Kutak za trudnice

Pa ja sam želela da imam sinove koliko god dece da imam, ali zato što smatram da je u ovom svetu bolje roditi se kao muškarac, a ne zato da bih imala kome da ostavim kapital. Šta sada moji roditelji da rade, kada imaju sestru i mene? Da ponesu u grob imovinu? Da zaveštaju nekoj ustanovi, manastiru, crkvi...

Zaova moje kume imala tri ćerke, i odlučila se na četvrtu trudnoću. Bogu hvala, rodio se Dušan. Bogu hvala zato, što kada sam pitala njenog muža šta bi bilo da je i on bio devojčica, on mi je mrtav ozbiljan rekao da bi terali dok ne bude muško. Kada sam ukapirala koliko je on u stvari ozbiljan, ja sam se smrzla. :sad2:

Moj školski drug ima 4 ćerke. Usvojio je ćerku svoje sestre koju je zaklao muž. Znači, imao je pet devojčica, i napokon, šesti se rodio Jovan. :worth:

Meni je ok da oni teraju koliko god dok ne dobiju decaka, super je kada tako na kraju neplanirano ispadnje puno dece.
Strasno mi je sto se pricalo da se u Crnoj Gori malte ne zloupotrebljavao test za rano otkrivanje pola bebe i radili abortuse ako bude devojcica, a sumnjam da je kod nas bilo mnogo manje zloupotrebe. Cuh od cimerke u porodilistu da je neka njena prijateljica na kraju radila taj test, srecom bio decko. Inace ni cimerka u tome nista lose nije videla, hteli ljudi sina..
I jos mi je tuzno kad zene ne zele vise dece, jer eto imaju sina, sta bi radile da se rodi opet musko, kako deliti imanje... To obicno tamo gde se od poljoprivrede zivi.

- - - - - - - - - -

Boze, nikodija kakav idijot od coveka. Ali ima ih takvih ohohoj.

brankich, ja sam 31-va nedelja sad..nemam sta specijalno da pisem, pa ni ne pisem ovde..
Kad pre. Sto tudje trudnoce brzo prolete... :)

Ima i ljudi... ne bih da bas kazem nacionalnosti... gde se uzimaju u porodici da ne bi delili imanje :( pa radjaju bolesnu decu itd...
Meni je to strasno

- - - - - - - - - -

Brankic, to je istina. Zato i treba da se uvede neki zakon da se pol saopstava tek kasnije. Tako je neka prica bila.
Znam da mi je i moja dr.pominjala tako nesto. Ispalo je da je na lekarima da procene kome i kada da saopstavaju pol.
Nama je oduvek bilo svejedno samo nek je sve ok. Dobili smo eto oboje i nama je to najlepse ali bi svakako jednako podizali oboje.
Volela bih jos dvoje, bez obzira na pol. Mada cisto sumnjam.

Ne mogu u svojoj glavi da razumem tu zelju za jednim polom?!
Ja sam zelela dete. Bebu. Kakvu ulogu pol tu treba da odigra? Ne kontam

Ima i ljudi... ne bih da bas kazem nacionalnosti... gde se uzimaju u porodici da ne bi delili imanje :( pa radjaju bolesnu decu itd...
Meni je to strasno

- - - - - - - - - -

Brankic, to je istina. Zato i treba da se uvede neki zakon da se pol saopstava tek kasnije. Tako je neka prica bila.
Znam da mi je i moja dr.pominjala tako nesto. Ispalo je da je na lekarima da procene kome i kada da saopstavaju pol.
Nama je oduvek bilo svejedno samo nek je sve ok. Dobili smo eto oboje i nama je to najlepse ali bi svakako jednako podizali oboje.
Volela bih jos dvoje, bez obzira na pol. Mada cisto sumnjam.

Ne mogu u svojoj glavi da razumem tu zelju za jednim polom?!
Ja sam zelela dete. Bebu. Kakvu ulogu pol tu treba da odigra? Ne kontam

Ne razume niko od nas ko je hteo dete.
Ti sto zele samo jedno ili samo drugo potpuno su druga fela.

