Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tvoja će ti dr sve reći, ali mislim da bi trebalo da se više odmaraš i da kućne poslove i ostalo ostaviš za kasnije. Meni se pojavio krajem trećeg meseca i trajao tri nedelje, primala sam Utrogestan, Dagestan i čak i progesteron inekcije, jer mi se posteljica malo odlubila. Mada sam za svoje stanje sama bila kriva, dve nedelje pre toga smo bili na nekom dužem putu jer sam ja kumovala drugarici, a dan pre toga prala prozore, zavese i sl. jer nam je bila slava. Inače, to se stvarno često dešava, znam puno žena koje su koristile progesteron, ne znam da li ti je dr objasnila, mislim da od 16. nedelje posteljici više neće biti potreban taj podsticaj sa strane, to je samo da se posteljica bolje "usadi" u matericu. Stare bake kažu da ćeš roditi dečaka...:)Mada, u mom slučaju su pogrešile:heart:

Hvala ti na odgovoru:heart:, vec sam bila kod doktora,pijem Utrogestan i taj braonkasti iscedak je vec prestao,ali mi je od povisenog nivoa progesterona sinoc malo curkalo mleko iz desne sike.Inaces sto se babinskih prica tice,uopste nemam mucnine i jede mi se samo slatko,pa kazu bice zensko :D..ma nek su nam zivi i zdravi:heart:

Hvala na odgovorima za pumpicu. Videcu onda da mi je muz donese nakon dva dana, posto cu valjda na carski.
Bonzita,
Ja sam bila na CTG-*u i ovde traje 10-15min. Stavili su mi samo elektrodu za bebine otkucaje srca, za kontrakcije nisu jer nista ne osecam i tek sam usla u deveti.

da vam kazem stefan je bio dugacak 50 cm i gardrderoba broj 50 mu je taman ali opet nekako sad nije mu komotno, znaci jedan broj veci mom stefanu odgovara. sad u srbiji sam primetila da nisu to te velicine, nista nije isto, kazem vam samo slusajte svoj osecaj, necete kupiti sigurno nesto za bebu dzina, moj stefan nosi i 50 i 56 i jedno i drugo mu odgovara, samo sto 50 nece jos dugo.

da li su bolje benkice i bodi, meni je sve jedno isto upiski, i kad kad sapava i kad ga presvlacim. ali prakticnije mi je nekako bodici, jer benkica zna da se dize pa mu bude golisav stomacic, a za pupak ne smeta.

sto se tice pumice, ja sam moju rucnu chicovu pokvarila jer sam iskuvavala drsku, ali opet nisam bila zadovoljna. onom kome treba cesto neka kupi elektricnu odlicna je i ne otpadne ti ruka dok ispumpavas. moju rucnu sam odlozila, a ovde u becu dobijes uput iz bolnice da mozes da iznajmis pravu elektricnu pumpu i u roku par meseci treba da je vratis. pumpa je odlicna stvar, pogotovo ako vam se naprave ragade tj. ranice na bradavici pa morate jedno vreme da ispumpavate mleko da bi odrzavali laktaciju a beba i dalje pila vase mleko.

koristila sam pumpu i u bolnici, isto bude elektricna, i sve je lepo sterilno, dobijate svoj sterilni deo koji stavljate na grudi i sterilna flasica gde ide mleko, tri puta se koristi pa se baca i dobija se nova. tako je kod mene bilo, ne znam kako je u srbiji i drugim drzavama. ali svakako nije tacno da je kod mene to neko koristio pa da oni sterilisu, nego dobila sam fabricki upakovano u kesi sterilne delove za pumpu. ne menja se deo kroz koji samo vazduh prolazi.

sterilizator chiccov za mikrotalasnu je odlicna stvar, isprobala sam, provereno je.

Poslednja izmena:
Opet sto se pumpica tice kazu da vise prave ragade nego kada se sve radi rucno...Kaxu da elektricna vise boli ali meni je ipak bilo lakse da podnosim da me boli od pumpice nego da sama sebi nanosim bol. Sta znam, i ja sam imala dve vrste chiccovih rucnih pumpica kod kuce i ni jedna mi nije bila ok. Valjda je sve to individualno.
Od mojih sobnih sapatnica niko nije forsirao izmlazanje i masazu pre nego sto je mleko krenulo, ali kada jeste i grudi su bile tvrde onda smo se redovno izmlazale (kakav odvratan termin).
Meni je posle carskog reza mleko krenulo treceg dana, kada su me spustili na ``obicno`` odeljenje posle jednog dana na intenzivnoj i jednog dana na poluintenzivnoj.

Ovde kod mene netraze pumpicu u bolnici,cak ni flasicu netraze,oni tamo daju njihove,mada ja cu za svaki slucaj poneti,i valjda tamo ce sterilisati,i nerazumem kako kod nas u bolnici nesterilisu flasice?!Ovde i flasice i cucle moraju u sterilizator...videcu kako cu proci pa cu vam reci ...
Carobna ,
Jer ti se spustio stomak?Gde sad osecas bebu najvise gore u kom delu?
I jer imas pripremne kontrakcije?
Meni se desava da se bebac kao trci i stomak se jako stvrdne i nemogu da hodam,drzi neki 2min pa prodje...sta vi mislite jer su to kontrakcije ili bebac se namesta tako?
Ja sam ostala bez teksta kad sam to procitala, pa flasice i cucle su se oduvek otkuvavale i kod kuce gde ih jedna beba koristi, a kamoli u bolnici gde ih koriste svi zajedno, da covek ne poveruje. :eek: Ne znam... ni ja ovde ne moram nositi, mogu tamo pozajmiti, ali ponecu kad vec imam.
Ja bih rekla da mi se stomak spustio, ne mnogo, ali je nize nego pre. Bebu osecam na desnoj strani kao i uvek, samo se trci. :P Mislim da se bebac tako namesta jer nema puno mesta unutra, ne bih rekla da su to kontrakcije, a inace ih redje osecam u poslednje vreme nego ranije.

