Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:) ata, drzim sipke da bude sve ok i da se kontrakcije smire....

a sto se tice amnio: ja sam imala double test 242:1 i rezultati su ukazivali na probleme sa posteljicom ali ne i sa genetikom ploda, tako mi rece geneticarka, ali sam ja ipak zelela da odem zbog svog mira, jer sam 40 godina, i jer se zna da je double poprilicno neprecizan....mislim da je to ipak jako licna odluka i niko ne moze da sugerise drugome sta da radi, bas zbog rizika koji se spominje....ja licno nemam losa iskustva sa amnio, pila sam partusisten, otisla na amnio koja je vise neprijatna nego bolna, odvratan je osecaj ubadanja kroz kozu, trbusni zid i matericu. kratko traje i izvadili su mi 20 ml plodove vode sto je poprilicno, ali mi je posle pokazana beba i bila sam srecna....odmaraal sam par dana, prvi dan se pomalo bolno oseca mesto uboda, sledeci dan skoro nista a treci dan uopste, pila puno tecnosti i lezala.....cekanje tri nedelje na rezultate je grozno ali moze da se nazove posle 2 nedelje u lab u ns da se pita makar jer sve ok....sto se genetike tice samo invazivne metode tipa amnio, kordo ili horionske cupice su merodavne, nikakvi UZ-ovi ne mogu to da zamene....pa ko kako voli......

:) i da, moji utisci za nasa nova kolica peg perego easy drive switch.....

pomalo su glomazna i tezina od 9.7 kg je poprilicna i to im je jedina mana....ostalo je odlicno.....za novorodjence: beba gleda prema mami, potpuno je lezeci polozaj, mogu da se uklone pojasevi za vezivanje, tenda potpuno zasticuje dete a pokrivac za noge moze da se namesti tako da je prikacen za tendu pa kolica izgledaju kao da je upitanju nosiljka.....jedna rucka, podesiva po visini, tockovi oblozeni gumom, simpli, izuzetno lagana za guranje....od 6 meseci beba moze da gleda od mame, postoji precka za rukice na koju moze da se namesti pokrivac za noge i koji sluzi i kao muf za grejanje rukica.....ima drzac za bocicu na rucki, prekrivac za kisu, korpu ispod kolica, tenda moze da se pretvori u letnju i da sluzi kao suncobran, ima deo za gledanje bebe kao i mali dzep za stvari, na prednjem delu tende ima mesto za postavljanje visecih igrackica....sklapaju se kao kisobran jer je rucka savitljiva na dva mesta......

Poslednja izmena:
Ok, ja sam joj rekla da sama razmisli. Ona sad čita svakakve gluposti po netu i samo tripuje gluposti. Ako nije strašan postupak, a sama si rekla da je više neprijatan nego bolan, možda bi i trebala da ide...

ja inace imam takvu matericu koja je bolna, celu trudnocu, i samo mi pomaze lezanje na levom boku.....nisam primetila posle amnio da se to ista promenilo, ni pogorsalo ni popravilo.....moja odluka je proistekla najvise zbog toga sto sam bila sigurna da sam spremna da izgubim i zdravu trudnocu nego da rizikujem da dobijem bolesno dete.....i bez razmisljanja sam otisla na amnio.....a i citala sam na par mesta da su te izgubljene trudnoce bile ustvari one koje su vec bile lose, tj da je u velikoj vecini tih pobacaja nakon amnio utvrdjena malformacija ploda....ne znam jel to tacno ali znam da su jednu nasu poznanicu odbili na amnio jer joj je materica bila bolna i prenapregnuta, naredili joj da sredi situaciju i tek onda da dodje....znaci, pregledajju te i ako utvrde da je u tom stadijumu sve ok samo onda ti rade amnio....

Giovanna, da i ja kazem nesto o amniocentezi. I ja kao i tvoja sestra imam 35 godina tako da samim tim, double ne moze biti sjajan jer godine jako uticu na konacan rezultat. Meni je rizik bio 1:1250. Jedna dr mi je odmah predlozila amniocentezu. Posto sam dugo cekala da zatrudnim, meni je to bilo suvise rizicno, nisam zelela da ucinim ista sto bi mozda moglo da nasteti bebici. Potrazila sam misljenje jos jednog dr koji se slozio samnom i rekao da je to sasvim prihvatljiv rezultat i da amnio nije neophodna osim ako ja zelim. On kaze da je vaznije da su rezultati iz krvi dobri (mom za beta hcg i mom za papp) tj da su blizu jedinici a konacan rezultat je samo statistika.

Mali Suncokret, ona je vadila sve rezultate koji su trebali biti izvađeni do sad. 13 nedelja... Doktor je zadovoljan rezultatima. Dok je čekala sa njom je bila još jedna trudnica mlađa od nje i njoj rezultati double testa nisu bili ok. Toj ženi je odmah predložena amniocenteza, pa se uva moja uprpila šta ako njoj nešto bude sa detetom loše a rezultati dobri. Ja sam joj rekla da to bi odmah lekar i rekao, nema potrebe da laže...Onda me ona zamolila da pitam vas...Ovo joj je drugo dete.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back