Uh, uh, uh...Nemoj biti tako isključiva. Mislim, ne smeta mi ni da sama druga fela, ali nikada nisam poželela da imam ćerku. Uvek sam želela da budem majka muškoj deci.

Da budem iskrena u trudnoci sam bas zeljela da imam djevojcicu, u mojoj glavi bi to bila neka lepa plavusica ( i ja i suprug bas svetlog tena, kose ociju... :) ) pa bi joj ja kupovala haljinice, snalice... lutkice... jednom tako kukam suprugu sto nemam cerkicu kaze on meni "samo zbog toga... a da ja tebi kupim lutku, zelis li ti djete ili igracku :) )
kako vreme prolazi ipak mi je draze sto sam dobila sinove... samo zbog zemlje u kojoj zivimo... ovdje je muskarcima sve dozvoljeno, mjenja zene-frajer a zena *****, napije se opet za muskarca ok a za zenu strasno... sve sto uradi nalazi se pod lupom i nailazi na osudjivanje...

Naravno da ne bih patila, naravno da bih volela bezgranično svoju ćerku, ali prosto nisam želela da razmišljam o toj opciji. Želela sam da budu dečaci, iako nisam htela da mi dr kaže pol tokom trudnoće. Nekako, u dubini duše sam znala (ili se samo nadala, pa kada se potvrdilo, onda sam, kao, znala) da će biti dečaci.

Ja sam vise htela devojcicu, mislim da bismo i mm i ja bili bolji roditelji zenskoj deci nego muskoj.
Nekako sam sebe videla sa cerkom, sa sinom nisam mogla nikako da vidim sebe, malo ima to veze sa mojim latentnim feminizmom valjda, da sam jako slaba na devojcice, da drzim redovno zensku stranu osim bas kada nemam kud.:whistling: Mm je doduse navijao vise za decaka u nekom trenutku, kao sta bi radio sa devojcicom, sa decacima mu je lakse, sport, utakmice, igre sa loptom...
To mi je skorz ok, nervira me kada je razlog dizanje muske dece na pijedastal, te naslednik, loza, a jos kod majki nekad to ume da bude jako bitno, da su rodile musko dete, veliku stvar su time postigle... :(

Ja sam htela dečaka, ali eto dobila devojčicu. Ne voliš ih ni manje ni više zbog pola ali eto svako ima svoje želje ;)
Inače pridružila sam se ovoj temi jer ćemo suprug i ja možda u skorije vreme probati da dobijemo još jedno dete sa In Vitro metodom... :aha: Treba da popričam uskoro ozbiljno sa lekarima i da vidimo šta i kako dalje...

Желела сам да имам здраву и праву ДЕЦУ.

То да је мушкарцима лакше у животу напросто није тачно.

Isto. Ovo drugo inace malo malo pa cujem od zena, kao neku frazu. Pomislim nije im lako kad su stekle taj utisak. Ja uopste ne mislim da je muskracima lakse, mozda zato sto mi je lep zivot, ne znam.

Horionske resice? Koje sve rezultate, osim pola, to pokazuje? To mu dođe kao screening na koje bolesti? :think:
I u kojoj nedelji se radi beše? Hvala! ;)

radi se izmedju 11-14 nedelje, preporucuje se obicno kada je los dabl, ako se vide anomalije na UV, ako je bilo predhodnih problema
koji i ne rade posle 40-te, vec odmah salju na CVS
gleda se kariotip, hromozomi i najcesci poremecaji Daun, Tarner. Edvards, Patau sindromi
ali se ne vide anomalije i genetski poremecaji

spada u invazivne metode, kao i amniocenteza i kordocenteza, ali nema rizika ako radi strucnjak, a rizik je inace 0,5% veci u datoj nedelji za pobacaj
traje 5sec, namazu, bocnu, cacnu i izvade
rezultat za dan, dva , tako da je mnogo komotnija od amniocenteze koja se kasno radi 16-19 ned, u nekim lab i do 25ned, a duze se cekaju rezultati

kordocenteza se radi posle 20ned

- - - - - - - - - -

Ja sam htela dečaka, ali eto dobila devojčicu. Ne voliš ih ni manje ni više zbog pola ali eto svako ima svoje želje ;)
Inače pridružila sam se ovoj temi jer ćemo suprug i ja možda u skorije vreme probati da dobijemo još jedno dete sa In Vitro metodom... :aha: Treba da popričam uskoro ozbiljno sa lekarima i da vidimo šta i kako dalje...

