Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni bitno da je gramaticki ispravno o sintaksi i interpunkciji stvarno ne mogu i ovde racuna da vodim i onako ceo dan kucam stvari koje moraju da budu besprekorne u svakom smislu, a kome se ne svidja neka ne cita ;) .

onaj smajli na kraju recenice znaci da nije zlonameran komentar :) ne zameram, samo sam prokomentarisala kako sam letela tekstom jer nije bilo tacke da me zaustavi pa mi je bilo cudno, ne moras da se pravdas, ne pazim ni ja na mala i velika slova, nema to veze

:) ja imam osecaj da necemo izvuci do termina, nemam pojma zasto se tripujem, valjda zato sto mi se beba promrdala jako rano, u 17. nedelji, malo je i veci i ja sam ogromna u stomaku a i stalno me nesto boli i teska sam sva sebi....sve nesto vicem, samo da udjem u 8. mesec, tj u 2013. god, pa cemo lako....nadam se da me osecaj vara, da cemo bar doci do 38. nedelje....

Bice sve dobro, jaka si ti zena. Ne brini- nije u tvom fazonu ;)

:) ja imam osecaj da necemo izvuci do termina, nemam pojma zasto se tripujem, valjda zato sto mi se beba promrdala jako rano, u 17. nedelji, malo je i veci i ja sam ogromna u stomaku a i stalno me nesto boli i teska sam sva sebi....sve nesto vicem, samo da udjem u 8. mesec, tj u 2013. god, pa cemo lako....nadam se da me osecaj vara, da cemo bar doci do 38. nedelje....

ja imam neku bas ekstra knjigu o trudnoci, meni barem resava sve nedoumice, sta god mi fali ja to nadjem medju simptomima u oderedjenooj nedelji trudnoce. nasla sam tamo da pokreti bebe pocinju da se osecaju krajem 4 meseca, a 4 mesec traje od 14 do 17 nedelje tako da po tome bih rekla da nije rano. sad da ne ispadnem neki filozof ali napisacu ti nesto sto ce mozda da te umiri.

"Embrion pocinje da pravi spontane pokrete vec u 7. nedelji, ali se ti sicusni pokreti osete tek kasnije. Taj tako jedinstven trenutak, kada cete prvi put osetiti pokrete bebe moze da se desi u periodu izmedju 14. i 26. nedelje, ali je po pravilu obicno blizi proseku u periodu izmedju 18. i 22. nedelje. Odstupanja su vrlo uobicajena. Trudnica koja vec ima decu ranije ce osetiti pokrete bebe (jer unapred zna sta treba da ocekuje i jer su misici materice znatno opusteniji pa se pokreti ploda lakse osete) od prvorodke"

ja jos ne znam kakv je osecaj ali jedva cekam da saznam :)

PS nadam se da nisam sad smorila

bas sam sad citala jos malo i pise da svaka zena prve pokrete oseti drugacije, mada nekad za neke pokrete ni ne pomisle da su pravi vec misle da je krcanje creva ili neki gasovi u stomaku ili neko brboranje
ja sam neki dan osetila kao da mi nesto brboce u stomaku reko sta mi se desava sa crevima totalno odkacila :) mada moze da mi se desi i sa psihicke strane da umisljam hihihi

Poslednja izmena:
i nisi smorila, ja bas volim kad se neko interesuje, mislim, rodices bebu, i treba sve da te zanima, i kako raste i sta radi :)
ne svidjaju mi se zene koje na trudnocu gledaju kao na mucenje koje prethodi mucenju rodjenja i nakon porodjaja su resile problem, a decu cuva baba pa ulica :roll:
mislim, zasto su zatrudnele uopste?

ja sam inace takva obozavam knjige i volim da znam sve i da poznajem svoje telo, mene nerviraju fore kao jaaaoooo kako su pre zene radjale nisu imale ni internet ni knjige da citaju
pa onda ja samo cutim i necu da se nastavljam, ali zato su one i izmisljale vradzbine ovakve i onakve, nemoj ovo nemoj ono i ostalo kad nisu znale zbog cega je nesto tako
ali mi je jos bolje kad cujem VIDELA BI TEBE DA SI RODILA DVOJE DECE SVASTA BI TI FALILO I BOLELO. ne razumem takve zene kao da im je zao sto su radjale decu uopste, mislim niko ih nije terao ako nisu zelele, ne znam samo kakvo vaspitanje mogu dobiti deca od takvih majki

mada ova knjiga mi je bolja od interneta :) ja kad procitam nesto na netu mislim da imam sto bolestina :roll:

bas sam sad citala jos malo i pise da svaka zena prve pokrete oseti drugacije, mada nekad za neke pokrete ni ne pomisle da su pravi vec misle da je krcanje creva ili neki gasovi u stomaku ili neko brboranje
ja sam neki dan osetila kao da mi nesto brboce u stomaku reko sta mi se desava sa crevima totalno odkacila :) mada moze da mi se desi i sa psihicke strane da umisljam hihihi

:) ako se taj osecaj bude ponavljao svaki dan i postepeno jacao, to je to....inace ono sto sam navela nije uopste nesto sto ima veze sa saznanjima nego cisto sa mojim tripovima i osecajem :))))....a tesko da ce ijedna zena da oseti plod u 14. nedelji, to je naucna fantastika, pa beba je tada majusna i slaba, ima oko 50 g.....17. je isto jako rano a to je najcesce razlog sto je zena vec rodila, vecina zena oseti oko 20. nedelje...

Pre mnogo godina, kad su tek krenule škole za trudnice, došli mi kao jedna od prvih grupa, nas desetak. Postrojila nas sestra i počela govor "Od sada hoću da mi dolazite našminkane i sređene, a vama što je izrasla farba da se pod hitno ofarbate, ako ste trudne, niste i ne treba da budete ružne i zapuštene" To je bilo više u šali nego ozbiljno, ali smo sve krenule da se sređujemo i da se osećamo mnogo veselije, bolje, srećnije.

Sta mislite o farbanju u trudnoci, ne bih ja to iz hira nego sam seda, genetika mi takva, neuredno izgleda, naravno kad bih odlucila da se farbam bila bi to neka farba bez amonijaka?!

Nema naucnih dokaza da farbanje steti plodu na bilo koji nacin, no, nema dokaza ni da ne steti..pa onda kazu za svaki slucaj nemoj i tako dalje...da bi se ogradili
Ja sam se farbala, samo mnogo redje nego inace, mozda sam se 3 put ofarbala u toku cele trudnoce.

Sto se amonijaka/bez amonijaka tice, tu sam cula da su te bez amonijaka jos gore jer sadrze neku zamenu za njega..ali ovo sam samo procitala, ne tvrdim da je istina.
Pa ti sama odluci :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back