Kutak za trudnice

Dokupila danas jos 3 pakovanja mrezastih ulozaka. Sad imam 60 komada.
dokupila jos jedno pakovanje mrezastih gacica. Ukupno 10 komada.
I kupila 10 podmetaca, onih decijih, oni su mi bas lepi, a kako se puno znojim sve cu ja to potrositi. Ukupno 15 komada.

Gledacu da spakujem sve, ako mi ne stane, spakovacu u drugu torbu pa ostaviti kod brata,
koji zivi u zgradi pored betanije, ako mi zafali da donese.

Jos se samo razmisljam da li da ponesem bade mantil?
Imam jedan, bas debeo i topao.
Prosli put ga ponela, ni izvadila ga nisam, samo mi zauzeo pola torbe.
Mislim da ga necu ovaj put.
Tamo i ovako nema poseta, za sta ce nam bade mantil?!
Meni to nije jasno?!

Plus je vruce ko u furuni

Bila sam u Beogradu u Frontu danas. Nisu mi zakazali amniocentezu, nego su mi uradili dabl test. Ma ako mi je ona dr radila UZ 5 minuta, ni toliko, ali dobro, valjda je to dovoljno. Nosnu kost nije videla ni kod jedne bebe. Kaže da je to moguće zbog položaja beba, ne znači da nemaju nosnu kost, već da ona nije mogla da vidi. Aj sad, može da bude, ne mora da znači, a ja da se ne nerviram i ne pojedem...
Vratna brazda je 1,7 kod jedne i 1,8 kod druge bebe, po pm su 13+3, a po UZ jedna je 13+6, a druga 13+4 nedelje. CRL je jednoj 78, a drugoj 74 mm ( to je valjda dužina bebe, ako ne grešim ). Srce, bešika, jetra, protoci, sve ok.
Jedino ta nosna kost... joj, pa ja ću da poludim bre, plačem ceo ebeni dan...
Vadila sam krv, u petak idem u genetsko savetovalište da mi analiziraju dabl test, pa ćemo videti.

Inače, dobih i sličicu, sudeći po njoj zaista i nije mogla da vidi NK..

Pogledajte prilog 320522

nego, kud me lijepi djavo odnio da odem na onu za kozne i khm ostale bolestine kliniku radit brisove
prvo me neki lik na ilazu zivkso 20 din
onda sam provela sat vremena cekajuci s trudnicama, sitnom djecom i ljudima bolesnim od ko zna cega
u ono...10 kvadrata...
a kad sam usla...bolje da nisam
iskrenonse nadam da nisam pokupila nesto tamo danas
i nikad me vise vidjet nece, Tita mi :neutral:
ono, nisam snob, ne lezim na parama...al ne bi ih ubilo da recimo razdvoje te tri grupe pacijenata
iz vrlo ozbiljnih razloga, kao ni da mrvu povedu racuna o higijeni onih ordinacija
tako da...to samo izgleda besplatno, kao pokriva osiguranje...dok te u praksi moze nevidjeno...skupo izac :evil:

Za Betaniju-mogu mrezaste gace, nisam ih skidala ni u viziti. Za vizitu je rana bez zavoja, kad vizita prodje sledi previjanje rane. Pre vizite je kupanje kad se skine zavoj sa rane i do previjanja se luftira rana. Meni su te gace super stvar, koristila sam ih i kuci dok god rana nije zarasla. Posto sam imala komplikacije, to znaci vise od mesec dana. Lepo drze zavoj, ne zulja nista....

Drage zene, ne sedajte na wc solje bez dezinfekcije i postavljenog papira na dasku, makar poredjajte toalet papir. Pre toga poprskajte bar alkoholom i sacekajte da se osusi. Jeste tesko, rana boli ali svasta moze da se pokupi. Takodje i sa brava... cistacice rukavicom kojom ribaju wc hvataju brave i wc-a i sobe umesto da vrata otvaraju laktom. Nadam se da ce oni koji to nisu primenjivali shvatiti da je ovaj savet iz najbolje namere.

Pozdrav od mene i mojih bebica. Ljudi ja na oci ne vidim od nespavanja. I ako mi jos neko kaze da je lakse meni sa blizancima nego njima sa jednim detetom ili dva razlicitog uzrasta, upucacu nekog. A dobri su i slatki za medalju.

ja u frontu nisam dobila slicicu dok nisam otisla po preporuci....
i nisu nigde gledali duze od 5min, ni na patologiji
ne sekiraj se Ata, dabl test je cisto statisticki a ne dijagnosticki test ...
ako imas amniocentezu- ona je jedina validna dijagnosticka metoda

- - - - - - - - - -

a sto se tice koznog, uvek dajem prednost drzavnim nad nasim privatnim institucijama ...
svaka lab. -druge rezultate

Otišla sam i ja po preporuci doktora koji mi ovde vodi trudnoću. A i bila sam gore na četvrtom, na patologiji trudnoće, tamo doktorka prima.
Ma, nije bitno koliko mi je dugo radila, to čisto kažem zato što se taj UZ inače dugo radi, kao i svaki ekspertski, pa eto... ništa drugo što se toga tiče.
Nego, samo ta kost... nisam pametna... da vidim rezultate u petak, pa da vidim šta ću dalje, da li će onda da mi zakaže amnio, ili ću da ponovim UZ privatno, videću...

