Kutak za trudnice

morali su joj dati nesto protiv bolova :dontunderstand:

pa daju paracetamol cepice cim ih dovedu,al su budni,tj, bude se i svejedno boli rana
danas je super
boli je ali pije i jede i prica

- - - - - - - - - -

ma, ja sam razbila i usisala pred samu trudnocu, prosula u wc solju, brinem o isparenjima ...
mene brinu isparenja i uticaj na plod
mada je sada prekasno razmisljati o tome

ma opusti se,kakva isparenja bre :)
meni pricas nesto a vidi oko cega ti brines :lol:
:cmok:

ja treba isto da idem...treba da zovem miru ovih dana pa da vidimo

Mira bila na odmoru kad sam ja bila proslog petka
i ja se javila onim njenim asistentkinjama i one mi rekle kad dodjem sl. put da vadim krv za redovnu kontrolu, da dodjem prvo kod njih pa ce me one voditi u laboratoriju
da mi izvade dve-tri epruvete krvi :D

ja imam bre 2.avgusta zakazano kod one Mirine dr Spremovic, to sam skroz zaboravila

dobro je
morace da izdrzi da ne jede odredjenu hranu,krijemo se od nje dok jedemo .....
dok joj brufen deluje sve je ok uglavnom al cim prestane,ona place,kuka,....
ja sam ok sad :)
sad samo gledam kako cu krisom da prozderewm neku vocku ili paradajz :lol:

al sam juce i danas imala kontrakcije al nista strasno

ma super sam bre sad
srecna ko pas :lol:
jedino sto ne smemo napolje....smemo uvece kad zadje sunce skroz

Sto kacite ovakve stvari na trudnice?
Ja to stvarno ne razumem?!

Svaka zena u trudnoci ima neki strah, neku bojazan, ili bar tremu
cemu ih jos poplasivati?!

Svi mi znamo u kakvoj drzavi zivimo i sta se desava oko nas,
Ali ne trebamo da to sirimo i svoje strahove prenosimo drugima.
Razumela bi da ti je to rodjena sestra pa zelis da podelis... ali ovako je bzvz
jer svaki dan se negde na svetu desavaju lose stvari pa ipak ne smemo se obazirati na to
vec gledati i pratiti dobre, i siriti pozitivnu energiju...

pa i da se porodis pre nego sto se vrati,pa sta?
ne kapiram kad zene jure nekog doktora
odes brate mili kad krene i ko ti zapadne
najbitnije je da radis sta ti kazu i kad ti kazu
i slazem se sa cickavom
cemu paniciti unapred i siriti svoju paranoju
meni si pricala da bez veze panicim sto mi dete ide na operaciju a vidi sta ti radis...sama sebi stvaras haos u glavi potpuno nepotrebno
a to da je vadjenje krajnika nista i da ne treba da se brinu majke cija deca idu na tu operaciju,reci majkama kojima su deca toliko krvarila da zamalo da umru...a nikad ne znas kako ce koje reagovati jer se krvni sudovi u krajniku ne vide...imali takav slucaj u bolnici sad dok smo mi bili...malo falilo da dete umre,pa ti vidi...misim kazem samo jer si rekla da je to nista i da ja ne umem da kanalisem svoju paniku i stres

a gle tebe

cickava kako si ti?
jel prosla muka i tako to?

jex kako si ti?

ja osim sto sam umorna i malo prehladjena,izgleda da me od juce boli bubreg koji me boleo i pre sedam godina pa je prestao i nikom nista
ne znam sto to...
ili me beba stiska....bas je nemirna.....mali akrobata,samo se nesto mulja i proteze :)

Poslednja izmena:
Jex radi jos cela 2 minuta :zurka:

idem na odmor i otvaram bolovanje
i cao

inace sam ok, samo me zezaju neke mucnine, popodne uglavnom i ne mogu da jedem kao covek
ne da mi nesto

kao da mi je vec sad pod rebrima, tako mi je bilo i sa Ivanom, al u devetom mesecu

cickava kako si ti?
jel prosla muka i tako to?

jex kako si ti?

ja osim sto sam umorna i malo prehladjena,izgleda da me od juce boli bubreg koji me boleo i pre sedam godina pa je prestao i nikom nista
ne znam sto to...
ili me beba stiska....bas je nemirna.....mali akrobata,samo se nesto mulja i proteze :)

Dobro sam...
Bila na moru pa sam relaxirana...
Bas sam uzivala... bas bas...

