Kutak za trudnice

tsy, sad bih te zagrlila jakoooo najjaceeeeee moguce .....
ne d aj se
i nek se muz raspita dok ste vi u bolnicu gde moze da se uzme otisak nepca bebici, pa da se napravi ta 'proteza' dok cekate na operaciju
to ce joj olaksati hranjenje i nece biti tog 'davljenja'

sad ti to izgleda gore nego sto jeste,ali bice to dobro sigurno.ako budes ti nervozna bice i bebica i tako cete ici u krug.drzi se,a za dojenje ces naci nacina,bar ces joj davati svoje mlijeko na flasicu.bebice su mali junaci i lakse podnose neke stvari nego sto mi mislimo.uzivaj u njoj,svu srecu ti zelim.kcerka je nesto najljepse na svijetu :heart:

Bila je dr i lepo pregledala malu i kaze da nije samo meko nego i deo tvrdog nepca i dojenje nije moguce...ako hocu moje mleko da dajem moracu pumpicom pa na flasicu i tom nekom posebnom cuclom
a ona non stop bljucka i gushi se
ja ne znam kako cu to sa gusenjem da izdrzim
sad bi se najradije ubila

Joj, draga moja, bas mi je zao. Ja se ne razumem u to, ali vidim da su ti devojke vec prenele neke korisne savete, pa se nadam da ce ti pomoci. Nemoj se samo bedaciti, slusaj sta ce oni da ti kazu. Drzimo ti fige da sve bude u redu

hvala vam
nego sam se setila sad da je dr dva puta na uz gledao bebino nepce i nije video rascep...bas je napomenuo bio da nema rascepa
da ima rascep tvrdog,videlo bi se jos tad

pitala sam za proteze i to cemo u institutu videti sa hirurgom

htela sam vasu da pitam kojom pumpicom izvlaci mleko, treba da kupim

hvala vam
nego sam se setila sad da je dr dva puta na uz gledao bebino nepce i nije video rascep...bas je napomenuo bio da nema rascepa

Ja sam nasledila od sestre Avent pumpicu, njoj je pomogla,pa mi dala ako zatreba.

Puno ljubaca za mamu i devojcicu

Bila je dr i lepo pregledala malu i kaze da nije samo meko nego i deo tvrdog nepca i dojenje nije moguce...ako hocu moje mleko da dajem moracu pumpicom pa na flasicu i tom nekom posebnom cuclom
a ona non stop bljucka i gushi se
ja ne znam kako cu to sa gusenjem da izdrzim
sad bi se najradije ubila

proci ce, polako ....
izgleda dramaticno kada jede, moj nije imao rascep pa mu se uvek vracalo kroz nos ...
ako nisu sestre sa tobom dok dojis, dobro porazgovaraj sa dr da li bi ti trebala da je hranis needukovana.
ako se mnogo gusi, ne bi ti trebala da je hranis nego sestra- ako nisi sigurna sta radis...

e hvala svima za sve da sad ne kucam posebnio
hranila sam je ad mllekom na specijalnu cuclu i vukla je lepo,sestra je dovrsila jer ne mogu da sedim a moram uspravno da je drzim
mm kupuje pympicu da imam kad krene,ovde ce sve da sterilisu da bi mogla da joj dajem
doneli su mi i brosuru o rascepu i tako....
ma bice ok sve nego na momente padam u depresiju,bude mi zao...al problem je sad,kasnije nije jedino za govor...a sama operacija nije nista komplikovanija od vadjenja krajnika ....misim, u njenom slucaju

hvala vam

Ja sam kupila Avent,ali samo zato sto su nju koristile i moje drugarice,nisam znala nista o tome da li su bolje od drugih. A onda su mi na Institutu gde su moje bebe isto nju preporucili. Kad pocnes sa izmuzanjem poslacu ti par saveta zs tehniku i uputstva od iskusne patronazne sestre koja sam dobila. Samo polako,sve ce biti dobro.