Jes vala kvinsi...
Vec i ja jedva cekam da prodje... :)

Sad se mislim da li sutra da izadjem na ispit,
kad se vec necu poradjati?

PS. Citala sam pre neki dan stari Kutak, i moram samo da vam kazem, da ste bile divne prema meni,
pune saveta, paznje... bas ste mi puno pomogle... Hvala vam svima... :zag:
Zao mi je sto dosta forumasica nema cesce ovde... :)
Ljubim vas ...

Otišla sam i ja po preporuci doktora koji mi ovde vodi trudnoću. A i bila sam gore na četvrtom, na patologiji trudnoće, tamo doktorka prima.
Ma, nije bitno koliko mi je dugo radila, to čisto kažem zato što se taj UZ inače dugo radi, kao i svaki ekspertski, pa eto... ništa drugo što se toga tiče.
Nego, samo ta kost... nisam pametna... da vidim rezultate u petak, pa da vidim šta ću dalje, da li će onda da mi zakaže amnio, ili ću da ponovim UZ privatno, videću...

i privatno sam vodila, pa me nisu duze od 5min gledali :neutral:

Bila sam u Beogradu u Frontu danas. Nisu mi zakazali amniocentezu, nego su mi uradili dabl test. Ma ako mi je ona dr radila UZ 5 minuta, ni toliko, ali dobro, valjda je to dovoljno. Nosnu kost nije videla ni kod jedne bebe. Kaže da je to moguće zbog položaja beba, ne znači da nemaju nosnu kost, već da ona nije mogla da vidi. Aj sad, može da bude, ne mora da znači, a ja da se ne nerviram i ne pojedem...
Vratna brazda je 1,7 kod jedne i 1,8 kod druge bebe, po pm su 13+3, a po UZ jedna je 13+6, a druga 13+4 nedelje. CRL je jednoj 78, a drugoj 74 mm ( to je valjda dužina bebe, ako ne grešim ). Srce, bešika, jetra, protoci, sve ok.
Jedino ta nosna kost... joj, pa ja ću da poludim bre, plačem ceo ebeni dan...
Vadila sam krv, u petak idem u genetsko savetovalište da mi analiziraju dabl test, pa ćemo videti.

Inače, dobih i sličicu, sudeći po njoj zaista i nije mogla da vidi NK..

Pogledajte prilog 320522

Ni Andreju nisu videli nosnu kost, to nista ne znaci, nemoj se dzabe unapred sekirati.

Dokupila danas jos 3 pakovanja mrezastih ulozaka. Sad imam 60 komada.
dokupila jos jedno pakovanje mrezastih gacica. Ukupno 10 komada.
I kupila 10 podmetaca, onih decijih, oni su mi bas lepi, a kako se puno znojim sve cu ja to potrositi. Ukupno 15 komada.

Gledacu da spakujem sve, ako mi ne stane, spakovacu u drugu torbu pa ostaviti kod brata,
koji zivi u zgradi pored betanije, ako mi zafali da donese.

Jos se samo razmisljam da li da ponesem bade mantil?
Imam jedan, bas debeo i topao.
Prosli put ga ponela, ni izvadila ga nisam, samo mi zauzeo pola torbe.
Mislim da ga necu ovaj put.
Tamo i ovako nema poseta, za sta ce nam bade mantil?!
Meni to nije jasno?!

Plus je vruce ko u furuni

Ja sam ga ponela ali mi nije trebao jer je u Visegradskoj vruce.
Cak i u prostoriji za posete gde se sve vreme ulazi izlazi je strasno vruce.

Ne moze sve da mi stane u torbu.
Mislim da cu izvaditi podmetace, jer sam spakovala 10 komada, celo pakovanje.

Koliko da ponesem za prvi dan? 2-3?
A ostatak da ostavim kod brata pa da mi donese?

Bade mantil necu nositi sigurno.

U 2 idem na ispit, upravo sam zavrsila seminarski. :)

Ne moze sve da mi stane u torbu.
Mislim da cu izvaditi podmetace, jer sam spakovala 10 komada, celo pakovanje.

Koliko da ponesem za prvi dan? 2-3?
A ostatak da ostavim kod brata pa da mi donese?

Bade mantil necu nositi sigurno.

U 2 idem na ispit, upravo sam zavrsila seminarski. :)

Ljubim te... ja ti se divim.... sutra se poradjas, pakujes se kao za letovanje a danas jos ides na ispit....
.... pa sretno na ispitu
.... a sretno i sutra ako nam se na javis u medjuvremenu ( mada cisto sumnjam da ce cicak moci koji dan bez kuckanja :D )

Back