Kutak za trudnice

Jes da je mrtva tema, al da priupitam - je l su još nekome trnuli prsti na rukama?
Uopšte mi ne otiču šake, sve je ok, ali mi jagodice srednjeg, domalog i malog stalno trnu i teško mi je da stisnem šaku u pesnicu :|

Lunasa meni se to desilovdva puta. Proslo samo od sebe.
Inace za bilo kakve grceve pij magnezij ili vodu sa mg. Imas mivelu ili donat

Seka je prvih dana bila show.nervozna, kmezava..sad je ok.
Samo ne moze sazvakati da tata drzi brata..tatu ne dijeli ! :)))

Pijem mg svaki dan obavezno.
Danad su mi i stopala otekla i šake a trnjenje se preselilo i na levu ruku.
Idem u petak svakako na pregled pa ću ga baš pitati šta da radim sa tim, za sada radim vežbe protiv oticanja pa koliko pomogne pomogne.
Inače mi je pritisak baš nizak a ovo oticanje se vezuje za visok...
Kako god, još 5-6 nedelja ću izdržati a valjda će i Buško :lol:

Ja sam zadnji mj uzimala sumeci mg. Neki sto direktno saspes u usta..ajme majko..fuj

Lunasa, kad je termin?
Jedi se odlucila kakav ces porod?

Ja se preporodi kako se porodi.. Nesta svacterina, pritisak, strah..
Sa Sofijom uopste nisam bila takva

Ja sam zadnji mj uzimala sumeci mg. Neki sto direktno saspes u usta..ajme majko..fuj

Lunasa, kad je termin?
Jedi se odlucila kakav ces porod?

Ja se preporodi kako se porodi.. Nesta svacterina, pritisak, strah..
Sa Sofijom uopste nisam bila takva

Ja pijem taj mg direkt mesecima već, i super mi je, st arno nemam grčeve.
Termin je 15. januar, a za porođaj nemam pojma.. ovde je sve totalno konfuzno od kako se ne plaća epidural.
I htela bih i ne bih i ne znam šta da radim.
Videću, sve zavisi kako mi bude bilo, naime, ne znam šta da očekujem još uvek :lol:

Ja pijem taj mg direkt mesecima već, i super mi je, st arno nemam grčeve.
Termin je 15. januar, a za porođaj nemam pojma.. ovde je sve totalno konfuzno od kako se ne plaća epidural.
I htela bih i ne bih i ne znam šta da radim.
Videću, sve zavisi kako mi bude bilo, naime, ne znam šta da očekujem još uvek :lol:

moja drugarica ima termin 14.1.
ali se svi nadamo da ce suboticu izabrati a ne ns.

zasto? ja imam sasvim dobra iskustva, prvi porodjaj u bg
drugi ovde u betaniji
i mislila sam uzas zivi me ceka, jer se naslusah svega
a ono sasvim ok i normalno sve
samo ti budi pribrana, slusaj sta ti pricaju, i sve je ok, ja sam zadovoljna bila

- - - - - - - - - -

da napomenem da nikakve veze i poznanstva nisam imala ni prvi ni drugi put, niti smo nosili koverte, kafe, cvece ikome...

te pogubljene tako i prodju, majke mi, gledala sam zene koje urlicu... ne kazem da ne boli,
doslo je i meni da mozda jauknem ali nisam, prvo nemam nista od toga, drugo do mene su bile dve prvorotke, stvarno nisam zelal da traumiram cure...
jednostavno odlazak tamo treba shvatiti realno, to je porodiliste, kao i u svakoj zd ustanovi radnika je malo, da sad moze svako da se posveti svakoj porodilji, i da je drzi za ruku....
nemoj da brines, obilaze oni redovno, proveravaju stanje, uvek mozes i da zovnes, ja sam zvala recimo kad sam osetila da krece porodjaj...
svima je u interesu zdrava beba i zdrava ti :)
i zaista, samo sve slusaj, kad kazu da dises, disi, kad kazu da nista ne radis, ne radi, kad kazu guraj, napni se...
drugi put sam prosla bez ijednog sava i seckanja :) nisam ni epidural primila
porodjaj kakav i tebi zelim, najiskrenije
a znam da ces i ti to tako, jel si ti moja zena macka, i naravno da ces se kao macka i poroditi :) lako :)
i da jos jedno jako vazno ;) ne slusaj tudje horor price sa porodjaja , ljubim te

Boko, nije meni problem porođaj (kad je mogla glupa Sneža :mrgreen:), već sve ono posle toga što sleduje, a toga me strava hvata.
Hoću li znati da podojim, hoću li znati da se izmasiram, mislim meni je frka od toga, od toga što ne znam šta me posle čeka.
Za porođaj kapiram da me neće ostaviti neporođenu, to svakako, mislim dovršiće se samo od sebe ako ništa drugo :lol:

Al hvala vam do neba na podršci, baš mi puno znači :*****

super ako ti je tako, jer meni je porodjaj najteza stavka(iako normalna i prezivljiva :mrgreen: i plus sve sneze sveta... )
videces da je sve posle lakse i sve ide spontano i prirodno. ako negde zapne, za sve ima resenja, a i forum je tu. ;)
nista ti ne brini. seti se prve recenice iz prirucnika "priroda uglavnom sve radi sama" :D

Boko, nije meni problem porođaj (kad je mogla glupa Sneža :mrgreen:), već sve ono posle toga što sleduje, a toga me strava hvata.
Hoću li znati da podojim, hoću li znati da se izmasiram, mislim meni je frka od toga, od toga što ne znam šta me posle čeka.
Za porođaj kapiram da me neće ostaviti neporođenu, to svakako, mislim dovršiće se samo od sebe ako ništa drugo :lol:

Al hvala vam do neba na podršci, baš mi puno znači :*****

Ne boj se. Samo se pripremi. Poslusaj savete, idi na neku radionicu o dojenju u NSu. Ne moras kod nas u udruzenje, drzi i la lece liga... stvarno je korisno, svaka zena koja je bila na radionici pre porodjaja skoro da nema nijedan problem, cak i ako se javi neki problemcic, zna kome da se obrati, i zna kako da resi problem. Od srca ti ovo preporucujem, zaista. :heart:

Lunasa, ako bi se vratila stranice i stranice unazad naisla bi na moje postove od prije 2god..
Isti strahovi..
Zaista se sve slozi kad dodje beba.
Naucis u hodu.
Jedino sto me niko nije upozorio na dio da mozes upasti u takvo ***** od raspolozenja..gdje se osjecas ko stranac u sopstvenoj kozi. I to dodje na svoje, prodje i tih 40 dana..i opet budes svoj na svom :))
Ovaj tekst ko da sam ja pisala nakon prvog poroda.

http://lolamagazin.com/2016/12/08/najveca-nocna-mora-svih-porodilja-ono-o-cemu-niko-ne-prica/

Poslednja izmena:

Back