Kutak za trudnice

..iris, pa ti si trudna.. :heart: ..tek sam sad ukapirala.. :)
..ja malo guglala, kazu da je veca shansa da se ponovi ako se jednom desilo (tebi nije u drugoj trudnoci)
kazu i da je veci procenat pojavljivanja ako nosish devojchicu (ne znam kako je bilou prvoj i drugoj trudnoci, ni da li sad znash pol)
kazu i da je moguce utvrditi u trudnoci (UZ, neshto biohemije krvi) ali ne sa 100% sigurnosti..

..ja bih kao papagaj ponavljala doktorima na svakoj kontroli, pratila sebe, obavezno naglasila svakom koga vidim kad odem u porodilishte
i nadala se najboljem.. :)

..carski rez jeste sigurnija opcija, ali opet, kad ne znash da li jeste ili nije prisutna, ne znam kako ce se dr postaviti prema toj ideji..

:cmok2:
u drugoj trudnoci sam naglasila ginekologu ali kao sto rekoh ona nije tome pridavala znacaj. naglasila sam i na porodjaju.
nisu se nesto obazirali na to.
imam 2 decaka, a sada ne znamo jos sta je.
citala sam da moze da se utvrditi kolor doplerom, pa cu videti da ga odradim. mozda cak i 2 puta. ne znam koje su cene..
konsultovacu se sa dr sledece nedelje.

popila juce kapsulu one "svajcarske" omege 3,
pa krenem da citam- sve na srpskom, nema sastava, proizvodjac madjarska-
i razmisljam kako li je smela apotekarka da proda pod- svajcarski proizvod za trudnice :eek:

dacu muzu da pije, on je kupio, a ja cu u potragu ...
u tu apoteku vise ne ulazimo

Ja sam koristila ovaj: http://www.naturalwealth.rs/proizvodi/prenatal/

Tj. jos ga koristim jer kada sam ga popila kupila sam jos jedan u nadi da ce sledeca beba doci sto pre, pa pijem iz predostroznosti :zper:

I ja pijem ovaj ,dve tbl dnevno ...pojacala mi je dr na dve tbl jel mi je krvna slika bila uzasna...
Videcemo sada rezultate i jel ima razlike kad pijem dve hahah....

Inace super podnosim ove vitamine,uopste mi ne padaju tesko ``na zeludac`` :p

:bye:

meni je taj nesto siromasan bio
mamavit je super...a ako izaziva mucninu, onda richlife-ov prenatal...sadrze po 12 vitamina i 8 minerala...mnogo vise nego natural koji ni meni nije odgovarao...a dosta je skuplji bio
ne znam sad kako je

Ja pijem oligovit za trudnice, doktorka mi je preporucila te, ali ja imam problema sa krvnom slikom inace pa mi s te strane nisu bile od pomoci, sad u trudnoci je bila bas opala, pa sad ujutru razmutim dva prepelicja jaja sa medom pa popijem ( fuj:( ) i rendam cveklu, sargarepu i jabuku i bas mi je to popravilo krvnu sliku. A stisla me neka prehlada, nos mi bio bas zapusen i sad me boli grlo, a muz imao virus sa visokom temperaturom, sreca pa me je to zaobislo za sad ;).

Ja pijem oligovit za trudnice, doktorka mi je preporucila te, ali ja imam problema sa krvnom slikom inace pa mi s te strane nisu bile od pomoci, sad u trudnoci je bila bas opala, pa sad ujutru razmutim dva prepelicja jaja sa medom pa popijem ( fuj:( ) i rendam cveklu, sargarepu i jabuku i bas mi je to popravilo krvnu sliku. A stisla me neka prehlada, nos mi bio bas zapusen i sad me boli grlo, a muz imao virus sa visokom temperaturom, sreca pa me je to zaobislo za sad ;).
i ja pijem ovaj oligovit, eto zaboravih jutros da ga popijem :( a bude mi muka kada ga uzmem. i jedem ovu cveklu isto, odvratna je ali sta cu. koliko pojedes te cvekle? meni je slika ok, ja to cisto reda radi, pojedem 1 kasiku dnevno.
sto se tice prepelicjih jaja, ja sam davala detetu kada je imao 4g.