Hvala Bonzi:heart:si.....

Pricaj kako je bilo na CTG.....

Carobna,gde si? Kako se osecas?

Kad su vama devojke krenule pripremne kontrakcije?
Cao, pa gde si ti, ne pises mnogo u poslednje vreme. :zag:
Ja sam dobro, osim nogu koje su stalno natecene i bole, narocito stopala. Bananica je secam se rekla da se boji da ce joj se stopala deformisati i da vise nece moci da nosi nista od svojih lepih cipelica... Nadam se da ce sve doci na svoje mesto.
Mene su te pripremne drmale pre jedno mesec dana, a sad nista... :think:

Margo,
kakvi su ti Bugati brusevi za dojenje? Ja zvala radnju, kazu da nemaju za dojenje, samo obicne pamucne. Chiccov sam danas gledala 3400din model koji nema savove koji gerbu bradavice, bas su skupi. Nemam pojma sta da uzmem. I u Eleniju su oni sa hiljadu savova i ogromni brojevi.

Margo,
kakvi su ti Bugati brusevi za dojenje? Ja zvala radnju, kazu da nemaju za dojenje, samo obicne pamucne. Chiccov sam danas gledala 3400din model koji nema savove koji gerbu bradavice, bas su skupi. Nemam pojma sta da uzmem. I u Eleniju su oni sa hiljadu savova i ogromni brojevi.
angi...tek posle sam provalila da nije njihov brus nego uvoz iz italije...nisam stigla da ti javim...ima u grcica milenka 2 cosak sa zickom......moj dragi muz daje pogresne informacije.......nema nikakve savove kod bradavica strasno je udoban....

Poslednja izmena:
Kockice,
Hvala sto si snama podelila martricine slikice,ona je pravi andjeo,nisam videla bebu koja se tako lepo, slatko i stalno smesi kao ona...ljubi je za nas :heart:
Evo mi bili danas u kupovinu...i na ctg,trajao je sat vreme ,imala sam kontrakcije uterusa i jos me pregledala babica i ja da se obucem kad je pocelo da lije,ja sam se sva pocela tresem,kakva li cu da budem kad pocne porodjaj :sad2: krvarim jos po malo kaze da se desava,posto nemam bolove,ali ako nsto da idem na hitno,sta li ce da me snadje,otvorena sam jedva jedan prst...nemoze da kaze kad ce da bude ,ali priblizilo se...veceras da odmaram a od sutra mogu slobodno da setam(jer muz mi neda,rekao je od sutra ima samo da budem kuci)ali babica kaze nikad necu da se porodim ako sedim kuci moram da se krecem,kaze tata sigurno si nestrpljiv da vidis sto pre svoju bebicu...imam zakazano kod nje 16marta ako se ne ^porodim do tada...

Vi ovde govorite za nekoliko stvarcica,a ja spakovala kofer za mene malo veci i malo manji za malog,plus torbica sa stvarima za toalet...
Carobna,
Pita mene babica jer ti se kontraktira uterus ja kazem ne,osecam da se bebac trci i onda je stomak sav tvrd,al neboli,nekad malo zaboli,ona kaze pa to su kontrakcije,ja ispadoh prava plavusa :rumenko:
Meni je stomak malo spusten,nekako najvecu tacku dostize gore 7prsta od pupka...a tebi?inace do skoro je bio skroz gore...

Bonzi,
Primaklo se kod tebe bas:) Kakav 16.mart i pregled...Ti ces se do 10.marta poroditi, javlja mi se:lol:
Carobna, kako ti guras, osecas li kontrakcije, kako oticanje?

Ja imam UZ u cetvrtak ili petak, javice mi...Onda cu sve znati za porodjaj, kako i sta...

Bananice i Ludnice,
Pridruzujem se cestitkama za ulazak u novu nedelju...:klap:

Kad li ce Nastasa da nam stavi slikice?:roll:

Jel da ?Sto bas ja prva :cool:
Za tvoj rodjendan mora ili ja ili carobna...a i ti neces dugacko...vidi dogovori se za carski,ni u kom slucaju nemoj prirodno to je mucenje za tebe a i za bebu...
Sobica je bela,al stavicu neku slikicu,bice bas lepo...evo bas danas kupili vi nijevu lampu,pa foteljicu,i ono za krevetac vinijev isto,ima muzika i svetli.....i tepisic smo uzeli hteli smo veci mada nisu imali ovaj je mnji al nema veze kasnije cemo promeniti...
Jos dekoracije da stavim po zidovima i super al slikacu kad bebac bio tu :mrgreen: Fale nam zavese,al nikako da ih nadjemo izgleda cemo naruciti preko inter...danas smo videle neke vinijeve zute sa redicima nekim bas su fuj...i luster fali ....
Sta ste vi uradili?Jer si sve sredila za bebca?Jer si lepila po zidovima?
Kako se ti osecas?Jer odes u setnju?
Ovde je danas pretoplo,ja bila u nekoj bluzici...i bilo je bas vruce...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back