Kutak za trudnice

Neeeee . . sad hocu devojcicu... i da zatvaram radnju.. ;)

A to je?
Ps. ja sinoc popila casu sa medom

I jel ga pijes?
I meni je dr.gin.dala recept, ja ga bacila... Kao jaka sam ja, ne treba mi...
A tako bi mi nesto za smirenje leglo... ali bi ja nesto prirodno... (bas sam izbirljiva) ;)
I lose spavam... svaki put kad se okrenem budna sam... bas lose
vise da prodje i ovaj treci mesec pa bar mucnine da prestanu a mozda pocnem i bolje da spavam...
Sve se nadam tome... :aha:

ako nemas smrtni slucaj u porodici, ne igraj se sa hemijom ....
stres sigurno nije toliko strasan

kako si smela, ja se ne bih usudila
pa orgazmicne kontrakcije su opasne

ja se divim sama sebi, kroz sta sam prosla kroz ovu trudnocu, kao najveci greh sam dopustila seri

orgazmicne kontrakcije nisu isto, mnogo su blaze i ne izazivaju kontrakcije opasne po plod, procitala sam tonu clanaka o tome, ne preporucuje se sex ali sam orgazam moze ako nije jako rizicna trudnoca, a moja nije bila jer sam bila 1 prst otvorena i ni makac, do samog kraja i carskog reza....jeste, rizikovala sam ali u isto vreme mi je orgazam jako bio potreban i jako mi je prijao, posle njega sam spavala kao beba....nisam mogla da odolim, sta da kazem.... :))))....

ja sam poludela
cesto mi kroz glavu lete neke nebuloze vezane za operaciju
odmah krenula anksioznost i sa njom onaj cudni osecaj da ce beba da mi ispadne dok stojim i hodam
a ne bih da vec pocnem da pijem ono sr.anje
jutros se probudila u pola pet i nema vise spavanja.......a mala se budila posle toga i kukala stalno ad je zagrlim i mazim....
sad sam zombi...

Sisko meni je tako skoro svaki dan... spavanje 0... A i ostalo...
Ne daj se :zag:

Zaboravila sam reci, tsh mi je nizi, u granicama normale je ali blize donjoj.
Tako je bilo i u okt.prosle godine pa mi rekli ponovi za 3 meseca(sto ja nisam uradila)
Sad mi ponovo rekli(u lab.) da ponovim za mesec jer mozda mi je takav prosto.

Jel to moze da stvara probleme?
I kako da ga dignem?

ja sam poludela
cesto mi kroz glavu lete neke nebuloze vezane za operaciju
odmah krenula anksioznost i sa njom onaj cudni osecaj da ce beba da mi ispadne dok stojim i hodam
a ne bih da vec pocnem da pijem ono sr.anje
jutros se probudila u pola pet i nema vise spavanja.......a mala se budila posle toga i kukala stalno ad je zagrlim i mazim....
sad sam zombi...

Mišu, znaš da je to normalno, i crne misli, i brige, i projekcije. Ajd kad te uhvati sledeći put lezi, zatvori oči i mantraj "ja kontrolišem svoje misli, sve je ok, ja sam ok, sve ce biti u redu". Pa zamisli Irinu srecnu i zdravu posle operacije i sebe sa njom i bebom. Meni je tako pomagala slika mene i bebe pored mora. Kad god me uhvate misli tipa "sta ako poludim, sta ako umrem na porodjaju, sta ako se desi sta god...", ja zamislim nas pored mora, kako talasi udaraju, sve je toplo i plavo. Ili nas zamislim na zelenoj livadi, plavo nebo a mi se smejemo. Ne pomogne istog momenta, ali pomaze polako. Citaj nesto lepo, neku lepu knjigu, gledaj Nešnal geografik, smesne serije. Anksioznost je samo u tvojoj glavi. Sto znaci-ono sto si ti stvorila ti mozes i da rastvoris. Dakle, nije ti to stavio neko izvan tebe da bi to bilo nepromenjivo. Ti si ta koja mora da se izbori sa tim. Popij neki caj kad te uhvati nesanica, mleko sa medom, rituali pomazu, isto kao sto rutina nekad odmaze. Kad imas nesanicu dozivi je kao blagoslov, jer svi spavaju i mozes na miru da popijes kafu na terasi :) Moj muz ima problema sa spavanjem odkad je usao u privatnicke vode. I kad zaspi, to je neki polusan. Njemu pomazu ove tehnike koje sam pomenula, uspela sam da ga nagovorim da ne prica stalno o tome i da se ne fokusira na problem vec na resenje. A i stavila sam kesicu lavande ispod jastuka. Mere bit' i da je to :)

Nisam to radila sad.
U okt.sam radila sva tri i isla kod endo pa je jedan(mislim tsh) bio nizi(ali u granici).
Poslednji na retultatima je tsh jel da?

