Kutak za trudnice

Ja sam jednoj tinejdzerki "cestitala" na trudnoci jer je sedala na mestu za trudnice iako nije bila trudna. Rekla je da nije trudna, a ja sam je onda zamolila da ustane jer JA JESAM TRUDNA. Ceo autobus je posle komentarisao kako je ona nevaspitana itd.
Mada u globalu ne ustaju, par puta se desilo da se prijatno iznenadim.

Daj sto da spustas tinejdz to su delikatne godine :)

Jao Tsuy, da smo znale...bem mu misha, pa da krenes jutros sa mnom
Spremovic ne radi, neke obaveze
al je menjala neka primarijus nacelnica Vukmirovic...
divna jedna zenica
nisam cekala ni 2 minuta
uradila mi UZ, kaze, "uh, pa ovo je taman za dabl"
ja je upitah, "pa jel moze, ja cu posle u neku laboratoriju"
"moze, kako da ne" crl bese 49. nt 1.6 ako sam lepo upamtila
11w4d, kaze idealno ide u dan u odnosu na poslednju mecu
kad smo zavrsile "sestro izvadite joj krv za dabl"
rekoh pa jel moze, kaze sestra "ako nacelnica kaze, onda moze, kad ste vec tu"
rezultati prekosutra
da zakazem kontrolu kod Spremovic, ona je na odmoru ceo jul, zakazali mi za 02.08
ako uspem ranije,super, ako ne...videcu sa Mirom

tako da sam danas imala vise srece nego pameti
i da
"sta imate kod kuce" "decaka"
"pa, da ne pricamo mnogo unapred, ali rekla bih da je i ovo bata, no ima jos vremena"
mislim se, 'prijatelju, mene moj insekt ne vara...'
cini mi se da je i Novka pricala da su njoj 'ubadali' pol na dablu
tako da, moguce je

i tako, nisam dobila slicicu, al je bebac veseo, zivahan, mase, mrda nogicama
sve ol rajt
:D

E super ja nisam htela da znam pola , kako ce da se zove ??

Nije me ni pitala jel hocu da znam :)
mada sam ja i prvi put pitala...
navijali smo za curu, al sta sad
bice u sledecoj turi :)

ranije smo se dogovarali ako bude opet decak da bude Milos, e sad da li cemo ostati pri tome, ne znam
prvi put smo se dogovorili Ivan, pa kad sam cula koje je ime dobio na znamenju, bilo mi krivo sto nisam sacekala,
a nisam ni znala za to
al kad smo vec bili resili Ivan, nismo hteli da menjamo
mozda ovaj puta sacekamo

stigli mi rezultati dabl testa
sve je ol rajt :zurka:

bila sam u klinickom danas
:lol:
rezultat od pre mesec dana mi nije jasan uopste
dan pre toga sam radila tsh i bio je 2,36
taj dan sam popila lek ujutru al oni mi vadili krv svejedno, u 1 popodne...i tsh umesto da je manji nego dan pre, zbog leka, ono 4,3
kako meni nije jasno uopste
vadili mi krv jutros, pa cu da vidim u ponedeljak koliki je tsh sad, dr mi na odmoru ovu nedelju
i tako...iznervirala sam se zbog tog rezultata, kapiram da je skocio jos za ovih mesec dana
za dve nedelje cu da vadim privatno lepo i cao
necu da cekam mesec ceo da raste

opet su mi obe ruke izbodene :lol:
ko narkos neki
znam da sam trebala opet da vadim i nesto trece al se ne secam sta bese....juce sam se setila i evo vec danas pojma nemam...jbte ja ko debil neki

juce sam inace, onako optimisticki popila mamavit
izgrickala da sto pre ode
i 5 minuta posle meni muka
samo sam otrcala i ...
znaci ima da ga bacim...djubre odvratno...fuj

Cao zenske... :D
Eto mene malo,citam sta pisete ali nikako da napisem nesto ;)

Kad vec pricamo o prednosti trudnica i zena sa malom decom mogu vam reci da sam postala bas bezobrazna a evo i zasto :rumenko:

U prvoj trudnoci sam stajala kao kreten ,svi se prave ludi ,gledaju na drugu stranu...
Salteruse u bankama i postama boli uuuvooo bas da te propuste itd ( IOAKO PISE VEEELIKIM SLOVIMA DA SE PROPUSTAJU ZENE SA DECOM I TRUDNICE) ...
Cast izuzecima ,desavalo se i da me puste preko reda ali to je bilo redje ,cesce sam cekala kao ludak,bilo me je blam da se tu nesto trtim i guzim preko reda....

