Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke tu sam,nece bebac jos...
Bili smo kod doktora dao mi lekove ,slusao je bebino srce dobro je,samo imam kontrakcije,moram da lezim dok mi ne prodje krvarenje...
Mozda kasnije pozovem babicu da se konsultujem i sa njom...i ja imam bolove kao menstrualne...kaze bebac se sprema polako :)

Devojke tu sam,nece bebac jos...
Bili smo kod doktora dao mi lekove ,slusao je bebino srce dobro je,samo imam kontrakcije,moram da lezim dok mi ne prodje krvarenje...
Mozda kasnije pozovem babicu da se konsultujem i sa njom...i ja imam bolove kao menstrualne...kaze bebac se sprema polako :)
Stigla si! Znaci, i kod tebe lazna uzbuna... Ali ja mislim da ces ti prva. ;)

ja samo spavam...probudim se i onda opet...dragi ima neki stomacni virus, diareju i neku drhtavicu, slabost...bojim se da ne zarazi mene...ko zna sta je u pitanju. pa sam pocela da se brinem o svim tim virusima koji vrebaju i koji ne valjaju za bebu :sad2:...poludecu
Nemoj da se opterecujes toliko, to je sigurno naobicniji stomacni virus koji traje par dana.
I mani se citanja na netu o svakakvim virusima, rekli smo da je to bezveze, samo se vise nerviras i brines. :rtfm:

Bonzi,
Koliko su ti ceste kontrakcije i sta je uzrok krvarenja?
Eto nama Enza u roku od par dana:)

Ja imam UZ u cetvrtak, potvrdjeno...Jedva cekam da se vise dogovorimo i da znam na cemu sam...Uh, naklopala sam se sarmice:whistling:

Bananice,
Znam kako ti je...I moj muz je sav prehladjen, lezi..Mene krenulo grlo da steze, ali valjda nece dalje od toga. Tantum verde sprej sam uzela i vec mi je bolje. Nadam se da su nase bebice zasticene.

Evo nas,taman sam se ponadala da je prestalo,kad sad opet,boli me stomak kao da cu da dobijem,sad je to vise kao poslednji dan menstruac,ali ima cak i neka crna krv(bas tamna),a babica je otisla kuci,izgleda da cu ipak na hitno ili ujutru rano kod doce...samo da poludis...plasim se malo,u stvari plasim se zbog tog krvarenja,bojim se da nebude nesto bebi...znam da se desava posle pregleda da se prokrvari,ali posle nekog vremena prestane,a ovo traje jos od sinoc od 18h...
Danas sam bila kod doce opste prakse,nije hteo da me pregleda posto sam vec otvorena jedan prst,jer kad pocinje otvaranje nevalja puno pregleda...

Evo nas,taman sam se ponadala da je prestalo,kad sad opet,boli me stomak kao da cu da dobijem,sad je to vise kao poslednji dan menstruac,ali ima cak i neka crna krv(bas tamna),a babica je otisla kuci,izgleda da cu ipak na hitno ili ujutru rano kod doce...samo da poludis...plasim se malo,u stvari plasim se zbog tog krvarenja,bojim se da nebude nesto bebi...znam da se desava posle pregleda da se prokrvari,ali posle nekog vremena prestane,a ovo traje jos od sinoc od 18h...
Danas sam bila kod doce opste prakse,nije hteo da me pregleda posto sam vec otvorena jedan prst,jer kad pocinje otvaranje nevalja puno pregleda...
Otidji sutra kod tvog ginekolga pa razgovaraj sa njim, on ce najbolje znati. Nama je babica rekla da se to ponekad desava nakon pregleda i da nije opasno, a kontam da bi te zadrzali u bolnici danas da ima razloga. Samo ne znam, kad krene otvaranje, koliko dugo to moze da traje? Dan-dva, nedelju? :dontunderstand:

bonzi, jel pogledao tvoj doca kako i koliko krvaris i jel rekao nesto :think:

carobna, mislim da otvaranje moze da traje duugo...narocito to malo od 1 prsta ne mora da znaci da je porodjaj krenuo...ima zena koje su toliko otvorene jos od 8,9 meseca, pa se na kraju porode u terminu...mada je bonzi sad vec u terminu, tako da sigurno nece potrajati bas toliko :mrgreen: ali sacekace enzo da tata bude tu :ok:

Mislim da sam pogresila sto sam danas otisla kod doktora opste prekse,nije me pregledao,nije smeo jer kaze kad je vec pocelo otvaranje i posto krvarim nece da pogorsa,rekao je da nije opasno za bebu,i da strogo mirujem...mada trebala sam da sam zvala babicu ona je to napravila i vise je upucena u to...
Pitali smo nju juce dali to otvaranje jedan prst znaci da ce uskoro porodjaj rekla je da nemoze da kaze kad i kojom brzinom ce to biti,zavisi od zene...i od bebe kad hoce da izadje,al mi rekla da setam sto vise da bi se ubrzao porodjaj,mada sad sa ovo krvarenje moram da lezim...

bonzi, samo sto nisi, nemoj da se bojis, videces kad pocne, upocetku ima da uzivas u kontrakcijama kao boli a ne bolii znas da te deli par sati od malog andjela. ja sam imala dva sata najgorih bolova, skroz otvorena sa naponima i to se moze izdrzati kad vreme prodje mogu to da kazem. retko kome se desi da mora doktor od sto kila da legne na tvoj stomak i da bebu izvlace vakumom. e to je bol najgori, boli stomak ceo a ne dole. od napona ne osetis nista dole da ti se siri tegli, nisam ni osetila secenje, iznenadila sam se kad su mi rekli, imam ogroman rez, cak ni sivenje, osetis nesto ti radi ali ne boli. ali da vam kazem nisam uspela da se skoncentrisem na disanje. kod napona dodje ti prirodno da moras ubrzano da dises.