Nemam trenutno zivaca i za to jer svejedno ne smem nista sad dok sam trudna.
Kad se porodim opet cu sve iskontrolisati.
A do tad sam mislila ako imate neki savet, nesto prirodno sto pomaze?

- - - - - - - - - -

A bili su ok t3 i t4 sile... secam se i u vto su bili ok

kako ne smes nista dok si trudna?
status sa stitnom se menja u trudnoci cicak
ako slucajno ima neki problem mora da se regulise zbog same trudnoce i zbog razvoja bebe
proveri i ta dva opet,ne znam jel imas neku lab koja ima i vrednosti bas za trudnice
konzilijum laboratorija znam da ima to pa proveri...ili uradi u bilo kojoj pa idi kod endo. oni znaju koliki treba da budu
nemoj da zanemarujes to dok si trudna

Ja sam stvarno ubedjena da ce Cicak roditi sina :) Cuga vino, nece lekove, nece da se kontrolise, hoce da ronja u moru :) Nizak Tsh, nema veze :) A ove dve obilaze endokrinologe :) joj nije smesno ali je opet smesno. Jexy i Mish na proteklim stranama pisu o svemu sa cim se suocavaju zbog hipotireoze, i ja sam zapamtila kako im se zove dr :) I upada Cicak sa pitanjem "ima li nesto prirodno za nizak tsh" :))))

meni jedna endo rekla tri zabranjene stvari
orahovaca, svezi orasi, i BI voda
a imam hipotireozu

onda je ili za hiper, ili moj poznanik ima veoma loseg lekara :confused:

da se pohvalim, sve smo nabavili osim kolica :D
a za kolica nemam predstavu kakva da izaberem, posto ce mi se kretanje znatno razlikovati od normalnog, nemam predstavu hoce li mi trebati laksa ili teza kolica i sta li se vec sve gleda ... na kraju ce da bude ecipecipec, pa kako nam bude :lol:

pa cicak je buntovnik u dusi :lol:
ali mora da shvati da neke stvari ne sme da zanemari,pigotovo moguci ptoblem sa stitnjacom u trudnoci
ali kako hoce....ja ne mogu da je nateram da ode u lab
mozda kad bi procitala strucnu literaturu na tu temu,mozda bi shvatila
nije za paniku,daleko od toga ali ne sme ni da se ignorise

sto se tice kolica ako imas stepenice neke vece niz koje spustas kolica,gledaj da budu sto laksa
ja sam uvek za varijantu nekih kisobran sa polozajima posto imam stepenice u zgradi kad izadjem iz lifta....
nasa su teska sedam kila al nisu kisobran pa su malo sira i kad beba ima preko osam,devet kila malo je nezgodno uhvatiri i spustiti ih do ulaza
ja vec isplanirala da presvycem kolica,pa cu od tog istog materijala napraviti i dunjicu za zimu jer smo izgubili,il nam je neko mazno tu sto je isla uz kolica...a presvlacim ih jer su serpa plava sa belim pa me nerviraju...
pa cu kad bebica bude imala sest,sedammeseci kupiti kisobran sa polusedecim polozajem posto ova mala kisobran sto imamo su razdrndana jer smo iali sa njima pitaj boga gde sve pa su tockovi malo poceli da odpadaju u toku voznje :lol:

tako lepo sto sam im rekla lepo da raste a dr kao ma samo pij tu dozu i dodji za dva meseca
posto tada nije bio povisen
oni tamo mi vadili i navodno je bio 1.7
a pre toga je bio privatno,dva koma tri
a kako trudnoca napreduje raste i tsh ako se ne povecava doza leka
al eto kad u nasoj drzavi moras sam sebi da budes dr.
nego ja nasela budala i nusam kontrolusala mesec ipo
sad bi se pojela
necu vise vaditi krv u klinickom ni za zivu glavu,nego lepoprivatno icao
ionako su im rezultati bili sumnjivi....ko zna sta su radili i kiliko dugo meni nije dobar tsh
sad i o tome moram da mislim
a kod dr mogu tek u avgustu
sad sam sama povecala dozu
pijem ko sa irinom sto sam pila
za nedelju dana cu vaditi opet

Back