Kutak za trudnice

Da se javimo - stigli smo kući juče :)
Bebe su super, vitalne, kao da nisu prevremeno rodjene
Evo i jedne sličice Nevene i MIhajla:

Pogledajte prilog 334329

Ne mogu sad više da piskaram, ima dana, čitaćemo se...

Ata draga prelepe bekane,dobrodošli na ovaj svet Nevena i Mihajlo! I veliki poljubac za Stefajla i malenu,oni su sad važni stariji brat i najstarija seka. A za tebe velika podrška i čuvajte se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

U kojoj nedelji si se porodila? Kako si prošla? Znam da je cr, tvoj muž je napisao.
Jesi li i ti bila sa njima u bolinici ili su te ranije otpustili?

Porodila sam se dan pre ulaska u 36-tu nedelju, znači takoreći 35 punih nedelja. Bebe su odmah u startu bile vitalne i jake. Sa njima nije bilo problema. Nisam ja ostala ovoliko zbog njih, nego su oni mene čekali. I ko zna da li bih još dobila otpust da načelnik nije otišao na odmor.
Danas idem na kontrolu, konci su mi skinuti pre otpusta. Bio je problem što se rana u jednom trenutku, vrrrrrlo malo zacrvenela, pa su mi odložili otpust, i tretirali ranu alkoholnim oblogama. Ok je bilo preključe pri otpustu, rana zarasla, suva, ne boli...
Sad u 11 idem na kontrolu, ali verujem da je sve ok, verovatno će mi sada i gazu skinuti. Jedva čekam da se istuširam, ovo parcijalno pranje je golo sr.nje.
A carski ko carski... carsko mučenje! Uvek sam govorila, a sad i iz ličnog iskustva - kakav crni carski kao izbor, to je samo nužno zlo, ako mora.
Sve u svemu, iza nas je :)

Evo ja sa ranojutarnje kontroleeee
sve u redu... sad smo 32+0
Teske smo 1800g
Prednji zid? Moja mala je tuuuuu
Inace zvace se Valentinaaaa

i kod mene je na prednjem zidu, svega 7 mm od grlica :( u nadi da ce se podici koji cm. mada dr kaze mozemo i ovako bez vecih komplikacija ako bi ostala nisko. bojala sam se totalne previje.

Masemo Valentini ;)

insomnija, euridika,milice imate li vi izabrana imena? sorry ako ste pisale vec ja ne pohvata.

kod nas je u opticaju Vuk i Sofija, stim da jos ne znamo pol :)

Poslednja izmena:
i kod mene je na prednjem zidu, svega 7 mm od grlica :( u nadi da ce se podici koji cm. mada dr kaze mozemo i ovako bez vecih komplikacija ako bi ostala nisko. bojala sam se totalne previje.

Masemo Valentini ;)

insomnija, euridika,milice imate li vi izabrana imena? sorry ako ste pisale vec ja ne pohvata.

kod nas je u opticaju Vuk i Sofija, stim da jos ne znamo pol :)

Da, beban je Milovan, a kući će ga dočekati Strahinja, Danica i Stanko. Nekako nam se sviđaju baš stara imena..mada je sad svaki treći dečak Strahinja, ali smo malo dece znali kada smo birali ime... dobro, kada sam :rumenko:

Ne mogu da vas pohvatam :). Makiceee Valentina se inace zove moja rodjena sestra :), prelepo ime, zvace je Tina :):), i najbitnije je da ste vas dve dobro. Sto se mene tice moja bekana ce se zvati Nika, ali ja se do porodjaja mogu predomisliti jos 100 puta :):), tati se to ime ne dopada, on bi neko nase domace, pa sam mu lepo rekla: kad se ti budes poradjao ti biraj hehe ;). Mada imam jos par imena u opticaju, videcemo. Samo da sve bude kako treba. Da je musko znala bih odmah, Vuk ili Viktor :). Nama u porodici svima ime pocinje sa V, ali nisam naisla na neko bas lepo ime na V, pa ako imate predlog recite, pomagajtee ;)

Nemam nista protiv NASIS imena, naprotiv, ali za zensko ime je malo specificnije, Jelena, Marija, Ana, Milica itd, sve su to lepa imena ali ima ih na tone Poznavalac :). Zato sam htela neko redje ime, Igen nije lose :):)
Сад си ме писањем Иген с великим почетним словом баЧила у недоумицу... па да пресечем.
Иген није име(ни женско, ни мушко!), већ на мађарском значи ОК.
А и у мађарском нема родова, сви су један род!:hahaha:

Meni je skroz u redu da roditelji daju deci imena koja im se sviđaju. U starom komšiluku imali smo drugaricu Tiliju (vrba).
Kada su se birala imena za našu decu, setila sam se kratke Kaporove priče o blaziranim lepoticama Beograda sa evropskim imenima i zanimljivim prezimenima ( tipa Eleonora Konjević) i priznajem da je to malo prevagnulo u korist starih srpskih imena.
Strahinja je dobio ime po Banović Strahinji- pravom srpskom vitezu i pokazatelju da nam šovinizam nije nasleđen, Danica kao naša najsjajnija zvezda, Stanko po hajduku, a Milovan po dedi... čovek je živa legenda.

:):):) nasmeja me Poznavalac. Znacilo to OK ili bilo sta drugo, kakve veze to ima majke ti? Ja madjarski jezik ne znam, tako da mi je svejedno sta ti mislis i pises ;). Vazno je da ti sve znas i ja to pozdravljam. Adjabudjabu hehe ;)

I ovo je tema o trudnicama, a ne o poznavanju jezika. Pusa za tebe ;)
Ја теби све најлепше, едукација&просветљење, а ти мени тако...:rida:
Ево т' сладолед!
:lb:

Meni je skroz u redu da roditelji daju deci imena koja im se sviđaju. U starom komšiluku imali smo drugaricu Tiliju (vrba).
Kada su se birala imena za našu decu, setila sam se kratke Kaporove priče o blaziranim lepoticama Beograda sa evropskim imenima i zanimljivim prezimenima ( tipa Eleonora Konjević) i priznajem da je to malo prevagnulo u korist starih srpskih imena.
Strahinja je dobio ime po Banović Strahinji- pravom srpskom vitezu i pokazatelju da nam šovinizam nije nasleđen, Danica kao naša najsjajnija zvezda, Stanko po hajduku, a Milovan po dedi... čovek je živa legenda.

To su zaista lepa imena, i slazem se sa tobom da roditelji trebaju deci davati imena koja im se najvise dopadaju. Meni je najvaznije da bebana bude zdrava, a ime cemo lako ;).

Back