Opametila sam se pred kraj svoje prve trudnoce (9-ti mesec) jel sam cekala u redu nesto oko nove godine SAT i nesto vremena u Rodi ...dok nisam popizdela i laaaadno prosla pored svih u redu i stala kod kasirke prva ....
I naravno nasla se i neka pametna zena pa je prokomentarisala nesto u fazonu ``jeli ti mala gde si ti posla ,sta ti mislis da smo svi mi glupi i ludi``...itd... i povukla me za korpu i pocela da vuce u nazad,e onda mi je pukao film pa sam joj rekla da zacepi i da pusti korpu da joj ne bi polomila ruku i da ne bi dobila batine!!!
Da stojim u redu sat vremena,da treba da je bude sramota jel me je videla (a znam da jeste ) itd ...da treba sve da ih bude sramota sto se prave ludi ....:rumenko:
Svi su samo spustili glavu i ucutali ....tajac u radnji...:rumenko:
Ne bi joj ni rekla nista da je samo komentarisala ali kad me je za korpu uhvatila i pocela da vuce samo mi je roletna pala :zcepanje:

A sad u drugoj trudnoci me je napala neka baba u apoteci,a nije prvi put da me napadaju lude babe :zcepanje: .
Stojim ja i cekam kad neka zenica sto je bila druga u redu kaze ajde ti pre mene i ja krenem ka njoj kad izlete baba koja je bila sesta ,sedma u redu i uhvati me za ruku i kaze ``jeli ti bezobrznice jedna jel te nije sramota da preskaces red,vracaj se nazad,nije te majka ucila redu itd...``
Ja u soku krenem lagano nazad ...reko ***** ludu babu da se ne svadjam i objasnjavam nemam zivaca....
Onda me je videla apotekarka i pozvala me da pridjem kad opet baba na mene ha ha ha :zcepanje:,ja joj onda objasnim da sam trudna i da me je pustila zena ispred i da me zove apotekarka ....a ona mrtva hladna kaze ``ma sta me briga ko te je pustio red je red ``.....
E crkla sam od smeha,naravno prosla sam pored nje i zavrsila sta imam a ona je nastavila da gundja...pola apoteke se smejalo ....luda baba :zcepanje:

Sreca ne idem busem nigde ali sto se tice radnji,poste,banke itd....e tu sam bezobrazna skroz...
Sad sacekam koji minut i ako me ne primete samo pridjem prvom u redu kazem `` Jel bi ste bili ljubazni da me pustite pre Vas ``,a oni onda ne mogu da kazu ``e necu``,sraaamota je da drugi vide da nece trudnicu da puste :zcepanje:
U banci lepo pridjem cikici u obezbedjenju ako me nije video (obicno me vide i sami sprovedu do saltera) i zamolim da me propusti preko reda i oni hoce,stvarno su ok....
A u radnji sada samo kazem : I`zvinte samo da prodjem i dodjem lepo do kasirke i kad me kasirka vidi ona kaze ajde,ajde...da ne cekate :D

Nemojte pogresno da me razumete,nisam ja neka njanjava i ne mrzi me da stojim i nisam inace bezobrazna itd....
Vladaju virusi ,ljudi krljaju i kijaju na sve strane i sad ja zdrava i trudna treba da stojim i provodim vreme u nezdravoj okolini i dobijem neki virus ,grip....e bas necu...pazicu na sebe koliko god mogu....

