Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam im dala moju knjizicu iz transfuzije, posto sam dobrovoljni davalac krvi a i nisam planirala da se poradjam pa me niko nije ni davio sa silnim analizama :)

..imala i ja, ali sa starim prezimenom.. :) ..a poshto je poznato da se krvna grupa menja sa udajom, morala sam da izvadim novu.. :)
..a pre toga da odem da mi komisija odobri da mi se odredi krvna grupa.. :think: ..brate.. :roll:

aaa, sad sam se tek pogubila,na sajtu dm pise da traze neki zeleni uput za prijem u porodilsite, a meni dr dala obican beli uput na kome pise :uput za stacionarno lecenje, pa tamo dole dijagnoza: za porodjaj

jel to to, ili sam ja debil toliki da to "zeleni " uput nema veze sa zelenom bojom ili sta? jbt nista vise ne kapiram i muka mi od svih papira, grrrrr

zelene boje je bio valjda pre 2 godine...i ne secam se vise...i ja sam dementna ko chichak :lol:

uput, ne uput, ti ces da se porodis :lol:

vidim ja da je vreme da se podsetim :per:
samo da vidim za tu glupu varicelu sta da radim...to me sad toliko nervira...
zvala sam ginekologiju, da pitam, koliko mora da prodje od vakcine do trudnoce, a ona meni kaze da ne zna, jer to nije nesto sto se desava svaki dan :think:

dodje mi da odem u apoteku i kupim 2 doze i sama sebi krknem jednu, pa 6 ned. kasnije drugu i da sacekam koji mesec i eto...kad su nasi ovi nesposobni...celo jutro sam zvala al niko pojma nema....ko da sam pijacu zvala :roll:
uradicu onaj test da vidim jel sam prfelezala, posto su moj karton slali ko zna gde, ko zna kad, kad je dr specijalizirala za pedijatra, a nisu me obavestili...

sitno, sitno, brrrr : )
imam ja grupu i faktor od pre nekoliko godina, sa operacije, ali je pod starim prezimenom a za porodjaj mora sve da bude sa novim, tj da se slaze sa knjizicom i lk itd, pa mi je zato dr u domu zdravlja dala da radim ponovo da me ne zezaju na prijemu...

ja sam morala da uradim jos prosle godine kad sma ostala trudna bez obzira sto sam davalac vec godinama....kazala mi da mora nova zbog antitela.....i sad kad sam ostala trudna opet sam bila da mi se odrade ta antitela...i pitam ja tamo jednog poznanika zasto mi to rade kad sam 0+ a on mi kaze da zna, istina jako retko, da i 0+ reaguje i proizvede antitela....posle sam kopala po netu i nista o tome nisam nasla.....

aaa, sad sam se tek pogubila,na sajtu dm pise da traze neki zeleni uput za prijem u porodilsite, a meni dr dala obican beli uput na kome pise :uput za stacionarno lecenje, pa tamo dole dijagnoza: za porodjaj

jel to to, ili sam ja debil toliki da to "zeleni " uput nema veze sa zelenom bojom ili sta? jbt nista vise ne kapiram i muka mi od svih papira, grrrrr
e ovo je valjda po ututu pisano zelenim slovima, tj ona stampa na belom papiru je zelena :D

kao sto neko rece to je nekad bilo tako, ja se secam da sam nosala neke po bojama kada sam ruku slomila i da par puta dr nije imala odgovarajuce boje pa je npr na crvenom slovima onako na vrhu napise zeleno i lupi pecat :)
a i bas te briga kaki je moraju da te prime, pa oni medjusobno posle neka gledaju ko kome sta dodje :D

mislim kakva drzava, juce sam uradila boravise na novi sad i sad je opet pitanje da li ce me primiti kod doktora, ma daaaaaj covece
idi ovamo, idi onamo, a niko nece nista ni da ti kaze ni da ti objasni a kamoli da ti nesto uradi

Što je sada pitanje da li će te primiti? :eek:
Morali su da te prime i da ti je boravište ostalo isto. Sa uredno overenom zdravstvenom knjižicom - morali su.
Ako i sad krenu da palamoode, samo im zapreti da ćeš otići kod zaštitnika pacijentovih prava i žaliti se. Ako dodje do toga da pišeš žalbu, obavezno u dva primerka i neka ti overe oba, da imaš dokaz da si predala.
Digni glas, zapreti inspekcijom, ako treba i štampom. Ako imaš boravište i overenu zdravstvenu knjižicu - moraju!

mislim kakva drzava, juce sam uradila boravise na novi sad i sad je opet pitanje da li ce me primiti kod doktora, ma daaaaaj covece
idi ovamo, idi onamo, a niko nece nista ni da ti kaze ni da ti objasni a kamoli da ti nesto uradi

Moraju da te prime!!!
Placas zdravstveno osoguranje drzavi ne novom sadu iki bgu!!!
MORAJU!!!

