ako ne moram
spirale me nekako frka...
mada, ako mi se ciklus vrati u normalu, kao sto je bio
onda ok, moze se to hendlati i tako

a to - doktor je, valjda zna...
zavisi na cemu mu je fokus
meni doca kaze, ni slucajno sad nemoj gubit kg
posto ce bebac onda uzimat iz mojih depoa masti sto mu treba
tu ima i kojesta sto joj ne treba, zapravo teoretski bi joj i skodit moglo...
a doktorka kaze - mozete vi i 15 kg izgubit, da njoj ne bude nista...
mogu, u teoriji...al kad sjednem i razmislim
cemu rizikovati
a ako budem jela restriktivno na nacin koji ona predlaze upravo to ce se desit
tako da sam odustala, al precutno
rekla hocu, naravno...hvala i cao :lol:

Poslednja izmena:
Kakve probleme?
NIsam se informisala sa strane, nego sam pitala dr-a danas.
Sad me baš kopka kakvi su to problemi :think:

zale se na svasta od bolova pa dalje
evo samo jedan primjer
sve su linkovi do postova na tu temu

http://www.patient.co.uk/forums/discuss/browse/female-sterilisation-900

naravno, ima i zena koje kazu da im je to bila odlicna odluka i da nemaju nikakvih problema
i neki clanak sam citala o tome sta zene kazu, al ne uspijevam ga sad pronaci

a evo sta kazu na nhs sajtu
http://www.nhs.uk/Conditions/contraception-guide/Pages/female-sterilisation.aspx

sve u svemu, zakljucak je da je muskima lakse da to obave, ako me kapirash...:mrgreen:

Poslednja izmena:
1004868_1423052861278165_1770292723_n.jpg
10015016_1423052864611498_959037444_n.jpg

svi oni daju progesteron, ja samo nisam imala herca da ga odbijem iako sam znala da je glupost teska ...
ali sam morala da ga placam, utrogestan i ampule, na negodovanje apotekarki

glasam za vazektomiju, mada mirena je mnogima ok

Ja cu spiralu, ali tek za dve godine kad prestanem dojiti.
Muza nagovaram na vazektomiju ali mrka kapa... samo se smeje... ahahah...
Ne bih se podvezivala... ali ko zna... tako sad razmisljam... ko zna sta ce biti za 5-10 godina...

Kako se cuvate?

- - - - - - - - - -

Boki divno ime :heart:

Ajoj sta je mene naslo :eek: Posle 23 godine savrsenih menstruacija, na dan ocekivane menstr., 28 dan ciklusa, dobijem neki braon iscedak i kontam ok, tako mi pocinje i par sati kasnije pocne normalna. Kad ono-prodje jedan, drugi, treci i...sedmi dan, taj isti gadni "iscedak". Osmog dana odem kod gin, kad je prestalo, on kaze- "ovo nije menstruacija,izgled na UZV uopste ne odgovara ovom danu ciklusa" :eek: Vidi se kolabirana cista bistrog sadrzaja na jednom jajniku. Kaze vodena cista (otkud ona majku joj njenu) pukla i poremetila hormone. Tu je i jedan mali miom, pa jos i ova poslednja dijagnoza, aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!
I ja sam naravno guglala i dosla do "najlepsih dijagnoza", jer je on bio ladan kao spricer i nije rekao ni da je dobro ni da je lose, samo da verovatno ovog meseca nece biti ovulacije.
I sad sam sela, zapalila cigaretu i rekla-jbg, ne mogu nista, ko zna sta je i sta nije, valjda bi mi rekao, to mi je dr za lose vesti i nikad me ne stedi. I kad su bili pobacaji sve mi je otvoreno rekao. I sad sam dobro, izgleda da sam konacno dobila menstr, od jutros imam normalno krvarenje.

Gde ste, stooomaaaaciiiii??? :D
Danima ovde niko ništa ne piše... cccc... sramota :lol:
Pozdrav od mene, trokrilnog šifonjera...

Pogledajte prilog 325922

super ste
i opce nisi ko shifonjer : )

nama jos samo tri tjedna ostala, otprilike
u cetvrtak odo kod dr da pogleda nalaze...ove dijetalne
proteini mi nizi, glukoza niza, urea niza, zeljezo za mene izuzetno nsikih 18...acetona ima u mokraci 1 (kaze anesteziologica
da sam bukvalno bila gladna i da je to to, posto je gledala nalaz zbog epidurala)
al ok...nek dr kaze sta se njoj cini...ja se osjecam super
jedino sto sam izgubila jos malo na tezini, a jedem koliko mogu normalno
tj ne prejedam se, gledam da jedem vise proteina
i nakon vadjenja krvi vratila sam skoro svo voce (osim banana) i crnu cokoladu, gorku
u malim kolicinama
sve u svemu, ukupno sam dobila manje od 11- 12 kilograma u cijeloj trudnoci

Pa, i nisam ko šifonjer, sad sam otprilike kao omanji ormar :)
Ovo je tek pun peti i zakoračeno u šesti mesec... do devetog ima da budem kao slonica :lol:

Znači, Vragana, sitno brojiš :)
Polako i opušteno, i jedi bre kad si gladna, mnogo oni trtljaju i kad ne treba... :ok:

Čič, hvala :zag:

Back