Kutak za trudnice

ako se odluchish da imash trece posle 4-5 godina, mozhesh se i prirodno poroditi z;)

Pa moja dr.je bila i za ovo u pocetku, da bude prirodan porodjaj, ali sad vidim da nije bas za tu opciju.
Tj.svesna je da u NS nece niko hteti da me porodi prirodno.

A pomenula je i da cr ipak ogranicava broj porodjaja i dece,
tj.ne ogranicava, ona sama kaze, sad ima zenu koju vodi,
cetvrto dete, ide na cr.
Ali nije bas nesto sto bi ona preporucila, zbog stanja majke

Majke mi, Chichak , jel ti chitash shta ja pishem? Posle 4-5 godina ... izmedju Mede i male ce biti koliko ? Jedva dve godine ili tako neshto z:lol: ... a ti si mlada imash vremena na pretek, i posle 10 god da rodish ... ja ove godine punim 40 .... meni istekao rok trajanja :zblesav:... ...

Čičak jedna moja jako dobra drugarica se porodila 3 puta carskim u roku od 4 godine tu u NS...nikakvih problema nije imala,ni lekari je nisu odvraćala,žena vedra,zdrava...
jedna žena koju znam onako više iz priče se porodila carskim 4 puta u roku od 6 godina,žena zdrava,rana zarasla...treba da nađeš lekara u kog imaš potpuno poverenje,i najpre da veruješ u sebe...a druga stvar ako ne želite treće dete...mada kako je birica pisala vi ste još jako mladi,i za deset godina nije kasno za treće,ako želite...

Mici, trenutno jos uvek ne razmisljamo o trecem.
Cekamo prvo ovo drugo da dobijemo. ;)
Znam ja da ima slucajeva, ali svaka nova trudnoca nosi veci rizik.

Ja sam oduvek mislila da nikad necu koristiti kontracepciju,
vec da cu da radjam kad god ostanem trudna.
I dalje sam tog stava ali mislim da ipak treba posle ovog porodjaja
da napravim malo duzu pauzu, zbog sebe. ;)

Danas sam bila na onom gratis 4D UZ u desetoj nedelji. Bebe lepo napreduju, simetrično, srculenca rade kako treba, sve je lepo formirano za taj uzrast. Jedna je 3,6 cm, a druga je 3,3 cm. Jednoj je posteljica na prednjem, a drugoj na zadnjem zidu materice.
Ali obe su isto aktivne :D Kako se samo gicaju nogicama i rukicama, prosto igraju :heart:
31. januara mi je zakazan dabl. U prethodnim trudnoćama nisam radila, ali sad bogami hoću.
Nego, tu mi se sad javlja jedan mali problem na koji nisam računala i za koji nisam znala... svaki mi UZ naplaćuju više, ne baš duplo, ali 50-75% više, jer su dve bebe. Tako će mi i dabl test biti 9 500 dinara. :zblesav: Za jednu bebu je 7 500. Pa mi računa laboratoriju isto, naravno, ali dva UZ pregleda, pa mi jedan regularno naplaćuje, a drugi dodatnih 50% :zblesav: I tako će mi biti do kraja trudnoće, kad god odem privatno kod dr-a. A ja ne mogu da idem u savetovalište, jer mi je radno vreme nezgodno, ne mogu da stignem, ne mogu da uklopim da idem u savetovalište. Tako da dok god radim, a gledaću što duže mogu da radim, ja moram privatno... Vrzino kolo...

Ma, ja to sad moram da plaćam, ili da ne idem kod dr-a uopšte. Sa mojim ludim radnim vremenom nema teorije da idem u dz. Fizički ne mogu da budem i tamo i vamo :roll:
Ne znam, ima i neke logike, on ultrazvučno pregleda dve bebe, znači praktično radi dva pregleda... ajde, za taj dabl, to je ipak dug pregled... ali i običan... nemam pojma, uradiću dabl, pa ću da vidim posle šta ću, i u kom ću intervalu ići kod dr-a...

Ma, ja to sad moram da plaćam, ili da ne idem kod dr-a uopšte. Sa mojim ludim radnim vremenom nema teorije da idem u dz. Fizički ne mogu da budem i tamo i vamo :roll:
Ne znam, ima i neke logike, on ultrazvučno pregleda dve bebe, znači praktično radi dva pregleda... ajde, za taj dabl, to je ipak dug pregled... ali i običan... nemam pojma, uradiću dabl, pa ću da vidim posle šta ću, i u kom ću intervalu ići kod dr-a...

u frontu mozes dabl i za subotu zakazat ako sam dobro ukapirala
al ih njabolje nazovi i provjeri
oni nikog ne vracaju i samo kazi da jeidno tad mozes, ako rade i tad

Mnogo varira od ordinacije do ordinacije. Neki prosek je 1500 za pregled i 3 500- 4 000 za UZ. Ali kažem, kako gde.

- - - - - - - - - -

u frontu mozes dabl i za subotu zakazat ako sam dobro ukapirala
al ih njabolje nazovi i provjeri
oni nikog ne vracaju i samo kazi da jeidno tad mozes, ako rade i tad

Ne mogu ja u frontu, odavno ja ne živim u Bg-u. U Sd-u sam.

