Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mogu ti samo reci da sam na porodjaju slusala zenu pored kako dise i bilo mi cudno
a kad je mene pukla prva jaka kontrakcija i instinktivno krenula duboko da disem, a nije pomoglo
pitala sam babicu kako, aman
a ona me je, nakon objasnjenja oko udaha - izdaha, pitala jesam li bila u skolici za trudnice :lol:
znaci kontam da je jako korisno
drugo nista ne znam

e kakvo iskustvo imate sa tim skolama?
ja ne znam da li da se prijavim, kako to ide, koliko se ide nedeljno i da li puno oduzima vremena
i kad se krece, od kog meseca?

Ja sam odusevljena i bas sam volela skolicu
doduse nisam iskoristila steceno znanje jer sam se porodila carskim rezom
ali mi je bas prijalo
kreces od neke 28.nedelje, jednom nedeljno, pa kad udjes u deveti mesec, dva puta
traje sat do dva
malo vezbas, malo ucis tehnike disanje koje ti pomazu da lakse prebrodis kontrakcije
ucisa kako da se napinjes a imaju i predavanja o dojenju, negi bebe, i svasta nesto
ako imas mogucnosti, idi obavezno

Mnoge zene kazu da im je skolica bila korisna. U Novom Sadu se obilazi i porodiliste, tako da steknemo predstavu o tome sta nas ceka. A mislim da i tate imaju jedan cas:D
Ja sam danas konacno kupila par stvarcica za bebu:zaljubljena:. Htela sam i ranije ali se muz bunio da je prerano:rtfm:E sad sam usla u 6 mesec pa da se pocastim. Kad slikam, postavicu slicice ovde, sve je preslatko. Trenutno je u Merkatoru u Mendi snizenje na Kanzove stvari oko 40%, bas se isplati.

Drage mamice,ja sam bila u cetvrtak na double testu u N.Frontu.
Radili mi UZ skoro pola sata,dobila sam slicice bebe ,rekli da je sve ok ali da nemaju vremena da cekaju ceo dan da se beba pomeri i to je to....vadila sam krv i to je to....
Uzela sam rezultate koje ce mi doktorka procitati za koji dan...
Ume li neka od vas da protumaci rezultate?
Sta uopste treba da gledam :dash: ili bolje da ne gledam dok mi dr ne procita...
Pozzic za sve :bye:

Poslednja izmena:
Drage mamice,ja sam bila u cetvrtak na double testu u N.Frontu.
Radili mi UZ skoro pola sata,dobila sam slicice bebe ,rekli da je sve ok ali da nemaju vremena da cekaju ceo dan da se beba pomeri i to je to....vadila sam krv i to je to....
Uzela sam rezultate koje ce mi doktorka procitati za koji dan...
Ume li neka od vas da protumaci rezultate?
Sta uopste treba da gledam :dash: ili bolje da ne gledam dok mi dr ne procita...
Pozzic za sve :bye:

pa nesto znamo, ali ipak nismo doktori :))))....

Mnoge zene kazu da im je skolica bila korisna. U Novom Sadu se obilazi i porodiliste, tako da steknemo predstavu o tome sta nas ceka. A mislim da i tate imaju jedan cas:D
Ja sam danas konacno kupila par stvarcica za bebu:zaljubljena:. Htela sam i ranije ali se muz bunio da je prerano:rtfm:E sad sam usla u 6 mesec pa da se pocastim. Kad slikam, postavicu slicice ovde, sve je preslatko. Trenutno je u Merkatoru u Mendi snizenje na Kanzove stvari oko 40%, bas se isplati.

hocemo da vidimo :)

kazi mi gde si isla u skolicu u novom sadu, ja idem kod dr na liman, pa bi najverovatnije isla tamo, ako tamo ima, ja nemam pojma, kako to ide :think:
nemoj mi praviti zazubice sa stvarcicama :) bila sam pre nedelju dana u merkatoru i uspela sam da odolim da ne udjem u Mendi oni imaju tako divne stvarcice, i u subotu sam bila u bazaru i morala sam da navrnem da ih malo bolje pogledam, mislim moram biti u toku sa cenama ;) a sad kad mi kazes da ima snizenje, ne verujem da cu odoleti da ne odem i ne uzmem bar jedan komplet bodica hmmmmm, kako cu se ja izboriti sama sa sobom, pa jos ne znam ni pol bebice

ahhhh jos kad stavis slike, mislim da cu biti gotova :)

Neizreciva,znam da niste doktori ali svaka od vas zna po nesto ;) ....
Malo sam cackala po netu i shvatila sta se cita i koji su otprilike dobri rezultati ali nema slicnih rezultata mojim ...
Ajd da vam kuckam pa da cujem sta vi znate i mislite :D

Corrected Mom`s and calculated risk:
fb-hCG 38 ng/ml 1.22 Corr,MoM
PAPP-A 3.7 mlU/ml 1.04 Corr.MoM

Ultra sound data:
CRL 70mm 0.68 MoM
Gestational age by CRL 13+0
Gestation age on the day of serum taking 13+0
Nasal bone present
Nuchal translucency 1.20 MoM

Risk at sampling date
Biochem. risk +NT < 1:10000 below cut off
Double test 1: 3590 below cut off
Age risk 1:830
Trisomy 13/18+ NT <1:10000 below cut off

Eto ga....:bye:
Odoh da kuvam rucak dok mi je cerkica u vrticu ....