..jelenced, ja sam uzimala ove http://www.naturalwealth.rs/proizvodi/omega-3-natal/
mada mislim da su vecina prechicshcena od teshkih metala,
mislim da bi problem bio eventualno sa nekim domacim (nekupovnim) ribljim uljem..

ne znam sta da mislim, ali necu uopste da razmisljam ako vec pise za trudnice.
obisli sinoc x apoteka, svi kazu ne postoji, jedna devojka nam dala i prospekt da dokaze kada se iznenadi :lol:
uspela sam naruciti u jednoj apoteci i bas sam srecna.

mislim da ne bih uspela popiti zivo jaje da mi stave pistolj uz glavu

ne znam sta da mislim, ali necu uopste da razmisljam ako vec pise za trudnice.
obisli sinoc x apoteka, svi kazu ne postoji, jedna devojka nam dala i prospekt da dokaze kada se iznenadi :lol:
uspela sam naruciti u jednoj apoteci i bas sam srecna.

mislim da ne bih uspela popiti zivo jaje da mi stave pistolj uz glavu
:hahaha:
Није тако страшно, чак и моја деца ,,изврну" по једно свако јутро.
Живо јаје нема никакав укус, ни сладак, ни кисео, ни горак, ни слан, потпуно је неутрално.
Једноставно га разбијеш у чашу од нпр два деци, можеш мало да га посолиш укуса ради, а ни не мораш, и само га ексираш.
Као вињак.
Оно што одбија људе није укус већ мрешкав изглед пресног јајета, али...из куваног, или печеног јајета никад неће бити пилета, тако да је пресно јаје најкоплетнији природни концентрат живих ћелија.
Непроцењиво!

Живо јаје нема никакав укус, ни сладак, ни кисео, ни горак, ни слан, потпуно је неутрално.
Једноставно га разбијеш у чашу од нпр два деци, можеш мало да га посолиш укуса ради, а ни не мораш, и само га ексираш.
Као вињак.
Оно што одбија људе није укус већ мрешкав изглед пресног јајета, али...из куваног, или печеног јајета никад неће бити пилета, тако да је пресно јаје најкоплетнији природни концентрат живих ћелија.
Непроцењиво!
ne brinem ja za ukus
al sanse nema zbog belanceta da bih ja to popila zivo
pa ja kad 'snimim'
parcence zivog belnceta u kajgani, necu da jedem :)

Затвориш окице и изврнеш...ко виЊак.:cool:
Да не спомињем тамо неке који се гаде на броколи....;)
ne diraj mi bropkoli :mrgreen:
pa nije meni ni vizuleno tolio
ja top na jeziku osetim :)
majke mi
ner mogu , gadno mi to tako nekako , ne znam ni da opisem
podseca me na providan slajm
a ja bacam peglu na to, kunem ti se
sve mi se vraca i od komadica
taka sam :mrgreen:

ne diraj mi bropkoli :mrgreen:
pa nije meni ni vizuleno tolio
ja top na jeziku osetim :)
majke mi
ner mogu , gadno mi to tako nekako , ne znam ni da opisem
podseca me na providan slajm
a ja bacam peglu na to, kunem ti se
sve mi se vraca i od komadica
taka sam :mrgreen:
Улупаш беланце с мало неког течљивог меда, нпр багремовог, жуманце исто тако и поје'ш у слас'.

Као вињак.
Непроцењиво!

kad sam bila klinka, mama nam je busila jaje pa smo isisavali sadrzaj :lol:
probusi na spicu vecu rupicu a sa druge strane malecku i teraj
belance je bljutavo al zumance je ukusno

Back