Pa nije 8 000... ali jeste 6 500 :zblesav:
Neću ja to raditi svaki čas. Imala sam danas ovaj gratis, pa što da ne iskoristim. I taj dabl, pa tek možda za mesec i po ako budem radila. Ko zna koliko ću još moći da radim, kada ću morati na bolovanje. E, tada definitivno prelazim na dz, tamo imam skroz ok docu.

Danas sam bila na onom gratis 4D UZ u desetoj nedelji. Bebe lepo napreduju, simetrično, srculenca rade kako treba, sve je lepo formirano za taj uzrast. Jedna je 3,6 cm, a druga je 3,3 cm. Jednoj je posteljica na prednjem, a drugoj na zadnjem zidu materice.
Ali obe su isto aktivne :D Kako se samo gicaju nogicama i rukicama, prosto igraju :heart:
31. januara mi je zakazan dabl. U prethodnim trudnoćama nisam radila, ali sad bogami hoću.
Nego, tu mi se sad javlja jedan mali problem na koji nisam računala i za koji nisam znala... svaki mi UZ naplaćuju više, ne baš duplo, ali 50-75% više, jer su dve bebe. Tako će mi i dabl test biti 9 500 dinara. :zblesav: Za jednu bebu je 7 500. Pa mi računa laboratoriju isto, naravno, ali dva UZ pregleda, pa mi jedan regularno naplaćuje, a drugi dodatnih 50% :zblesav: I tako će mi biti do kraja trudnoće, kad god odem privatno kod dr-a. A ja ne mogu da idem u savetovalište, jer mi je radno vreme nezgodno, ne mogu da stignem, ne mogu da uklopim da idem u savetovalište. Tako da dok god radim, a gledaću što duže mogu da radim, ja moram privatno... Vrzino kolo...
Дабл тест 7500?!? Где то има, мајке ти? Ја сам радила у приватној лабораторији - 2550! А тек то за уз, па то је безобразлук, немам други израз!!!

Дабл тест 7500?!? Где то има, мајке ти? Ја сам радила у приватној лабораторији - 2550! А тек то за уз, па то је безобразлук, немам други израз!!!

To je kompletan test, ne samo laboratorija nego i UZ pregled.
Toliko je koliko je, kad nemam izbor onda nemam. Mogu ja da tražim ordinacije po Beogradu, ako je jeftinije, ali dok platim put dodje mi na isto.

Nego, rekao mi je da pijem čaj od brusnice nekoliko dana, dva ili tri dana, jer me svaki čas tera da piškim, pa kaže da malo isperemo te mokraćne kanale. I kaže mi da pijem tri puta dnevno po pola litre. Ja odem u rinfuz da uzmem brusnice, a ona mi žena tamo kaže da ne pijem toliku količinu, da je mnogo, dovoljno je kaže jednom dnevno pola litre. E, ja sad nisam pametna...

Ali ja sam cr pa ostajem 5 dana.
Prosli put ponela tri i bilo mi malo.
Svaki dan sam menjala, em ono procuri dole. Em od mleka, em se preznojim sto puta na dan.

Kupila sam sad jednu na bretele, bas za dojilje.
Pa se razmisljam, ponecu i nju ali ne mogu da se setim
Jel idemo u spavacici ili gole na cr?

Prvi dan smo u sok sobi, pa kontam nju tek 2-3 dan kad pocnem da dojim.

A secam se da su mi sve bile flekave.

Da. ovaj put cu tufere da stavim u neseser.
Prosli put sam sve ponela, ali u torbi bilo, a torba u plakaru,
ja nisam mogla ustati svih 5 dana, pa sam bila kao kreten isflekana,
a nisam mogla cimerke non stop daviti da mi dodaju ovo ili ono.
Mada su bile divne i pomagale mi oko svega.

Ne mogu ja tako Sile, jer ovde muzevi nemaju pristup,
mozes da javis sta ti treba pa da oni ostave dole na recepciji,
pa ti u toku dana donesu gore...
Ali mi ni ne zivimo u NS, bzvz mi da cimam muza svaki dan da prelazi 100km
da bi mi nesto doneo.
Zato hocu sve da ponesem.
Eventualno ako nesto zafali, neka sitnica, tu mi je brat i dever...
Ali ne volim nikog da cimam

onda nista
jbte koji su smradovi tu u ns
ovde moze od 15 do 16 h da dodje ko hoce u posetu i sedi se u trpezariji....opusteno skroz
bebe pokupe i odnesu da ne budu same u sobama i mame odu u trpezariju(kbc zvezdara)

- - - - - - - - - -

jedino sto je trpezarija mala a nekim mamama dolazi cela rodbina :roll:
ko da se nece videti kad izadju iz bolnice
i onda nema mesta pa sestre rasteraju guzvu,da udje sledeca tura posetilaca :lol:
tako da onda dobijes 15 minuta sa tim ko je dosao

i moram da pohvalim porodiliste na zvezdari, sto bebu stave mami na grudi cim izadje iz stomaka,pa je ostave tu pet minuta pa je odnesu da je srede i obuku,pa je opet vrate mami na deset minuta pa odnesu i kad pozavrsavaju sta treba sa bebom,opet je donesu i stave da sisa....onda je odnesu opet i mamu posle odvezu u sobu i posle nekog vremena donesu bebicu...al prvu noc nije beba sa mamom,da bi mama odspavala :)

Back