pozurite :D

radi se izmedju 11-14 nedelje, preporucuje se obicno kada je los dabl, ako se vide anomalije na UV, ako je bilo predhodnih problema
koji i ne rade posle 40-te, vec odmah salju na CVS
gleda se kariotip, hromozomi i najcesci poremecaji Daun, Tarner. Edvards, Patau sindromi
ali se ne vide anomalije i genetski poremecaji

spada u invazivne metode, kao i amniocenteza i kordocenteza, ali nema rizika ako radi strucnjak, a rizik je inace 0,5% veci u datoj nedelji za pobacaj
traje 5sec, namazu, bocnu, cacnu i izvade
rezultat za dan, dva , tako da je mnogo komotnija od amniocenteze koja se kasno radi 16-19 ned, u nekim lab i do 25ned, a duze se cekaju rezultati

kordocenteza se radi posle 20ned
- - - - - - - - - -
pozurite :D

Puno ti hvala na svim informacijama :heart:
Joj kod nas neće biti tako lako :sad2: a imamo samo 3 pokušaja :dash:
Ne znam ni dal da se upuštam u to uopšte... više ništa ne znam... :rida:

Puno ti hvala na svim informacijama :heart:
Joj kod nas neće biti tako lako :sad2: a imamo samo 3 pokušaja :dash:
Ne znam ni dal da se upuštam u to uopšte... više ništa ne znam... :rida:

poslusaj srce, ali nemoj da se jedes i opterecujes
vidite, pa probajte ili nemojte
iz mog iskustva- cim sebi nabijes presiju nema teoretske sanse da ostanes trudna...
mi smo se sa prvim izmaltretirali zivi dok ne dobismo
a sada smo se pazilii puf :D
samo opusteno, drugacije ne ide

- - - - - - - - - -

To bre nije dobro za tebeeeeeeeeeeeeeeeeee...
Iako sam i ja prošla isto... i pomogne mi muzika malo...

moracu, crna cokolada mi nije mnogo pomogla, a slatko ne mogu sada ni da okusim
muziku sam skroz zaboravila ..... a od same trudnoce sam preko dana strasno umorna, uopste mi nije jasno kako ne mogu da zaspim
meni je problem sto ne cvikam od hrom, nego od anomalija i genetskih nepravilnosti

poslusaj srce, ali nemoj da se jedes i opterecujes
vidite, pa probajte ili nemojte
iz mog iskustva- cim sebi nabijes presiju nema teoretske sanse da ostanes trudna...
mi smo se sa prvim izmaltretirali zivi dok ne dobismo
a sada smo se pazilii puf :D
samo opusteno, drugacije ne ide

To jeste... ali mi mnogo toga stoji na putu... pa moram ko bu.da.la da se probijam kroz sve :roll:
Kad dođe do toga, ako dođe do toga, ću verovatno biti ono... šta bude biće :lol:
Ali do tad, živa neću ostati :aha:

moracu, crna cokolada mi nije mnogo pomogla, a slatko ne mogu sada ni da okusim
muziku sam skroz zaboravila ..... a od same trudnoce sam preko dana strasno umorna, uopste mi nije jasno kako ne mogu da zaspim
meni je problem sto ne cvikam od hrom, nego od anomalija i genetskih nepravilnosti

Jaooo sećam se toga kad sam bila trudna sa Martom :aha:
Znači ceo dan prespavam i ispovraćam se, a onda uveče vršljam :lol:
I ja se bojim genetskih nepravilnosti itd. :sad2:

Back