bonzi drzi se, sutra je mozda taj dan ako vec krvaris

Mislis tina?:think: Ja osecam da nece jos,samo neznam zasto nestaje ovo krvarenje?!Do predvece je to bila bas krv,a sad je vec braonkasti iscedak cak i na crno ide...neznam dal je neko imao slicno iskustvo...i stomak me boli...sad neznam dali je to znak da bebac uskoro dolazi ili je zato sto me povredila prilikom pregleda?

bonzi, samo sto nisi, nemoj da se bojis, videces kad pocne, upocetku ima da uzivas u kontrakcijama kao boli a ne bolii znas da te deli par sati od malog andjela. ja sam imala dva sata najgorih bolova, skroz otvorena sa naponima i to se moze izdrzati kad vreme prodje mogu to da kazem. retko kome se desi da mora doktor od sto kila da legne na tvoj stomak i da bebu izvlace vakumom. e to je bol najgori, boli stomak ceo a ne dole. od napona ne osetis nista dole da ti se siri tegli, nisam ni osetila secenje, iznenadila sam se kad su mi rekli, imam ogroman rez, cak ni sivenje, osetis nesto ti radi ali ne boli. ali da vam kazem nisam uspela da se skoncentrisem na disanje. kod napona dodje ti prirodno da moras ubrzano da dises.

bonzi drzi se, sutra je mozda taj dan ako vec krvaris

Ono boldovano se i meni desilo,jos mi doktor pritisnuo dijafragmu i kaze "a sad udahni duboko i onda se napni jako" i ja da udahnem kad ono trt nema sanse,i ja se napnem poslednjim atomom snage i vazduha i hopla izleti Aca :D
Devojke nemojte da se plasite,nemate cega,boli jer mora da boli,sve smo prezivele to i evo sada se ponovo presrecne vracamo na kutak za trudnice :D,da prodjemo kroz sve to jos jednom ili vise puta.I sto smo ,jos u vreme moje prve trudnoce, ovde na kutku umele da kazemo "kad je mogla glupa Sneza,e vala cu moci i ja :lol:"
Pozdrav i samo hrabro :heart:

Poslednja izmena:
Jao, a meni su legle dve doktorke i tri babice, zamislite tu guzvu. Sad mi smesno kad ih se setim kako vicu guuraaaj!!!!
Beba bila velika, ja nisam bila iskusna i verovatno nisam znala pravilno da se napinjem(kod nas nema skole za trudnice), pa se bebura vratila unutra. Oj kad su skočile...
Al' sve to prođe...nadam se da je drugi porođaj lakši, tako kažu i ja se nadam, iako ni onaj prvi nije bio tako strašan..
Ja vam se nisam javljala, ne znam šta bih vam pisala osim da i dalje povraćam, al' nisam od prekjuče, jupi je. Valjda će konačno i to proći...

Dobro jutro devojke,mi malo poranili :manikir:
Gde li su nam nove trudnice,bas je zatisje :think:

Caooo :cao: bonzi pa ti si jos tu?! :eek: ja sve mislim da ces ti za maximum 2 do 3 dana da se porodis :mrgreen: :aha:
Idemo posle Maki i ja u setnju pa se mozda nadjemo sa Angi da nas ona vidi :aha: :D
CMOK svima, drzite se! :zag:

Bonzi da sam ti ja lekar,ja bih tebe jos juce porodila :lol:

E bas to! :hahaha:

Bonzi da sam ti ja lekar,ja bih tebe jos juce porodila :lol:

Jel da?Daj mi molim te jos dva tri dana :sad2:
Ja sam ti izgleda ovde najveca kukavica na forumu :rumenko:
Ma salim se jedva cekam da drzim u narucju mog sina :heart: nego sam ocekivala znate ono pukne vodenjak vi lepo odete u bolnicu i oni vas porode :lol: ali ovo ja nista ne osecam odem na ctg prokrvarim,imam kontrakcije,i sta li me jos ceka neznam...:whistling:
Kako se ti osecas?:cmok2:

Jao, a meni su legle dve doktorke i tri babice, zamislite tu guzvu. Sad mi smesno kad ih se setim kako vicu guuraaaj!!!!
Beba bila velika, ja nisam bila iskusna i verovatno nisam znala pravilno da se napinjem(kod nas nema skole za trudnice), pa se bebura vratila unutra. Oj kad su skočile...
Al' sve to prođe...nadam se da je drugi porođaj lakši, tako kažu i ja se nadam, iako ni onaj prvi nije bio tako strašan..
Ja vam se nisam javljala, ne znam šta bih vam pisala osim da i dalje povraćam, al' nisam od prekjuče, jupi je. Valjda će konačno i to proći...

Drzim ti fige da ce uskoro proci :ok:
A inace su i meni 2 devojke, stazistkinje legle na stomak kad je Maki izlazila... nego je meni bilo smesno sto moj lekar, koji mi je i vodio trudnocu u poslednjih 3 meseca je profesor na fakultetu medicine u Beogradu i nacelnik jednog sprata u Visegradskoj... elem dok sam se otvarala samo smo moja babica i ja bile kod mene u boxu, e kad su krenuli naponi i glavica polako da se pojavljuje, usao moj Dr. a za njim jedno 15 stazista :eek: :hahaha: krcat box ne moze niko ni da se mrdne! :rotf: meni bi smesno... :aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back