Jexi čestitam još jednom, Miljuška je šećer pravi, kosica odlična! javni se od kuće kad se malo stabilizujete! baš me zanima reakcija velikog brata!

tsuy, pa mamu mu njegovu. grlež veliki za tebe, ne mogu ni zamisliti šta sve osećaš i šta ti prolazi kroz glavu....
nadam se da će se sve brzo rešiti i da će Tamara moći lepo da siki....
bar ti porođaj prošao super! i bravo za tatu...meni je super kad se uključe.

pumpica avent - ručna. ljubim još jednom i šaljem snagu i pozitivuuu...

čičak na betaniji nema ama baš nikakve šanse da tata prisustvuje. ja pitala glavnu sestru kad smo bile sa školicom u poseti Betaniji...jedan od glavnih razloga za moju avanturu u Segedinu :)
razlog: u predporođajnoj sali su tri kreveta, znači tri ženice odjednom....pa kao na šta bi ličilo da su još tri muža tamo...ja sam pitala, ali kad te odvedu u box tamo si već sama, zašto onda muž ne bi mogao tamo da uđe, na šta sam dobila odgovor da je ovo ipak Balkan i da muškarci nisu spremni za prisustvo porođaju...ja sam glavnoj rekla da nisu svi muškarci isti i da to nije odgovor na moje pitanje, na šta je ona skrenula na drugu temu.
čak sam pitala i za neke privatne sobe, tj da li ima mogućnost da se dobrano plati da budeš sama u sobi pre porođaja i da tamo bude i budući otac, na šta mi je rekla kao u šali, samo za bitne ljude i estradne umetnike. pa hvala lepo.

Jexy, drago mi je što ste kod kuće i što je sve ok prošlo :heart: Uživajte sad jedna u drugoj i sa starijim batom :heart: Bože, kao da se Ivan juče rodio, ala leti vreme.... :lol:

Tsyi, ne nerviraj se toliko. Znam da bi svaka od nas na tvom mestu isto tako, ali eto bar probaj da se manje nerviraš. Šta je tu je sad, teško je za podneti, ali je moguće lako sanirati. Jednog će dana to sve biti juče :ok:
Meni sad nikako nije jasno kako je to dr gledao dva puta bebino nepce i nije video rascep koji evidentno postoji??? :eek: Čemu onda svi ti UZ pregledi, expertski, analize i ostalo? :roll: Jeste da i mene hormoni piče i da mi reakcije nisu baš u vinklu, ali mene je ovo sad što sam pročitala toliko iznerviralo da ne mogu da opišem :evil: KOji se q guraš na UZ kad nećeš da ga odradiš kako valja... mislim na doktora...
... ebte, dva puta gledao i dva puta rekao da nema rascepa... grrrrrrr.... :evil:

Pa zar ne reče ti sad da je rascepom malo zahvaćeno i tvrdo nepce? Sve mi se čini da sam tako nešto pročitala... Ok, možda je to mali deo, ali svejedno.
Ne znam, nekada su samo ti obični UZ aparati i postojali, ali su doktori bili motivisaniji da rade pa su se više i davali i trudili.
Ma, šta je tu je, ali bar da ti je rekao kao mogućnost, pa da se pripremiš, iščitaš svašta nešto o tome i da znaš šta da očekuješ, a ne ovako. Mogu samo misliti koliki ti je ovo šok bio...
Najbitnije da se može sanirati i da će sve biti ok! :zag:

Tsuy bice ok, bebaci su najveci borci, prosto se i mi odrasli ponekada iznenadimo koliko su te kiflice hrabre i izdrzljive. Samo polako a avent sam i ja koristila i pumpica je super.

Jexy dobro dosla kucici. Verujem da se uhodavas ali da je lepse kuci. Taman si donela pokloncic za novu godinu. kiss

Spavala sam na ledjima! I konacno spavala! :)
Iako mi je to uzasan polozaj ali i na trepavicama bi samo da danem.

Kako ste mi devojke?

Ja umorna kao konj... i to onaj nonijus :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Sile, to ce se srediti brzo.
Nece ni to izmuzanje doveka.
:)
Ne sekiraj se :zag:

Back