Malo mi tesko padne onaj elevit vitamin, sad sam popila celu kutiju pa cu da predjem na femibion,
Njega san pila sa Pedjom i bilo mi super...
6.avgusta idem na expertni... Jedva cekam da vidim jel devojcica, zarko to zelimo... :) ustvari samo nek je zivo i zdravo... :)

Mucnine su me prosle istog trena kad sam stigla na more...

Jedino jos uvek ne spavam ko nekad... zaspem ja i odspavam neko vreme(to znam jer ne cujem muza ako legne posle mene)
Odspavam par sati i posle se samo okrecem i prevrcem, zadremam pa opet budna, i tako...
Ali ono sto me najvise cudi je sto budem odmorna ujutru i pored svega?! (hvala Bogu)

Kako si ti?
Jisam.bila tu pa nisam u toku.
Kako je Irina?

Svideo mi se ovaj članak, pa sam poželela da ga podelim sa vama. :heart:

http://zena.blic.rs/Porodica/16777/Trudnoca-posle-40-je-samo-psiholoski-problem

Koliko je glup clanak, i neistinit..daleko od toga da ima nesto protiv da zene radjaju sa 40 pa i posle, podrzavam..nego ovo je jednostavno neistina. Cuj, samo psiholoski problem, nije nego. Daju laznu nadu zenama..
Ovo me podseti na neku epizodu Oprah gde se zena od 42 nasla u cudu kako ne moze da zatrudni, oseca se prevarenom od strane prirode i slicne gluposti (inace je cekala prvo muza, pa da izgradi karijeru, pa da srede kucu, pa da proputuju..i racunala je da ce sa 42 opusteno da rodi prvo dete :roll:)
To sto nekom nije problem, ne znaci da ce vecina moci, i jajne celije stare, i ima ih sve manje i manje, rapidno opada plodnost u tim godinama...al ne, po tekstu, bitno je opustiti se..kakva glupost

:D a joj....misim, evo mene iz prve ruke i savetujem vam da odradite to na vreme....dugacka je prica ali moj zakljucak je uvek isti, sve u svoje vreme....

Ne samo to, ok, tebi je drugo dete, i srecom mogla si i da zatrudnis sad i da odrzis lepo trudnocu, rodis zdravu bebu..ali kome je prvo, tesko da ce bas tako lako ici..treba biti realan, to je sve..

Evo, necu vise da ometam trudnice :cmok2: samo moram da odreagujem kad procitam ovako neki tekst..i zanima me sto nisu stavili stvarnu sliku te 52-godisnje keve koja je upravo rodila trece, nego su je ilustrovali kao neku fit plavusu od 20-30.

ma, svi mi kazu da ne smem da razmusljam tako, samo lepe misli ...
a ja ebga .... ne mogu,
da moji dragi nisu nagrabusili na porodjaju bez veze ja nikada ne bih otisla privatno ...
sada, ako mi veza ne bude tu, bice kao ni da nisam isla :neutral:

ostacu kuci da se porodim :zurka:

gledali smo danas radosnice, ova mi je zaista ostavila utisak, ali ne bih imala zivaca masu tih da popunjavam, i ova je preeevise detaljna- pitanja tipa koji auto me je dovezao iz porodilista, koji poklon sam dobila na prvom rodj. od koga, koji mi se najvise svideo :confused: moje prikljucivanje verskoj zajednici :confused: sta je mama pomislila kada sam prvi put usla u sobu - moji odgovori sigurno ne bi bili lirski :malav:

nisam mislila da ce biranje obicne radosnice biti izazov :lol:
jednu smo nasli simpa, ali nema slikice da izguglam ...
p013380.jpg

http://www.knjizara.com/knjige/knjiga/133614_Bebin+album_ISBN: 978-86-7804-383-3

Moja mama ima 57 godina.
Vec duze od 10 godina nema menstruaciju...
Stvarno ne mogu da zamislim nju da je rodila pre 5 godina...
Ona je baba. Kako gos okrenes baba je. Nije za radjanje.
I to nema veze sa fizickim izgledom i stanjem uma...
Mozemo se mi lagati koliko hocemo, ali postoji najpogodnije vreme za radjanje

Podrzavam ja radjanje i u 40-im ali ga ne smatram idealnim
jer podizati dete nije lako a pogotovo sto je covek stariji

Joj čičak gde baba. Meni su babe od 70 pa naviše. Ne računam roditelje, oni su nam uvek mladi i nisu ni baba ni deda...
Što se tiče rađanja, nije to uvek sve do žene, nekad planiraš pa se izjalovi a nekad neplanirano se udaš u 39 pa rodiš u 40.

Back