Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma gde bre moze da ide, dzon, ni dzon ni john
ja sam kontala da ste dali neko internacionalno ime, koje je jos i ok za nase prostore, i razumljivo svuda preko, npr oliver ili viktor
sta njima fali
al bas dzon
aj i nekako imena koja lepo mogu da se i napisu na srpskom
al imena koja se pise kao John, a izgovara levo kod nas mi je... kao dati detetu ime sa W, koje ne postoji u nasem jeziku

Sto je nekom ruzno ime drugom je lepo, i slazem se da je bezveze ismevati tudji izbor...ne postoji tu objektivnost
Meni je Sara prelepo ime, za divne devojcice kao sto su Sara Kej i moja omiljena Sara iz serije put za Ejvonli, internacionalno, i slaze se uz prezime lepo, a nekom bi smetalo sto nije pravo srpsko ime..a mene zabole bas za to.
Meni nacija nista ne znaci, gledam kakav je neko covek, dobar ili los. Zabole me bas gde je rodjen, kakve je vere ili porekla.

Do pre desetak godina, kada se krenulo sa davanjem biblijskih imena, Sara je bilo ime koje su davali kućnim ljubimcima, posebno psima, mačkama a bila je i jedna ribica koja se tako zvala.
Ovo kažem, nadovezujući se na Afro i njen komentar da neka imena uđu u modu a neka su arhaična:)

Sad sam se setil jednog imena, samnom na faks je isla jedna devojka koja se zove PERA, malo nam je bilo neobicno na pocetku dok se nismo navikli, svaki profesor koji bi je prozvao prvo je ocekivao da ce da ugleda muskarca i nikako da shvate da je to ipak njeno pravo ime, mada mi smo svi vec u tom uzrastu bili dovoljno ozbiljni da je ne zadirkujemo ali zamislite u osnovnoj skoli kroz sta je morala da prodje. i verujte mi nije losa devojka ali je ipak uvek bila nekako posebna i drugacija od svih, mislim da ipak treba dobro razmisliti i dati detetu neko ime koje je prikladno za okolinu u kojoj ce dete da odrasta

:) ja sam sinu dala ime po mom ocu i jeste mi bilo jako cudno ali s obzirom da nas je dr ubedjivao da je devojcica nismo se ni pripremili za musko ime....i moj ti tata iskoristi priliku i predlozi da ce finansirati unuce do trece godine ako damo njegovo ime i moj tadasnji muz odmah pristade :)))....ja sam se malo dvoumila jer mi bas bilo cudno ali pristadoh na kraju....i prodjose godine i mi se razvedemo i moj ti bivsi opet napravi porodicu....on se zove Peter i dao je cerki ime Petra a sinu Peter :))))....e to mi bas bolesno....

e to mi svi kažu :mrgreen:
dobro, ne svi, il' se ljudi oduševe ili kolutaju očima
suprug predložio baš po tom drugu da bude
pa se potrefilo da se meni sviđa jer se mora svideti i meni i njemu
prezime nam je dugačko i baš ide ime :)

i mi smo imali problem sa prezimenom, cecino devojacko :)))), pravo srpsko, pa jos dugacko do bola....i sad koje ime dati a da ide uz prezime, da je lako za izgovoriti tj da nije sa R zbog mog sina koji ga tesko izgovara, da je kratko i da je internacionalno poznato....i odlucismo se za Aleksa.....

:) ja sam sinu dala ime po mom ocu i jeste mi bilo jako cudno ali s obzirom da nas je dr ubedjivao da je devojcica nismo se ni pripremili za musko ime....i moj ti tata iskoristi priliku i predlozi da ce finansirati unuce do trece godine ako damo njegovo ime i moj tadasnji muz odmah pristade :)))....ja sam se malo dvoumila jer mi bas bilo cudno ali pristadoh na kraju....i prodjose godine i mi se razvedemo i moj ti bivsi opet napravi porodicu....on se zove Peter i dao je cerki ime Petra a sinu Peter :))))....e to mi bas bolesno....

Znaci tata Peter i sin Peter i cerka skoro isto? to nikako nisam volela, nikad ne bi dala moje ime deci ili od mog muza, pa sve se ponavlja.
a Aleksa mi je divvno ime, samo sto sam ja razmisljala kao Aleksandar i da ga zovemo Aleksa, mozda, ako bude musko a mozda i ne, posto imamo jos jedno ime u opciji :)

E ne znam sta cu ja na ovoj temi :think: ali moram da kazem dve stvari
prvo ova prica sa imenima me setila na vic:
-ime fizicara Volta?
-pa Dzontra valjda!!!

ja nemam pravo da komentarisem imena jer smo u familiji "udrobili" sa svih kontinenata, a i nismo jednonacionalna porodica, tako da...

drugu stvar koju sam htela reci je:
dada, toliko si uzburkala forum da postade zivlji nego ikad! uzivaj, da si ziva i zdrava!

Hm, ne bih rekla
Ma napisala je sto je napisala... sad kao nije on... haojesnou ;)
ime je dobio sa razlogom, ne zato što mama voli Džona Lenona ili sl., već zato što je to bio tatin prijatelj

iz ovog sto je napisala uopste ne mora da znaci da je Dzon Lenon bio prijatelj njenog muza, vec kao neki tamo Dzon je bio njegov prijatelj a ona samo voli da slusa Dzona Lenona :)
mislim moji roditelji jos nemaju ni 50 god kako bi to moglo da bude moguce da imas muza toliko starijeg od sebe, valjda to nikad u zivotu necu razumeti
a mislim da ni ne razumem sta ona pise i sta je htela da kaze sa tim
a cekaj te ako joj muzi ima oko 60 god a zivi sa svekrvom, mislim koliko onda ta zena ima godina :)

E pa zvanicno ... jesi nova al te obozavam... ahahahhahahhahaha...

Gde ti pade na pamet koliko njegova mama ima godina?!
Smejem se... kao luda... ahahahahhah

Ma napisala je sto je napisala... sad kao nije on... haojesnou ;)

E pa zvanicno ... jesi nova al te obozavam... ahahahhahahhahaha...

Gde ti pade na pamet koliko njegova mama ima godina?!
Smejem se... kao luda... ahahahahhah

pa pomislis ako muz ima oko 60 god skoro da zena mora da se ona stara o njemu a sta je tek onda sa njegovom mamom :)
hahaha pa tako mi naislo, posto sam citala sve odjednom sta ste pisali
billo mi je smesno koliko je daleko otisla ta tema sa imenom Dzon pa sam se i ja malo ubacila :) hihi

Do pre desetak godina, kada se krenulo sa davanjem biblijskih imena, Sara je bilo ime koje su davali kućnim ljubimcima, posebno psima, mačkama a bila je i jedna ribica koja se tako zvala.
Ovo kažem, nadovezujući se na Afro i njen komentar da neka imena uđu u modu a neka su arhaična:)

Pa sto si mene citirala ako se nadovezujes na Afro? Ima pasa i macaka koji se zovu i po tvom imenu, sigurna sam..

i ja sam tako shvatila. mozda zato što mi srpski nije maternji, pa kontam i nespretno sastavljene rečenice :)

Tako sam i ja shvatila, nego vidim uhvatili da je tovare, posto se pretpostavlja da je neki klon i tako to..sta god

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back