Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@novembar sa jedne strane mislim da je rano ipak, bar jos nedelju do deset dana, mada cemo u utorak biti punih 38 nedelja, lepo ja kazem da sam odlucila da bude 11. u prepodnevnim casovima : )
a sa druge se plasim uopste svega toga, ali necu vise o tome da gnjavim, malo sam se iskulirala poslednjih dana i trudim se da tako i ostane, hvata me neizdrz da upoznam bebu, da ga vidim lepo i gnjavim i dodirnem i zagrlim i mazim, pa su ta osecanja valjda malo potisnula strah...

:klap::klap::klap: ... navijam da bude tako ... i da sve prodje onako po PS-u :lol:

: )
da se ne plasim trudova sexala bih se ja, ovako mi ostaje samo sredjivanje kuce, u ovom slucaju kuhinje : )))
Pogledajte prilog 259489

citala sam da orgazam podstice stvaranje nekog hormona potrebnog za porodjaj, i da su najnovija istrazivanja (ljubim ih u istrazivanja sva moguca al ajde) dokazala da adrenalin sprecava lucenje tog hormona, koji ujedno olaksava porodja, pa zato zene koje se plase porodjaja gore tj teze prolaze nego one koje se ne plase :S

Oksitocin, bre, on i adrenalin su antagonisti.
Isto je i sa dojenjem, kad si pod stresom mleko ne moze napolje, a ima ga u dojkama.
Lepa si trudnica, uzivajte jos malo zajedno! :)

A deca cije majke nisu mogle dojiti?! Nije valjda da su odrasla bez mleka?!

Nego, jel kontate da nijedna forumajka nije napisala da je detetu dala kravlje mleko do godine?
Sve mute AD ... tako rekao cika doca ;)

155323_479783837508_7884996_n.jpg

The Wetnurse Agency
Frappa, Jose (1854-1904)
oil on canvas
Musee de l'Assistance Publique, Hopitaux de Paris, France

..dojilje, ch..
..ne mame koje doje, nego zene koje doje tudju decu.. :)

..ja pisala, a i josh poneke - od 9 punih u kashe od 10 punih u flashicu..
..otkud ovo na trudnicama..? :think:

prativsi Novku skoro u korak,
mi smo od 10 u kasice, od 11 u flajku, prvo lapo-lapo, pa jutarnju pa sa punih 12 komplet
a kao receno nam da ne zurimo sa kravljim
i nismo zurili, samo sam malo vise pratila, i nista....

sto je to sad bitno?

Pa dojila je neka zhena to dete( ako majka nije imala mleka), ako je bilo u blizini nekog sa puno mleka, jela su deca i kravlje i kozje mleko ( pola pola sa vodom ili i sa chajem od kamilice) ... e sad ... neka deca su prezhivela, neka su imala krvavu stolicu, proliv koji ne prestaje i umirala su ... :sad2: ... meni jeste drago da je to "vrazhje" AD mleko izmishljeno ;)

Potpisujem.

Ja da sam mogla dojila bih jos jedno dete pored Juniora. Zao mi je sto sam puno mleka bacala (nisam bacala u pravom smislu reci, vec mi toliko curelo mleko, da sam natopila po 2-3 majice dnevno+par tetrica). Tu u NS nema banka humanog mleka, niti sam tada poznavala nekog cije bih dete mogla dojiti. Ali potpisujem za AD mleko, znam dosta ljudi kojih ne bi bilo da nije AD mleka. Ponavljam, ko god moze neka doji, cak i ako je u pocetku tesko, vredi se potruditi, to je uvek najzdravije, ali ako postoji neki problem tu je AD mleko.

cicak, ne se.ri.
niko na temi nije krio kad je uvodio kravlje, niti smo sve mutile AD do prvog rodjendana. da si lepo pratila, videla bi to i sama. prestani vise da dojis, pretvorila si se u ogorcenu zenetinu

Ma jok, cini ti se :). Ona ceni da smo sve mi koje se ne zalimo ogorcene, nadrndane, zatucane zenetine. Svaki dan se sa nekim na nekoj od tema na ovom pdfu posvadja.
Ja da kazem buducim mamama da u BG moze da se donira mleko Institutu za neonatologiju. Kada sam ja to radila bilo je malo komplikovano ali ko ima mleka i volje neka se raspita, nekoj bebi ce uciniti dobro.

Nije istina, ja napisala više puta, na raznim temama. Stariji sin sisao samo 3,5 mececa, i prešao na 2/3 kravlje. Moj svekar čak i kravu kupio u to ime. Da unuk ima šta da jede. :)

Ja sam od 4 meseca pila kravlje mleko. Razblaženo vodom. Koliko god proizvođači bebi hrane furaju svoju priču, ne može me niko ubediti da je "praškić" zdraviji od mleka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back