JOJ kaoo bi se ja sa njima posvadjala :roll:

Što je sada pitanje da li će te primiti? :eek:
Morali su da te prime i da ti je boravište ostalo isto. Sa uredno overenom zdravstvenom knjižicom - morali su.
Ako i sad krenu da palamoode, samo im zapreti da ćeš otići kod zaštitnika pacijentovih prava i žaliti se. Ako dodje do toga da pišeš žalbu, obavezno u dva primerka i neka ti overe oba, da imaš dokaz da si predala.
Digni glas, zapreti inspekcijom, ako treba i štampom. Ako imaš boravište i overenu zdravstvenu knjižicu - moraju!

da znas da hocu, vec sam siznula od njihovog setanja
nije mi rekla da me nece primiti ali kao da se DOGOVORIM sa sestrom od te doktorice kod koje ja idem, mislim sta tu ima da se dogovara
ne smem da se nerviram i tako mi je opet juce krenulo braonkasto, ali kad im odem tamo u ponedeljak ima da se svajdam samo tako

Poslednja izmena:
.pa sad..uput je formalnost, ali analize su za tebe i za bebu bitne..
..ja ne bih ishla bez analiza ako nije neshto neochekivano, kao kod bokice, npr..

novembra, koje si analize radila za dm?
da li se secas?
i koliko one moraju da budu stare tj nove?

ja imam taj hbs antigen, sutra radim kg i rh faktor
od pre desetak dana imam vaginalni bris (ali ne znam da li je on star) i od pre 7 dana krvnu sliku (bez biohemije)
koliko sam skontala ostao mi je jos onda cervikalni bris i mokraca, ako ovaj vaginalni i ks nisu stari : S

da znas da hocu, vec sam siznula od njihovog setanja
nije mi rekla da me nece primiti ali kao da se DOGOVORIM sa sestrom od te doktorice kod koje ja idem, mislim sta tu ima da se dogovara
ne smem da se nerviram i tako mi je opet juce krenulo braonkasto, ali kad im odem tamo u ponedeljak ima da se svajdam samo tako

Čekaj, Iwa, jesi li promenila adresu u lk i zdravstvenoj knjižici?
Ako si na ns adresi, nema šta sa kim da se dogovaraš. Onda si kao bilo koja pacijentkinja, trudnica iz NS. Jedino, ako treba da prebacuješ karton, dok ne stigne moraju da te vode kroz protokol, ili da otvore neku posebnu listu koju će posle ubaciti u karton. Ili kako već rade.
Ali moraju da prime. I nema šta da se dogovaraš, pobogu, ne ideš na pijacu da kupiš prase, pa da se dogovaraš sa njima oko toga :roll:

I zaebi nerviranje, lezi, primiri se i pusti sve...u pon kod dr i gotovo.

Čekaj, Iwa, jesi li promenila adresu u lk i zdravstvenoj knjižici?
Ako si na ns adresi, nema šta sa kim da se dogovaraš. Onda si kao bilo koja pacijentkinja, trudnica iz NS. Jedino, ako treba da prebacuješ karton, dok ne stigne moraju da te vode kroz protokol, ili da otvore neku posebnu listu koju će posle ubaciti u karton. Ili kako već rade.
Ali moraju da prime. I nema šta da se dogovaraš, pobogu, ne ideš na pijacu da kupiš prase, pa da se dogovaraš sa njima oko toga :roll:

I zaebi nerviranje, lezi, primiri se i pusti sve...u pon kod dr i gotovo.

u licnoj karti su mi napisali sad da imam boraviste u novom sadu na toj i toj adresi, samo sto je licna sa cipom i to se nevidi dok se ne ocita, bila sam u socijalno i kazu mi da nece da mi pisu nista u knjizicu nego da moram da uradim novu knjizicu i prebivaliste u novom sadu. pobogu, ja ne znam sta je sa tim ljudima, ja sam i radila boraviste zato sto ne znam da li cu ostati ovde za stalno i koliko dugo, pa podstanar sam, sad znaci svaki put kad se budem selila treba sve novo da pravim, ma ovo je cist bezobrazluk
inace nemam karton sa ginekologije, isla sam privatno

..ja ne bih ishla bez analiza ako nije neshto neochekivano, kao kod bokice, npr..

ja sam imala analize uradjene, zbog skracivanja grlica i otvaranja, posle kad sam primljenja na patologiju, sve anaize su bile ponovljenje :) samo eto krvnu grupu nisam vadila jer se ja ni udavala nisam, te sam dala svoju knjizicu iz transfuzije, i nisam morala nositi uput za porodiliste nikakav.... i slazem se da su analize bitne, ipak beba treba da prodje kroz porodjajni kanal i meni ne ne bilo svejedno da ne znam kakvo mi je stanje tamo dole....

ja sam imala analize uradjene, zbog skracivanja grlica i otvaranja, posle kad sam primljenja na patologiju, sve anaize su bile ponovljenje :) samo eto krvnu grupu nisam vadila jer se ja ni udavala nisam, te sam dala svoju knjizicu iz transfuzije, i nisam morala nositi uput za porodiliste nikakav.... i slazem se da su analize bitne, ipak beba treba da prodje kroz porodjajni kanal i meni ne ne bilo svejedno da ne znam kakvo mi je stanje tamo dole....

Nego , Bokice, kako tata sa svojim sinom, kako je prošao taj deo priče...ništa nam nisi napisala ?

Koje analize su bitne?

Mene su sve ispitali uzduz i popreko pre vto... i kg i rh faktor. ks mogu tamo da urade, kao i bris.(koji bajdvej ne bih ni dala da mi rade jer moja dr do porodjaja nije dala da se nista dole cacka)
Nisam imala odnose sta ce im bris...

Uostalom, sta je sa zenama koje porodjaj zadesi iznenada, one se ne poradjaju dok ne urade ks ili bris?
Ili ih vrate ako imaju kakvu bakteriju, "gospodjo, molim vas strpite se jos malo dok izlecite bakterije" ahahahah...

Poradjale se zene i bez kg, ks, rh, vb, i ostalog... ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back