Kutak za trudnice

:) evo me, danas se sve smirilo, ctg odlican jutros....ali, veceras bio sexitj :rumenko: i ispao mi sluzni cep i bolucka me grlic, pocela i koja kontrakcija....blizu smo mi, pitanje je dana.....

p.s. nece mi nedostajati trudnoca, kao nilski konj sam i sve me boli :mrgreen:....i jedva cekam da imam bebce u rukama...

Jesu li i u vašim porodilištima bebama navlačili na glavu one čobanske vunene kape čim se rode. Meni to mnogo smešno, obuku im prevelik pampers, malo ih umotaju, ali kapa, vunena, prava na glavu. Toga u NS nije bilo, a u Subotici, vidim normalno, i to u julu, kada sam se ja porodila na plus 40.

Jesu li i u vašim porodilištima bebama navlačili na glavu one čobanske vunene kape čim se rode. Meni to mnogo smešno, obuku im prevelik pampers, malo ih umotaju, ali kapa, vunena, prava na glavu. Toga u NS nije bilo, a u Subotici, vidim normalno, i to u julu, kada sam se ja porodila na plus 40.

nisu mi sinu oblacili kapu....znaci, nova moda :D....

p/s/ narucila jos 5 kom modernih pamucnih pelena, imau ih ukupno 10....odlucila sam da cu uglavnom njih da koristim....

Ej Mardz, kad god nam stignu slike iz USA od nekih rodjaka kojima se radjaju deca, uvek na glavi imaju kape! Dole pampers, u onim kreveticima, ispod lampi, sa kapama na glavi. Stalno sam se pitala zasto, al' nikad nisam glasno postavila pitanje :) A zavidim na tim lampama....nema zutice i cuvenog "ostacete jos jedan dan, beba je malo pozutela". Stvarno cu da se raspitam zasto kapidzoni :think: Vidis kako je subotickog porodiliste avangardno :)

U Subotici su Karađorđevići pre nekoliko godina dali opasnu donaciju za ginekologiju u bolnici, od tad je sve mnogo savremenije, porođajne sale su svetski uređene, stolovi , aparati, stvarno deluje dobro. Ja sam se iznenadila. A to za kape, mislim, stvarno smešno izgledaju tako mali sa vunenim štrikanim kapama u sred leta.

bila sam na dablu, rezultati su mi sutra.
doktorka mi nije rekla pol, pitala sam je ali kaze da ne vidi, pa mi je bilo bas bezveze posto su svim zenama koje poznajem pol rekli na dabl testu :(

nego, ja opet sa pitanjima- sta radite za mleko, da li i dalje pijete mleko i jogurt, ili ste u bojkot fazi ( kao ja)
ja sada jedem samo neki koziji sir, pa pomislim onda ko zna da li je to uopste koziji sir- i tako ...
a kalcijum nam treba ... ne verujem u onaj u sumecim tabletama

- - - Updated - - -

:) evo nas u 39. nedelji i Aleksa nece napolje....danas sam bila na nogama i premorila se, grlic me zestoko boli ali je izdrzljiv....:D....kontrakcija nigde....

drzimo ti fige da sto pre izleti :D

:) ma odustah i od iscekivanja....mrda se ceo dan, znam da uziva, ma bice kako bude....

mleko pijem,, mada je muz uzeo organsko :D, kao malo kvalitetnije.....malo je preterano politizovano sve, niko nece umreti od tih kolicina aflatoksina....

bila sam na dablu, rezultati su mi sutra.
doktorka mi nije rekla pol, pitala sam je ali kaze da ne vidi, pa mi je bilo bas bezveze posto su svim zenama koje poznajem pol rekli na dabl testu :(

nego, ja opet sa pitanjima- sta radite za mleko, da li i dalje pijete mleko i jogurt, ili ste u bojkot fazi ( kao ja)
ja sada jedem samo neki koziji sir, pa pomislim onda ko zna da li je to uopste koziji sir- i tako ...
a kalcijum nam treba ... ne verujem u onaj u sumecim tabletama

- - - Updated - - -

drzimo ti fige da sto pre izleti :D

Meni su prvi put na UZ videli pol tek u 20.-21. nedelji. U 18. nedelji sam bila na amnio i ni tada dr nije mogao videti pol (bas je rekao, joj ne mogu videti jel decak ili devojcica, na sta sam ja rekla da mi je svejedno). Tek kada sam dobila rezultate amnio su mi rekli da cekam decaka (ja sam bila ubedjena da je devojcica, jos sam proverila da li govori MOJE rezultate jer "ja cekam devojcicu", kaze "mozete vi cekati devojcicu ali cete dobiti sina" :cepanje:). Posle toga je jednom prilikom dr rekao da se vidi da je devojcica, na sta sam ja rekla "prosli put je jos bio decak, ali je meni sve jedno, samo da je sve u redu", rekao je "aha, evo jednog testisa, ipak je decak" :zcepanje: Tada sam bila oko 30.-32. nedelje. I dobila sam decaka (ako je to vazno za ovu pricu).

Poslednja izmena:
stave kapu zbog velike povrsine glave i odavanje toplote preko nje, i mi smo stavljali na odelenju....
jos malo neizreciva, u terminu si, moze kad god, termin se racuna dve nedelje dole il gore od tog sedmog marta....

Back