Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
u 30. nedelji sam ali mi je bebac malo krupniji, ide ispred termina nekih 10-ak dana....vec sam kao ladja a treba docekati pocetak marta....mi se sve nesto nadamo da ce to biti polovina februara jer ako docekamo termin beba ce najverovatnije biti preko 4 kg a ja sam sitna zena i nemam pojma kako cu da rodim tako veliku bebu....

Pa to ce brzo da proleti :) Znaci bice najverovatnije riba u horoskopu kao ja i mm :D

u 30. nedelji sam ali mi je bebac malo krupniji, ide ispred termina nekih 10-ak dana....vec sam kao ladja a treba docekati pocetak marta....mi se sve nesto nadamo da ce to biti polovina februara jer ako docekamo termin beba ce najverovatnije biti preko 4 kg a ja sam sitna zena i nemam pojma kako cu da rodim tako veliku bebu....

uuhhuu, pa blizi se polako susret.
koliko si se ugojila kad se hvalis da si tolika z;)

uuhhuu, pa blizi se polako susret.
koliko si se ugojila kad se hvalis da si tolika z;)

z:cry: jedno 14 kg....jedem ali dosta i pazim da je to kvalitetno i sve je u stomaku i grudima, ruke i noge su mi kao stapici :zroll:...vecina zena kad me vidi misli da sam pred porodjajem...previse ali ne znam kako to da iskontrolisem, secer nemam, nisam natecena i nemam visok pritisak, bebac je veliki sam od sebe a ja od hrane :)))))

z:) mi se jos nadao da ce upasti u vodoliju....nego kad se spremaju stvari za bolnicu kao i soba u kojoj ce biti beba?

Sto, ribe su bolje z:mrgreen:

Ja sam na pocetku devetog meseca spremila torbu tj kesu sa stvarima za porodiliste..tako nekako vecina uradi
A krevetac je on sklopio dok sam ja bila u porodilistu, nisam htela da mi stoji i skuplja prasinu, sta ja znam..to je cas posla.
A za sobu kad da spremis, ne znam, pa uradite kad zelite

Isla sam u 12. nedelji i sada treba da zakazem 4d sa ehokardiografijom srca kod dr Stojica, ali on je na bolovanju pa cekam da se vrati. Nadam se da nece biti kasno posto sam vec usla u 25. nedelju a taj ekspertni se radi izmedju 20. i 25. nedelje.

bolje da se raspitas, eksperski se s razlogom radi u tom dobu, tada se najbolje vide svi ti silni parametri koje gleda....ja ne bih cekala bez informacije, pa nije on jedini koji radi to.....

Sto, ribe su bolje z:mrgreen:

Ja sam na pocetku devetog meseca spremila torbu tj kesu sa stvarima za porodiliste..tako nekako vecina uradi
A krevetac je on sklopio dok sam ja bila u porodilistu, nisam htela da mi stoji i skuplja prasinu, sta ja znam..to je cas posla.
A za sobu kad da spremis, ne znam, pa uradite kad zelite

bas se i ne razumem u ribice ali vodolije dobro poznajem :))))....salim se, ovo je cisto zbog velicine bebe jer ako ovako nastavi bice bas veliki.....za moje telo beba od 3500 kg je plafon.....e ala folozofiram, cudo jedno :sanke:

nemoj se oslanjanati na procenu kilaze
evo sada tri cetiri cure sto su se porodile a da ih znam rodile manje bebice nego na proceni ;)
a sve stomake do zuba sto kazes
ja sam bas imala mali stomak nekako u odnosu na druge trudnice, cak me i na ctg u bolnici zacudjeno gledali kad kazem osmi mesec
stomak mi bas bio petirt, mislim u odnosu na truge trudnice kad gledam
i beba bila procenjena na 2100-2200 pa se rodio sa 2500
i po uz je uvek bio par dana napredniji iako po stomaku nije izgledalo tako, ocu reci, ne uzdaj se u procen niti velicinu stomaka

nemoj se oslanjanati na procenu kilaze
evo sada tri cetiri cure sto su se porodile a da ih znam rodile manje bebice nego na proceni ;)
a sve stomake do zuba sto kazes
ja sam bas imala mali stomak nekako u odnosu na druge trudnice, cak me i na ctg u bolnici zacudjeno gledali kad kazem osmi mesec
stomak mi bas bio petirt, mislim u odnosu na truge trudnice kad gledam
i beba bila procenjena na 2100-2200 pa se rodio sa 2500
i po uz je uvek bio par dana napredniji iako po stomaku nije izgledalo tako, ocu reci, ne uzdaj se u procen niti velicinu stomaka

znam to, ali i na UZ je napredniji skoro dve nedelje a nije do secera, pritiska nego verovantno sto jedem dobro :))))....ma ja to malo filozofiram ali realno sam nestrpljiva da ga vec uzmem u ruke i pomalo se bojim kako cu se poroditi....volela bih prirodno ali znam kako mi je sin koji je bio 3500 g bio veliki za mene, razmisljali su zbog mera karlice kao i mene same da li da me odmah stave na carski....

imam jos jedno pitanje, kopam po netu kao luda ali nemam za sta da se uhvatim.....osecam kontrakcije, ne bole me ali su neprijatne, pojavljuju se bez reda i smisla, nema ih puno u toku dana nocu uopste ali ima kad ih ima u jednom satu i par puta....za par dana ulazim u 31. nedelju, jasno mi je da mogu da postoje pripremne kontrakcije ali ne znam da li je to ipak rano....gledam da budem umerena, stavljam utrogestan od 200 nocu iako je dr rekla da mi je to preventivno jer je po njoj sve ok, kupila sam Mg od 300, uzimam Elevit koji ima 100 mg Mg ali razmisljam da odem vanredno kod lekara....zakazala me je tek za 14. januar, mesec dana cu biti ukupno bez ikakve kontrole pa se malo brinem....

Poslednja izmena:
ne znam kako se radi ta procena kilaze, ali za mog brata su rekli da ce biti jako sitna beba, da je malen i tra la la... on se rodio sa 4.6kg i uvek smo se pitali kolike li su krupne bebe :D

Računa se na osnovu BPD, HC, AC, i FL: precnik glave, duzina nadlaktice, obim stomaka i duzina butne kosti. Pokazuje težinu u trenutku pregleda. Mada, ima neki italijanski sajt gde se racuna na osnovu BPD i FL.

nama su procenjivali tezinu na 3500 pa se rodio sa 4100, i to devet dana pre termina,svi dr su se zabezeknuli koliki je.. ja sam sve vreme bila ubedjena da mi je stomak mali, ali su svi tvrdi.i da je veliki..
sve u svemu za mene je on bio ogromna to mi kaze i dr u dz kao i pdeijatar i svi se cude da se rodio lrirdnim lutem, ali mi je bilo neverovatno da to ni jedan dr u toku tridnoce tonije video dok se nisam pordila....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back