Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam ali nešto čudno ne one klasične mučnine.
Retko povraćam ali mi je muka skoro svaki put kad jedem. Pošto mi se želudac smanjio na minimum (što od stomaka koji je ogroman, što od sisa koje su porasle za 1,5 broj) moram da jedem baš malo, prepolovila sam porcije hrane ali opet imam utisak kao da sam pretovarila stomak. Moram da jedem malo ali sam onda brzo gladna, ko beba na svakih 4 sata jedem. :)

osecam se isto kao i ranije... nema mi neke razlike, samo sto sam dobila neki nalet energije da sredjujem sve zivo, a do juce me mrzelo da radim bilo sta :mrgreen:
ne razmisljam mnogo o tome kako ce to izgledati pa zato i ne panicim jos uvek...sve se nadam da ce me to iznenaditi i da necu stici ni da panicim...nekako sam se mnogo uneozbiljila po tom pitanju :lol:
i tebi ostalo jos malo...poslednje nedelje najbrze prolete...

osecam se isto kao i ranije... nema mi neke razlike, samo sto sam dobila neki nalet energije da sredjujem sve zivo, a do juce me mrzelo da radim bilo sta :mrgreen:
ne razmisljam mnogo o tome kako ce to izgledati pa zato i ne panicim jos uvek...sve se nadam da ce me to iznenaditi i da necu stici ni da panicim...nekako sam se mnogo uneozbiljila po tom pitanju :lol:
i tebi ostalo jos malo...poslednje nedelje najbrze prolete...

Hehe bananice,uhvatio te je cuveni simptom veoma blizog porodjaja,a to je "gnezdenje" kada trudnica oseti nagli nalet energije i zelju da sredjuje stan,to je jako cesta pojava i znaci da je porodjaj iza coska,znaci ode nam ti uskoro u kafanu :lol:.E pa za slucaj da se ne sretnemo,da ti ja vec pozelim sve najbolje i da ti porodjaj bude lak,kao meni sa Acom sto je bio (to zelim svim trudnicama,pa i sebi ponovo :) ), i da sve prodje u najboljem redu :heart:

Poslednja izmena:
Imam ali nešto čudno ne one klasične mučnine.
Retko povraćam ali mi je muka skoro svaki put kad jedem. Pošto mi se želudac smanjio na minimum (što od stomaka koji je ogroman, što od sisa koje su porasle za 1,5 broj) moram da jedem baš malo, prepolovila sam porcije hrane ali opet imam utisak kao da sam pretovarila stomak. Moram da jedem malo ali sam onda brzo gladna, ko beba na svakih 4 sata jedem. :)

Pa ti si jos i super,ja jedem na svaka 2 sata,a smrsala sam...ni stomak mi se nesto ne primeti.Mislim da to ima veze sa polozajem posteljice...neko ovde je rekao da posto je posteljca na prednjem zidu,stomak bi trebao da bude veci,a ja opet mislim da je obrnuto,nekako mi to logicnije,posto je posteljica napred,beba je vise prema kicmi,pa se stomak i ne primeti toliko,a ja jedva cekam da poraste,jer ovako delujem kao da sam malo deblja u stomaku :lol:.
Jel osetis bebe,jel se gurkaju i jel te sutiraju i golicaju?Ja moju osetim da se vrti,ali nikako da me konkretno lupi.

Bila sam danas na ultrazvuku,bebica je super,hvala Bogu,teska je 170 grama :D,bas smo je dugo posmatrali kako se igra rucicama i stavlja palac u usta :D :heart:.Pol nismo uspeli da vidimo,jer se bebica u tom trenutku okrenula karlicom napred i sela u turski sed,a pri tom se nesto sklupcala,kaze dr "kao da joj je zima" :).Doktorka je rekla da joj se ucinilo da je ponovo decak,ali je naglasila da uopste nije sigurna i da se u ovoj nedelji jako lako pogresi,zasigurno cemo znati za mesec dana.Meni je bebica bila jaako slatka dok sam je gledala kako se igra rucicama,da mi je sada potpuno svejedno da li je decak ili devojcica,samo da mi je zivo i zdravo.A sad nam se ozbiljno nametnula dilema oko muskog imena :think:

Bila sam danas na ultrazvuku,bebica je super,hvala Bogu,teska je 170 grama :D,bas smo je dugo posmatrali kako se igra rucicama i stavlja palac u usta :D :heart:.Pol nismo uspeli da vidimo,jer se bebica u tom trenutku okrenula karlicom napred i sela u turski sed,a pri tom se nesto sklupcala,kaze dr "kao da joj je zima" :).Doktorka je rekla da joj se ucinilo da je ponovo decak,ali je naglasila da uopste nije sigurna i da se u ovoj nedelji jako lako pogresi,zasigurno cemo znati za mesec dana.Meni je bebica bila jaako slatka dok sam je gledala kako se igra rucicama,da mi je sada potpuno svejedno da li je decak ili devojcica,samo da mi je zivo i zdravo.A sad nam se ozbiljno nametnula dilema oko muskog imena :think:

Ma važno je da je sve u redu ,a za dječka, ma naći ćete ime ako bude dječko:cmok:

ehej, cao svima... nadam se da ste dobro.... ja imam te neke kontrakcije, ne znam kako je to dr ustanovio, ne razumem se, ali u ponedeljak smo radili ctg pa je video. super je kad lezim ili sedim,ali kad koraknem, mislim da cu se raspasti. beba se spustila, pa mi je doca rekao da ne veruje da cu dogurati do kraja, nego da ocekujem svaki dan... a jooooj, sva sam u panici... stan jos nije gotov... jel bananica otisla??? hmmm, izgleda da jeste... ;-) cmokic za sve, cuvajte se i mazite svoje tibe....

Bananice gde siiiii????
Nema je već 2 dana!!!
Hm :think:

Suzo i ti ćeš skoro.
To što se beba spustila i nema baš veze, meni se spustila 2 nedelje pred porodjaj. Ali te kontrakcije... Znači bliži se. :super:
Nemoj da brineš ako nemaš maniju gneždjenja kao bananica nećeš onda još. :hahaha:
Joj što je to slatko. :heart:
Sećam se da sam noć pred porodjaj do 5 ujutru sedela i peglala pelene. :D

Samo opušteno i uskoro ćemo imati dve ganc nove bebe na forumu. :cmok2:

Drage trudnice, zna li neka da mi odgovori da li je opasno da pijem šumeće tabletice kalcijum (ili bilo koje druge šumeće)? Prijaju mi, a kao da sam negde čula da ih treba izbegavati...
Ja sam ušla u 16.nedelju, napredujem, mada postajem jako nestrpljiva :lol:

Pozdrav za sve :)

Slobodno mozes da ih pijes,ja sam ih pila u celoj trudnoci ,od 5nedelje pa sve do dve nedelje koliko sam dojila malog,ujutru na nastinu,ali odmah cim se istopi nemoj da cekas da ti stoji u casi dugo,ja sam pila od 1000mg...bebi je potrebno dosta kalcijuma,i slobodno pij mleko,jogurte i jedi sireve....
Pozz za tebe i tvog bebca :heart:

Drage moje mamice ja neznam sta cu vise sa sobom :worth::worth::worth:Vec nekoliko veceri unazad ne mogu da spavam.Legnem oko 2h, onda mi postaje vruce (ali samo tabani su u pitanju) a onda nastupa nervoza odatle.Ja stvarno ne znam sta da radim i kako cu da izguram do kraja.Jutros sam na pr.legla u 4.30 probudila se oko 6.00, pa sam nastavila posle toga do 7.30 i tako se na 1h budilai spavala.Sta da radim? :worth::worth::worth:

Draga nmim, imam potpuno isti problem, dođe mi da pošizim! Jedno vreme sam držala nekoliko puta dnevno noge u lavorčiću u hladnoj vodi ali nije mi baš pomagalo! A nespavanje... Idem u pekaru da kupim hleb u pet ujutru, gledaju me kao da sam poludela, kažu, spavaj, kada dođe beba nećeš moći! Eh, kao da ja ne bih da spavam!!! Iako jurim sinka po ceo dan i jedva dočekam veče, neće san na oči!

Драге труднице, имам једно питање за вас.
Колико сте се угојиле у трудноћи?
Колико килограма сте добијале у прва 4 месеца и колико је нормално тј. како кажу доктори?

Срећно са стомачићима.
Мазите их.
:heart:

Колико килограма сте добијале у прва 4 месеца и колико је нормално тј. како кажу доктори?

Срећно са стомачићима.
Мазите их.

ukupno 21kg
1, 2 i 3 mjesec po 1.5kg - 4.5kg
4 i 5 mjesec po 5kg -10kg
6,7 po 3kg -6kg
8 i 9 -pola kg
a mislim da je normalno od 3 do 4 kg u prva četiri mjeseca:cmok:

Срећно са стомачићима.
Мазите их.

U prva cetiri meseca dobije se od 2,5 - 4,5kg.Ja sam sada 4.mesec,a dobila sam 1kg,tj smrsala sam jedno 2-3 kilograma,a bebica je nadoknadila,tako da je je brojka na +1.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back