Kutak za trudnice

Dobro.sam, muka mi je, al jedem.sve :-)
Kakav je ti besplatan uz? Ja sam prosli put bila u analife klinici ali sada kada sam pitala rekose mi da vise nemaju tu akciju....
Uglavnom, dabl mi.je.zakazan I taj ekspertni uz za malo vise od desetak dana....

Imam jedno pitanje,mozda malo neobicno,da li ste za vreme trudnoce prvog meseca imale menstruaciju?
Prosli mesec muz i ja smo imali odnos i nije na vreme odreagovao,a to se sve desavalo otprilike za vreme plodnih dana,posle pet sest dana kod mene su pocele mucnine,za koje mislim da su poranile,vrtoglavice,bolovi u ledjima,uobicajeni simptomi trudnoce,na moje veliko razocarenje dobila sam,umesto pet dana trajala je tri dana,a mene i dalje muci stomak,planiram da uradim test ali neznam koliko dana posle menstruacije,jer ovi simptomi mogu da budu i gastritis,a ne bih htela da se setkam po lekarima.
Hvala vam unapred na razumevanju i odgovorima,jer mi je jako vazno da na vreme odreagujem,i da mogu mirno da idem kod ginekologa ili lekara opste prakse.

Poslednja izmena:
..ako se nadash pozitivnom testu, vec u vreme ochekivane menstruacije (ove koje si dobila) bi bio pozitivan, dobila je ili ne dobila..
..ako se nadash negativnom, u vreme ochekivane menstruacije moze da bude negativan a da je ipak trudnoca u pitanju, pa ga treba ponoviti za nekih 7 dana..
..ako je i tad negativan, mislim da je to to..

..i ja sam od onih kojima od "pa mogli bi da pokushamo" do dve crte nije proshao ni jedan ciklus..
..a bash sam sanjarila o opushtenim mesecima "pravljenja bebe", svaki put.. :confused:
..ne zalim se, naravno, ali razumem problem, narochito kod mama sa carskim pezom..

..moje iskustvo - kondom tokom dojenja, pilula posle toga..
...kad zavrshite sa reprodukcijom - mirena i cao..

..moze i mirena odmah, ako zelite razliku vecu od 2-3 godine..

Ma ja uopste nisam sigurna da zelim jos jedno, narocito jer sam sad tako lose prosla sa rezom,pa me pravo strah..

Mada ona divna doktorka na koju sam naletela u ambulanti kaze 'sledeci put kod mene i da vam moj brat radi sekciju i sve ce biti ok'
Ispostavi se da je njen rodjeni brat doktor koji mi je fantasticno uradio prvi carski...
...htela sam ja i sad njega al eto,nije mi se dalo...

ČItam vas, pa... nešto sam razmišljala, ali videćemo kako će biti.
S obzirom na to da nosim blizance apsolutno ne očekujem da iznesem do termina. Vrlo se malo blizanaca iznese do kraja, meni je veća frka da se ne rode previše rano. A kada se budem poradjala imaću 36 punih, skoro 36,5 godina. Uz to i hronične probleme sa srcem, koje istina držim pod kontrolom već godinama, ali ipak... Sve nešto očekujem da mi predlože planirani carski rez. Naravno, najviše bih volela da se opet porodim prirodno, ionako mi ide za pet minuta :D Ako bude moglo, odlično, ali ako bude morao CR, nešto se mislim da razgovaram sa dr-om da uradi odmah i podvezivanje jajovoda i da prebrinem kontracepciju. Mislim, četvoro dece, dosta je :)

Kad sam ostala trudna sa Lelom,to je bilo maltene iz prve,zato i jesam pomislila da se to i ovog puta desilo,izgleda da ce nam ovog puta ipak trebati malo vise,ali se nadam da cu se i ja prikljuciti ovoj temiz:poz:

ja sam prvi put slucajno,nismo ni pokusavali
i mislila sam da cu drugi put iz prve(logicno mi bilo da ako od jedne polu kapljice zakacim...jel? :lol: )
medjutim,dva meseca i nista,jos smo bas gadjali ovulaciju
i treci mesec ja se kao predomislim i odlucim da cekamo leto,da bi se beba rodila na prolece i ovulacija slucajno porani a momak neki unutra preziveo 24h i eto ti :lol:
nemoj da se opterecujes

I moj plan bese cetvoro.
Za pocetak decak i devojcica,
a onda bih volela da svako od njih ima i brata i sestru... :)

Sve sam ja to super isplanirala... ali sumnjam...
Sad se samo mislim da prezivim ovo drugo...
A realno smo mm i ja za sada rekli da je to to. Dvoje.
Pa ako bas budemo zeleli... mozda za desetak godina...

Back