Iwa, ja tek treba da krenem u skolicu od februara. Do sada se skolica odrzavala samo u Zmaj Ognjena Vuka ali posto se on renovira, mene su uputili u Rumenacku. U skolicu se krece kad udjes u 27. nedelju trudnoce a mozes telefonski zakazati posle 20. nedelje. Ako ti treba broj, napisacu ti:)
Sto se garderobice tice, na istim smo mukama, ne mogu da odolim nicemu, ovo mi je prvo dete, dugo sam ga cekala. Juce sam ceo dan gledala to sto sam kupila i zamisljala bebicu u tome:heart:

Neizreciva,znam da niste doktori ali svaka od vas zna po nesto ;) ....
Malo sam cackala po netu i shvatila sta se cita i koji su otprilike dobri rezultati ali nema slicnih rezultata mojim ...
Ajd da vam kuckam pa da cujem sta vi znate i mislite :D

Corrected Mom`s and calculated risk:
fb-hCG 38 ng/ml 1.22 Corr,MoM
PAPP-A 3.7 mlU/ml 1.04 Corr.MoM

Ultra sound data:
CRL 70mm 0.68 MoM
Gestational age by CRL 13+0
Gestation age on the day of serum taking 13+0
Nasal bone present
Nuchal translucency 1.20 MoM

Risk at sampling date
Biochem. risk +NT < 1:10000 below cut off
Double test 1: 3590 below cut off
Age risk 1:830
Trisomy 13/18+ NT <1:10000 below cut off

Eto ga....:bye:
Odoh da kuvam rucak dok mi je cerkica u vrticu ....

odlicni...

Mamice,ja sam u utorak isla u DZ da mi doktorka procita rezultate i zakaze sledeci UZ i lab.Rezultati su mi bili odlicni,ja sva srecna....Otisla do radnje pa rekoh ajd da svratim do svekra i svekrve jel zive blizu i krenula malo uz brdo i na pola puta prokrvarim.Odmah sam zvala svekra ,pustio se po mene i pravac u bolnicu.Pregledala me dr kaze obilno krvarenje i hospitalizacija....Sa bebom je hvala Bogu sve ok,dali mi progesteron,utrogestan pijem,mirujem i taaaaaakoooo....Radili su mi neke silne analize ,OGTT,urin,cuda,izboli me kao sir....ali nema veze samo da sve bude ok...Svi rezultati ok,secer nemam... jeeeeeee ...
Krvarenje je prestalo,sad mi ide neki braonkast sadrzaj...cekam da me opet neko pregleda....
Mada sad je vikend pa ce verovatno od nedelje,a do tad terapija...i taakoooo....
Isplakah se ziva,sad sam se malo smirila,nadam se dac ce sve biti ok.....
Pozdravljam vas sve,cuvajte se....kuckamo se sutra z:poz:

Mamice,ja sam u utorak isla u DZ da mi doktorka procita rezultate i zakaze sledeci UZ i lab.Rezultati su mi bili odlicni,ja sva srecna....Otisla do radnje pa rekoh ajd da svratim do svekra i svekrve jel zive blizu i krenula malo uz brdo i na pola puta prokrvarim.Odmah sam zvala svekra ,pustio se po mene i pravac u bolnicu.Pregledala me dr kaze obilno krvarenje i hospitalizacija....Sa bebom je hvala Bogu sve ok,dali mi progesteron,utrogestan pijem,mirujem i taaaaaakoooo....Radili su mi neke silne analize ,OGTT,urin,cuda,izboli me kao sir....ali nema veze samo da sve bude ok...Svi rezultati ok,secer nemam... jeeeeeee ...
Krvarenje je prestalo,sad mi ide neki braonkast sadrzaj...cekam da me opet neko pregleda....
Mada sad je vikend pa ce verovatno od nedelje,a do tad terapija...i taakoooo....
Isplakah se ziva,sad sam se malo smirila,nadam se dac ce sve biti ok.....
Pozdravljam vas sve,cuvajte se....kuckamo se sutra z:poz:

ako je oko12. nedelje to je posteljica prokrvarila...cesta pojava.....moras mnogo da mirujes da bi se ona priljubila uz zid materice kako treba

neizreciva, kad je tebi termin, jel se to priblizava? :)

u 30. nedelji sam ali mi je bebac malo krupniji, ide ispred termina nekih 10-ak dana....vec sam kao ladja a treba docekati pocetak marta....mi se sve nesto nadamo da ce to biti polovina februara jer ako docekamo termin beba ce najverovatnije biti preko 4 kg a ja sam sitna zena i nemam pojma kako cu da rodim tako veliku bebu....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back