A moj vam je savet da se i vi pazite i budete malo bezobrazne ako treba ipak vam ne treba ni virus ni grip ni stajanje ako ne morate :D
Ja prva propustim trudnicu,zenu sa detetom,staru baku,deku....
I smatram da je to normalno ,da to dolazi iz kuce ali neki ljudi nisu uceni i vaspitani tako pa se prave ludi i okrecu glavu.....
Isto kao sto ja nikad ne bi pljunula zvaku na sred ulice ili bacila papir itd...a to isto ucim i svoje dete...milim da je sve to do vaspitanja...mozda gresim !?!

Odoh sad lagano u krpe...napisah roman kao po obicaju i smorih ali sta cu to sam JA hehehe
Ljubim vas sve,cuvajte se i mazite stomacice :cmok:

::worth:

:) Samo da su živi i zdravi!

A šta je to znamenje?

Znamenje Posle nekoliko dana od porođaja, kada majka i dete izađu iz porodilišta, vrši se znamenje deteta. Naime, neko od mlađih ukućana, srodnika ili komšija, odlazi kod nadležnog sveštenika, sa jednom flašom za vodu po znamenje. Sveštenik osveti vodicu, naspe u flašu, stavi u nju jedan stručak bosiljka, i daje detetu ime, koje dete nosi do krštenja. To ime se zove "ime na znamenju". Ovo se vrši u spomen, kada su malog Hrista, odneli u osmi dan u hram i kada je dobio ime. Vodica u flaši se donosi kući, i po narodnom običaju ta vodica se dodaje četrdeset dana u vodu kojom se kupa dete, ili sve do krštenja.

Copy/paste

mi nismo ni znali za to, nego muz sreo svestenika nasega kad sam se porodila i ovaj mu rekao da dodje po znamenje
nismo nesto previse upuceni u religiju niti idemo u crkvu, ali nam je svestenik divan covek i prosto radi njega, ne znam kako to da objasnim sad, nebitno
uglavnom, uzme on tako tu vodu i sve, i mali dobije ime DAVID
i ja se odusevim
al ajde da ne menjamo kad je vec bio Ivan
i tako...

Nije me ni pitala jel hocu da znam :)
mada sam ja i prvi put pitala...
navijali smo za curu, al sta sad
bice u sledecoj turi :)

ranije smo se dogovarali ako bude opet decak da bude Milos, e sad da li cemo ostati pri tome, ne znam
prvi put smo se dogovorili Ivan, pa kad sam cula koje je ime dobio na znamenju, bilo mi krivo sto nisam sacekala,
a nisam ni znala za to
al kad smo vec bili resili Ivan, nismo hteli da menjamo
mozda ovaj puta sacekamo

stigli mi rezultati dabl testa
sve je ol rajt :zurka:
a vi sad dajte ovom bati ime David
to mi je bas super eto, da ovaj bata nosi to ime, koje je prvenac dobio na znamanje :)

taman onda kad i ovaj bude dobio ime na znamanje, imacete ideju za trece ;)

Ma nije krenulo, nego bih volela da znam kada ce :zcepanje:
Ubi me neizvesnost. Kada bi mi neko rekao- mirna si jos 5 dana, uhu, bilo bi super

Bravo za rezultate <3

AJMO:

Prvi simptomi porodjaja?

Poslednja izmena:
мислим да не може са сигурношћу да се зна када ћеш
ако је прво дете, десиће се можда лажне контракције---заболи стомак јако, као за менструацију, па за 5 минута опет, па ништа....(нпр)
ал ако су те контракције учестале, нпр имаш 5 контракција на 5 минута, одма иди у болницу
препознаћеш симптоме, то нема шансе да не препознаш
"болови" су као пред менструацију, само јаче
или као кад имаш јако тврду столицу (ја ово нисам осетила али неке жене описују и овако)
мене су чак у оба порођаја болела крста (у пределу бубрега) у почетку порођаја, после је бол прешао на стомак

или ако пукне водењак
и то ћеш препознати ако се деси :mrgreen:

и мој ти је савет да чим посумњаш да је кренуо порођај одеш у болницу
боље да те они врате ако није него да чекаш кући па да се искомпликује

Back