Kutak za trudnice

Meni su prvi put na UZ videli pol tek u 20.-21. nedelji. U 18. nedelji sam bila na amnio i ni tada dr nije mogao videti pol (bas je rekao, joj ne mogu videti jel decak ili devojcica, na sta sam ja rekla da mi je svejedno). Tek kada sam dobila rezultate amnio su mi rekli da cekam decaka (ja sam bila ubedjena da je devojcica, jos sam proverila da li govori MOJE rezultate jer "ja cekam devojcicu", kaze "mozete vi cekati devojcicu ali cete dobiti sina" :cepanje:). Posle toga je jednom prilikom dr rekao da se vidi da je devojcica, na sta sam ja rekla "prosli put je jos bio decak, ali je meni sve jedno, samo da je sve u redu", rekao je "aha, evo jednog testisa, ipak je decak" :zcepanje: Tada sam bila oko 30.-32. nedelje. I dobila sam decaka (ako je to vazno za ovu pricu).

:D joj, pa amnio ne gresi, mene je moja dr posle amnio svaki put pitala na uz sta kaze amnio...i svaki put i ona videla da je musko....

Jos si tu :D

Sto se tice vidjenja pola.
Na double testu nije mi palo na pamet da pitam za pol a niti dr da to gleda.
Na nekoj od narednih kontrola me je pitao jel smo rekli pol, rekoh ne.
Kaze cini mi se da je devojcica.
Od tada je prolo 2 meseca i dvonedeljnih kontrola a ja ni jednom vise nisam pitala za pol.
Nije da nisam znatizeljna ali prosto zelim da cujem neke druge stvari kad vec uperi uz u moju beku.

Poslednja izmena:
Jos si tu :D

Sto se tice vidjenja pola.
Na double testu nije mi palo na pamet da pitam za plod a niti dr da to gleda.
Na nekoj od narednih kontrola me je pitao jel smo rekli pol, rekoh ne.
Kaze cini mi se da je devojcica.
Od tada je prolo 2 meseca i dvonedeljnih kontrola a ja ni jednom vise nisam pitala za pol.
Nije da nisam znatizeljna ali prosto zelim da cujem neke druge stvari kad vec uperi uz u moju beku.

to se il vidi il ne vidi....ja sam na eksertskom lepo videla pishu kako leluja u vodi :D....

:) evo nas sa ctg-a, uz i pregleda....opsti zakljucak, grlic se stanjio, beba je ok ali stanje grlica, plodove vode i posteljice je za porodjaj, imam kontrakcije....problem je sto se beba jos nije dovoljno spustila u karlicu i ako se to ne desi za par dana ne gine mi cr....dr nije neki optimista, nakon ispitivanja o prvom porodjaju kaze da s obzirom na godine i velicinu bebe, zeli da i beba i ja budemo posle dobro....

..kod prvorotki se beba spusti 2-4 nedelje pre porodjaja, u drugim trudnocama moze i par sati pred porodjaj..
..navijam da izbegnete carski.. :(

..shetaj.. :) ..mozda te iznenadi, ne bi mu bio prvi put za takve marifetluke.. ;)

:) meni se ni prvi sin nije dovoljno spustio pa su mi ga gurali u toku porodjaja preko stomaka....sad je jos gora situacija....pitala sam ga za setnju i rekao je da probam ali da to slabo zavisi od mene....

166729_541352982564008_1071552374_n.jpg

nasa prva tura pelenica, narucena vec i druga, odlucih se da se upustim u vode platnenih pelena.....

Jos se nisi porodila, neizreciva? :) Navijamo da sve prodje ok..
Sara se nije spustila ni na sam dan porodjaja (nekako sam morala naponima na slepo da je spustam)..ne znam sto mislis da ce morati carski?

nije se ni meni prvi sin spustio dovoljno ali ovo dr kaze da je nesto drugo, valjda je tako jos visoko da se sa ovim stanjem ne moze uopste razmatrati prirodan porodjaj, cak ni uz guranje bebe od spolja i indukcijom kako su mi prvi put radili a da beba i ja budemo dobro, ima veze i sa mojim godinama jer mi je napomenuo da sam starija trudnica....izraz koji je koristio: beba nije dovoljno angazovana za porodjaj.....

Pelene su divne Neizreciva! Posto mi je prva trudnoca i ne znam kako cu se snaci, koristicu ipak jednokratne a za drugu trudnocu bi bas zelela da ih koristim, preslatke su:)

pa ni ja ne znam kako cu se snaci ali sam tvrdoglavo smislila da hocu da ih koristim pa sam narucila jos jednu turu za dve nedelje :D i ima da se snadjem..... ali ako vec planiras da ih uzimas bolje uzmi odmah, jer traju i za drugu bebu....nije zanemarljiva usteda novca sa njima.....

nije se ni meni prvi sin spustio dovoljno ali ovo dr kaze da je nesto drugo, valjda je tako jos visoko da se sa ovim stanjem ne moze uopste razmatrati prirodan porodjaj, cak ni uz guranje bebe od spolja i indukcijom kako su mi prvi put radili a da beba i ja budemo dobro, ima veze i sa mojim godinama jer mi je napomenuo da sam starija trudnica....izraz koji je koristio: beba nije dovoljno angazovana za porodjaj.....

Srecno u svakom slucaju :)

Neizreciva ja sam sa prvim sinom tako prosla,tj spremna sam bila da porodjaj pocne otvorena svih deset prsta i kontrakcije al je beba bila bas visoko,drzali me 7h -8h na stolu sa podignutim nogama ima onaj naslon za noge tj moja kolena su mi bila kod mojih obraza skroz savijene tako taj polozaj toliko sati,bolno i utrne ti noge,cekali su,svaki dokt ceka dok su mama i beba dobro,ceka se da se izbegne carski,i hvala bogu,spustio se malo su pomagali pritiskali su i meni stomak,gurali bebu i na kraju morali su da je vuku forcepsom,ono vuku bebu za glavu i hvala dragom bogu prirodno sam se porodila bas kako sam i zelela .zahvaljujuci mom doktoru koji je najbolji.nadam se da ce se i kod tebe spustiti i da ces imati lak i brz prirodan porodjaj.

..vreme je za princezu, mama.. :heart:
..ja imam devojku od 16 i po i tri dechaka posle nje.. :aha:

Сада сам у жешћој паници да све буде како треба због моје "историје" не баш тако лепих трудноћа и порођаја, па много и не размишљам о полу... али признајем, волела бих девојчицу

Back